Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te od diesla są bardziej wydajne na niskich obrotach, maja mniejszy zakres obrotów użytecznych. Nie znaczy to, że ten od benzyniaka nie da rady, zwłaszcza z prądnica 200W w porównaniu.

Opublikowano

Znawcą nie jestem ale myslalem ze jak by mu za nią dac 12tys to by bylo dla mnie ok , warta moim skromnym zdaniem max 14tys . Podloga super ,ale boki drewniane z konicą w polowie , opony fabryczne i zapas nie uzywany 

Kombajn annę kupil za 3500zl , wyremontowal (powiedzmy) wykopalem nią moze z 40ha + pare ha sam kopal , zuzyta jest bardzo mocno i ceni ponad 8 tys (jeszcze ją odmlodzil rocznikiem)

• AgroTeam
Opublikowano

Taką czeszkę Mój sąsiad ze 2-3 lata temu (nie pamiętam dokładnie) kupił za 8tyś. Opony prawie nowe, dół po piaskowaniu a drewniane burty nowe.  Oczywiście kupiona z czech przez handlarza. Więc nawet dokładając lawetę 400km (przy takiej odległości myślę że max 1,5zł bo taką przyczepę załaduje już chyba na jakąś 3 osiową) wyjdzie max 10tyś

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, maromar napisał:

to normalny ciągnik tyle że z silnikiem pod kabiną dla lepszej widoczności, fendt spróbował takiej koncepcji ale się nie przyjęło, to nie nośnik

Tu się mylisz kolego. Po pierwsze się przyjął i to bardzo dobrze. Do dziś pracuje tego masa a te co idą do sprzedania w przyzwoitym stanie osiągają bardzo wysokie ceny (do Polski oczywiście idą te dojechane) Druga sprawa to to jest właśnie nośnik narzędzi bo GT to skrót od "geratetrager" czyli po niemiecku nośnik narzędzi. Pierwsze wyszły w 1964 roku a ostatnie w 2004 czyli utrzymali produkcję przez 40 lat. Jest do tego cała masa maszyn i osprzętu dzięki któremu można stworzyć z niego bardzo specjalistyczną maszynę lub wykorzystywać do wielu prac zmieniając osprzęt. W 95 roku GT doczekał się rozwinięcia koncepcji i obok modeli GT powstawał Xylon i to jest też bardzo ciekawa konstrukcja. Ogólnie nie jestem fanem Fendta ale właśnie serie GT i Xylon uważam za bardzo udane i ciekawe rozwinięcie pojęcia ciągnik rolniczy.

Dnia 21.02.2018 o 12:12, Taurus83 napisał:

Jeśli wykonana z takiego samego materiału jak moja zawieszana a wątpię by było inaczej to lepiej sobie odpuścić talerzówki Akpila.

Opublikowano

Niedoczytałem. No to pojechało go, ale nie śmiejmy się, bo jakiś troll nam to zarzuci. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v