Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

wszędzie jest ciężko znaleźć coś dobrego, i nie dotyczy to tylko ciągników, ale i maszyn i aut też, myślisz że gdzie indziej to stoją na placu perełki z przebiegami 2-3tys.mtg o czekają na kupca???

Nie chodzi nawet o perełki ale o proste maszyny pokroju mf 390/375 lub case 4230 tylko się pojawią odrazu zostają sprzedane. A na podlasia mam ponad 300 km (dla mnie to dużo) tak stoi sporo dobrych ( przynajmiej do zobzczenia) maszyn https://www.olx.pl/oferta/mf-390-CID757-IDw1HY9.html

Opublikowano

u ciebie nie ma, i gdzie indziej też nie ma, jeśli są i stoją dłuższy czas to albo to padaki, albo cena dwa razy za duża

handlarze nie lubią pustki, ty nie przejedziesz się 300km, a oni zrobią 3 razy tyle żeby zarobić bez mrugnięcia okiem

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, Carbo234 napisał:

Nie chodzi nawet o perełki ale o proste maszyny pokroju mf 390/375 lub case 4230 tylko się pojawią odrazu zostają sprzedane. A na podlasia mam ponad 300 km (dla mnie to dużo) tak stoi sporo dobrych ( przynajmiej do zobzczenia) maszyn https://www.olx.pl/oferta/mf-390-CID757-IDw1HY9.html

To nie jest Podlasie tylko Mazowieckie a po drugie to żadna perełka. Ładowacz Metal Fuszerki, który jeśli nawet się nie gnie to koliduje ze wszystkim do czego trzeba mieć czasem dostęp na ciągniku a do tego coś jest nie tak z rozmiarem kół czy samych opon bo ten model tak dęba nie stoi więc albo już jest problem z przednim napędem i skrzynią biegów albo zaraz będzie. Druga sprawa to to,że ta seria czyli 3XX bardzo się ceni na zachodzie...chyba najbardziej ze wszystkich MF i zresztą nie bez powodu. Tak więc nie ma co liczyć na to,że w Polsce kupisz taki ciągnik w naprawdę dobrym stanie i to bez ładowacza w cenie poniżej 60 tyś. zł....prawa rynku są nie ubłagane.

6 godzin temu, grzesiek88 napisał:

Jak za te pieniądze to super prasa, sam mam taka tylko na normalnych kołach i zaczepie i jeszcze dwie w okolicy pracują. Belka po sipmie czy warfamie nie ma do niej porównania. To nie jest zwykła łańcuchowa bo zamiast prętów ma gęsto walce średnicy 10cm. Konstrukcja może egzotyczna ale wbrew pozorom prosta i skuteczna, na żadną polską bym jej nie wymienił

Konstrukcja rzeczywiście egzotyczna :D Ciekawi mnie jak jest z tymi wałkami to znaczy jest tam normalny łańcuch jak w łańcuchowej ale zamiast prętów idą te wałki...no ale wałki muszą być na łożyskach a to już masa łożysk no i w razie jakiejś awarii łatwe to do ogarnięcia nie jest chyba. Może wstaw zdjęcie jak to wygląda od środka po otwarciu klapy bo może to być ciekawy widok dla nas wielu. Co tym zwijasz ile i jaki ciągnik to ogarnia u Ciebie. Pytań sporo ale prasa rzadka na naszym rynku to chętnie się czegoś dowiemy od użytkownika.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.06.2018 o 08:38, bratrolnika napisał:

Mój też miał na tyle 18,4. 30 jak go kupiłem a ten z ogłoszenia tak wygląda przez felgi bardziej wystawione na boki.

Dnia 24.06.2018 o 14:20, kolo11 napisał:

Pany trzy dni temu na Olx dodałem sobie do obserwowanych Zetora 7745 wypicowanego że szok za kwotę 56000 PLN i dziś ogłoszenie znikło a ciągniki z 1990 roku dosłownie szok ile ludzie płacą za te Zetory. 

Zresztą co ja tu się dziwię szał na Zetory trwa, a ten tu również duża przesada.

https://www.olx.pl/oferta/zetor-7745-nowy-tur-1990-rok-igla-okazja-CID757-IDw3n41.html#64207608fe;promoted 

To chyba warto pomyśleć żeby mojego upchnąć, skoro tak to za 45 to sie o mojego powinni pozabijać, zamiast niego sie kupi jakiegoś case, nh, albo renault z półbiegami i rewersem :D

@zetorki ty sie tak z tymi prasami nie szczyp bo nie warto. Na pierwszą kup łańcuchówke najwyżej po roku lub 2 sprzedasz i kupisz co innego. Ja sie długo czaiłem z zakupem szukałem sipmy i nic niekawego długo nie było bo albo za droga albo po generalce czyli sie posypała.

W końcu sie wkurzyłem i w 3 dni znalazłem kilka km ode mnie prase mascar 120 pojechałem sprawdziłem i przyprowadziłem wyszło mnie to 12,5 tys 2001 rok a prasa od nowości nic nie wymieniane lakier oryginalny bez ryski. Świetnie idzie 3p ją ciągam i nie mam na co narzekać, podbieracz 1,7m. To jest to samo co ostatnie carraro i radze ci na sipmy nie patrz bo nie warto tylko bierz włoszke. Moja ma haki na komorze to sipmy z nimi (farma 2) wołają po ponad 20. Dodatkowo mam wzmacniane łańcuchy do sianokiszonki, tylko nie wiem wględem czego wzmacniane, sipmy czy krone. Za tyle to lepiej dołożyć i kupić małą pasówke z siatką i prostym sterownikiem.

Edytowane przez ACoCieTo
Odp
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Chodze wkoło bizona i patrzę a na słabszej przedniej oponie jest dziura. Niby nie duża,  ale zobaczę jak starczy kasy to myślałem kupić nową oponę.  Przeglądam sobie olx a tam

https://www.olx.pl/oferta/opona-kolo-23-1-26-kombajn-bizon-beczka-beczkowoz-ciagnik-opony-kola-CID757-IDwduJL.html

Nie wiem ile felgi takie stoją,  ale opis opon, mistrzostwo :)

co do ruskich opon to z tą wytrzymałością się nie myli ;) ta zjechana ruska przechodzi jeszcze nową polską

Opublikowano
4 godziny temu, extrabyk napisał:

Konstrukcja rzeczywiście egzotyczna :D Ciekawi mnie jak jest z tymi wałkami to znaczy jest tam normalny łańcuch jak w łańcuchowej ale zamiast prętów idą te wałki...no ale wałki muszą być na łożyskach a to już masa łożysk no i w razie jakiejś awarii łatwe to do ogarnięcia nie jest chyba. Może wstaw zdjęcie jak to wygląda od środka po otwarciu klapy bo może to być ciekawy widok dla nas wielu. Co tym zwijasz ile i jaki ciągnik to ogarnia u Ciebie. Pytań sporo ale prasa rzadka na naszym rynku to chętnie się czegoś dowiemy od użytkownika.

Tak ona ma normalne łańcuchy i na każdym ogniwku walec, gęsto ich jest nie liczyłem ale z 50 to minimum, na każdym walcu po końcach są łożyska 5206 bez udziwnień, właśnie jutro będę kilka wymieniał i nie ma z tym problemu bo lekko schodzą. Jak otworzę komorę to zrobię fotki. Zwijam tym wszystko od słomy po mokrą i krótką trawę. Swoją narazie tylko pierwszy pokos zebrałem w tym sezonie ale tamten przerobiłem taka samą prasą wujaszka. Chodzi u mnie z MTZ52~60km i radzi sobie z nią całkiem dobrze, przy dobijaniu lekko schodzi z obrotów ale dopiero na samym końcu balota, można powiedzieć że tak do 3/4 zegara to jej wogóle nie czuje a belki całkiem dobrze dobijam. Wiąże całkiem ładnie na dwa sznurki, dobra maszyna

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, jarecki napisał:

https://www.olx.pl/oferta/fendt-fwa-1865-farmer-309-ls-xaver-CID757-IDwf6oR.html  do c 360 od robura naped montują to i tu moze da rade niedrogo :D

ciekawe czy wyjęty most czy coś jeszcze , pod starą przystawkę cięzko będzie coś dobrać by pasowało , jak ma być tanio to ewentualnie dołożyć jakiś przodek miękki z ciężkiej serii bez 4x4 i tura  pchnąć dalej a traktor zostawić na pomocnika  , dobry on bo tuz i wom z przodu

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ACoCieTo napisał:

To chyba warto pomyśleć żeby mojego upchnąć, skoro tak to za 45 to sie o mojego powinni pozabijać, zamiast niego sie kupi jakiegoś case, nh, albo renault z półbiegami i rewersem :D

Kolega jakoś w kwietniu Zetora 7245 z dwuletnim turem sprzedał za 45000 PLN w pół dnia, ale ktoś nie źle się nim napasł bo jak mi mówił jedynym powodem sprzedaży była skrzynia której już zaczynał się zbliżać remont a koszt szacował na ponad 7000 zł, a za niego zakupił Renault 9514.

Edytowane przez kolo11
Opublikowano

hehhehe, ogolnie to widze zastój w maszynach  jak patrze po okolicy  jak i po ogloszeniach.

BTW za grosze nie sprzedam, niech sobie stoi, to juz kufa zetor 7245 jest drozszy od tego ;)

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

330 jeszcze można uratować bo widać najmniej jest spalona a reszta to tylko Huta. Chyba nikt niechce takiego szczęścia. Dla właściciela to dramat. :(

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v