Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi się wydaje że tu chodziło tą pseudo kabinę, Zetora to się kupuje żeby poczuć komfort po przesiadce z c360, a nie żeby w kufajce na jesieni jeździć. Każdy woli dołożyć 3 czy 4tys.zl i mieć wersję z normalną kabiną, niż potem szukać i dorabiać

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

A mi się wydaje że tu chodziło tą pseudo kabinę, Zetora to się kupuje żeby poczuć komfort po przesiadce z c360, a nie żeby w kufajce na jesieni jeździć. Każdy woli dołożyć 3 czy 4tys.zl i mieć wersję z normalną kabiną, niż potem szukać i dorabiać

Kabina do zetora to nie jest jakiś tam kosmiczny koszt https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-CID5-IDuhLyR.html#78912650a8

• Haha 1
Opublikowano

Martinez mało wiesz że Zetory szły bez kabiny oryginalnie z samym daszkiem. U mnie ktoś podrabiał drzwi, szybę z przodu...

Kabina to koszt 4-5 tyś zł i nawet się spóźniłem po taką, cała kompletna tylko założyć. 

Opublikowano

Transport tego co ma być za Zetora się opóźni więc aż tak szybko nie zależy mi na sprzedaży. Pytanie za 100 punktów czy nie zrobić oryginału czyli odciąć tej przedniej części i zostawić daszek jak było w oryginale?

Opublikowano

Ja proponuję tak. Albo pełna kabina, albo zostaw sam daszek, tak jak było. Bo tylko przednia szyba to w sumie nic Ci nie daje.

Co do Zetorów, to faktycznie, mało wiem. Ja mogę powiedzieć dużo o Ursusie.

Opublikowano

Zostaw . Nie jest źle . Za taka cenę powinien amator się trafić . Moim zdaniem czas nieodpowiedni . Sprzedasz na pewno .

Opublikowano

Ciągniki bez kabin są do pewnych prac niezastąpione i po to są produkowane do dziś i po to je ktoś kupuje. Nie rozumiem po co kupować ciągnik bez kabiny potrzebują takiego z kabiną i potem rzeźbić jakieś dziwne przeróbki skoro ciągników z kabinami jest zdecydowanie więcej i jeśli ktoś chce mieć kabinę to niech kupuje z kabiną.

Opublikowano

Z ładowaczem cena powiedzmy 34 tyś zł, bez 30 tyś zł. Czas jest faktycznie średni bo żniwa ale mam jeszcze dwa tygodnie :)

Opublikowano

Dobrze piszesz, była ale za to bo mi się spieszyło ze sprzedażą, ale wrzucam na luz więc cena na spokojnie. 

Opublikowano

Nie wydaje. Też to widziałem. Poszedł za moją radą. :D

Strzelam, że jakaś zgrabna ładowarka wskoczy za zetora.

Opublikowano

MARTINEZUrsus napisał: Faktycznie, kabina to mały koszt. Można kupić u naglaka dobrą kabinkę.  a niech ją chudy byk tą kabinę z naglaka miałem zetora ale już całe szczęście sprzedałem ☺ luke nic nie rób niech będzie jak jest w sumie to słaby czas na handel żniwa większy ruch dopiero na jesieni a najlepszy jak zaczną zaliczki dopłat wypłacać niedawno sprzedałem daszek taki jak ten na zetorze ponad dwa lata i jeden telefon a teraz niedawno drugi i gość odrazu konkretny przelał kase a za dwa tygodnie jego kolega go odebrał powiózł go 400kilometrów

Opublikowano (edytowane)

Zetor nie jest szczytem moich marzeń, ale taki 4x4 z ładowaczem na moje gospodarstwo by się przydał. Cena ujdzie, stan na zdjęciach ciekawy. Za tę cenę powinien zejść ze stanu w ciągu max tygodnia :D

Wujo ma kabinę polską z Ostrowa w MTZ - powiem, że porażka, jeśli chodzi o wykonanie.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

@slawek74 To aż takie złe te kabiny? Ja myślałem, że tylko maski do ciapków i 60 tek. Bo na nie ludzie narzekali. No ale jak się chce sprzedać drożej np c360, to trzeba taką kabinę z naglaka wsadzić, do niej siedzisko pneumatyczne i odmalować oryginalną maskę. I cena z 20 tys.

@Luke16 Powinieneś sprzedać Zetora na luzie w przeciągu maks 3 tygodni. Tylko olewaj ludzi, którzy o wszystko się pytają, potem chcą się spotkać i nagle się nie odzywają. Ja już miałem styczność z takim czymś i wiem, co to znaczy. :)

Edytowane przez MARTINEZUrsus
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MARTINEZUrsus napisał:

@slawek74

@Luke16 Powinieneś sprzedać Zetora na luzie w przeciągu maks 3 tygodni. Tylko olewaj ludzi, którzy o wszystko się pytają, potem chcą się spotkać i nagle się nie odzywają. Ja już miałem styczność z takim czymś i wiem, co to znaczy. :)

Wczoraj takiego gościa miałem, aż żona na mnie krzyknęła żebym rozmowę zakończył bo facet był tak uporczywy że on 30 wpłaca i jutro jest. Jestem człowiekiem spokojnym ale jeszcze jedno słowo i by się nie cenzuralnie skończyło. Ale jak ktoś dzwoni i mówi takim rozciągliwym zmęczonym życiem głosem to już wiem że raczej kupcem nie będzie... Kumpl też mówi żeby spokojnie czekać bo najgorszy czas akurat.

A ciągnik niezły bo praktycznie cały w oryginale. Na bardzo ładnych oponach radialnych

Edytowane przez Luke16
Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.07.2018 o 13:36, quxfrix napisał:

Panowie potrzebuję ciągnika głównego na około 10ha. Dzisiaj natrafiłem na ten ciągnik: https://www.olx.pl/oferta/case-ih-885-xl-83-km-1987r-CID757-IDuIDNw.html#59c8552391 Czy byłby on odpowiedni na taki areał? Czy, aby te ciągniki nie są zbytnio awaryjne? Czy warto pojechać go obejrzeć? Czy nie  zawracać sobie nim głowy? Proszę o radę.

Dziękuję

Dziękuję wszystkim za rady. Udało mi się dowiedzieć, że ma on dwie wady: Cieknie trochę przewód paliwowy co idzie do pompy. Do wymiany jest łożysko w przednim lewym kole bo są duże luzy.   Z tego co pisze sprzedający to reszta Wszystko sprawne: skrzynia, półbiegi, wałek , podnośnik. Planuje go obejrzeć, ale nie wiem czy jest sens podjechać zobaczyć? Czy go sobie darować skoro w ogłoszeniu nie napisał nic o cieknącym przewodzie paliwowym i uszkodzonym łożysku? 

Dnia 30.07.2018 o 13:36, quxfrix napisał:

Edytowane przez quxfrix
Opublikowano (edytowane)

Bratrolnika a widzisz, ja osobiście jestem takim człowiekiem że staram się nie kłamać i oszukiwać ludzi. W Zetorze nic nie jest do zrobienia, wyciek jest z przystawki napędu. Zalany turdusem, skrzynia agrolem. Oleju co ciekawe nie bierze, w porównaniu do 7211 który lubił pociągnąć. No cóż o Zetor to Zetor

Ale formalnie ludzie lubią być oszukiwani. Pamiętam pewne auto którym miałem stłuczkę, mówię jak sprawa wygląda i że mam zdjęcia. Nie chcieli oglądać.

Edytowane przez Luke16
Opublikowano
1 godzinę temu, Luke16 napisał:

Bratrolnika a widzisz, ja osobiście jestem takim człowiekiem że staram się nie kłamać i oszukiwać ludzi. W Zetorze nic nie jest do zrobienia, wyciek jest z przystawki napędu. Zalany turdusem, skrzynia agrolem. Oleju co ciekawe nie bierze, w porównaniu do 7211 który lubił pociągnąć. No cóż o Zetor to Zetor

Ale formalnie ludzie lubią być oszukiwani. Pamiętam pewne auto którym miałem stłuczkę, mówię jak sprawa wygląda i że mam zdjęcia. Nie chcieli oglądać.

Takiego sprzedawcę ze świecą szukać :$

Nie chcesz mi może czegoś ciekawego sprzedać :D ?

Bo zetor mnie nie interesuje za mały motor :P 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v