Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No właśnie. Ten postęp technologiczny nie zawsze jest dobry. W Ursusie nowym wszyscy chcą podłokietnik wielofunkcyjny z plastiku fantastiku, a tutaj dochodzi do nieprzyjemnych zdarzeń. Dobrze, że wschodnia myśl techniczna jest prosta.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie, to najzwyklejsze wyłudzenie dotacji, gość dostał kasę postawił ciągnik w stodole na 5lat i teraz sprzedaje z zyskiem a ktoś komu taki sprzęt był naprawdę potrzebny nie dostał bo nie spełnił jakiegoś paragrafu lub nie znał kogo trzeba ot taki kraj:|

• Like 3
Opublikowano

Eeee , przesadzacie . Po mojemu to znikomy procent takiego "wykorzystania" sprzętu za unijną kasę .

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A ilu było młodych rolników z hektarem na papierze i po 50tys podostawali szkoły za kase na papierze a nawet nie znali dokładnej lokalizacji swojej ziemi ?

pamiętam jak składałem swój wniosek na mr to połowa składających była z rodzicami później gdy były poprawki za mną stał łebek z rodzicami którzy tłumaczyli mu co ma mówić rozmawiałem tego dnia  z pracownikami i tak dla żartu powiedziałem że trochę to dziwne jak widzę w urzędzie petenta z rodzicami tylko się zaśmiali i jedna powiedziała że ponad połowa przychodzi z kimś  ale 100 tysi piechotą nie chodzi 

a takich co podostawali sprzęty i postawili w stodole wcale nie jest tak mało znam gościa co parę lat temu nie miał pomysłu co z pieniędzmi robić i kupił 50 ha skorzystał z prow sprzęt stoi a pole samo się uprawia 

Opublikowano

Pieniadz robi pieniądz. 

U nas większość takich młodych rolników, że bez ojca to by nawet nie potrafili powiedzieć co,  gdzie jest posiane. Albo mr pobrany na córki,  które ileś tam lat już nie mieszkają nawet na wsi,  ale nie pracują i rodzice sobie na starość inwestują w gospodarstwo. 

Opublikowano

Też znam takie przypadki. Najgorzej dla tych którzy znajdą się na początku listy osób, które nie dostaną dofinansowania. Kto ma hektary i dzieci to ma duże pole do popisu bo skorzysta bardzo i widnieją nazwiska takie same na początku listy. A jeszcze jak rodzice w młodym wieku to już bajka. 

Opublikowano

Pieniądz robi pieniądz ale jak ktoś się na tym nie zna to niech się nie bierze....Potem lamenty że zwrot dotacji czy na serwis jondora brak a robi 50h rocznie....U nas więksi przewoźnicy - właściciele ponad 10-15 tirów klną bogatszych rolników, obwiniają że zj**.....li rynek przewozowy - nakupowali po 1-2 zestawy, wsadzili szwagra świeżo po kursie, nie mieli roboty i jeździli po 3 zł a spedycja od razu wyłapała takich frajerów i ceny poleciały.... 

Opublikowano
7 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Nie zdziwiłbym się gdyby handlarzyna go kupił i zrobił. Będzie jeszcze wyglądał jak te zetory z lubelskiego jeśli dobrze mówie.

Nie tylko Zetory:) Pronary też ma w swojej ofercie :D

Opublikowano

jak zrobi to jest jakaś wartość dodana a nie tylko przewiezienie towaru;) Mój znajomy sprzedał handlarzowi john deera  z 99 roku 90km trup jak cholera, maski nie było kabiny kawalek, 20 tys mth w polu i oborze i dostal za niego 40 tys, to ciekawe ile handlarz za niego weźmie jak go zrobi?

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/brona-talerzowa-3-15-m-talerzowki-nowa-brona-solidna-omega-CID757-IDso8eW.html#640b316492           kto pierwszy zauważy co w niej jest nie tak ma:tw_beer:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v