Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100zl za balot z jakiej starej łąki? U mnie po stówie to z koniczyny, siana chyba rok temu(tzn rok temu pierwszy raz po siewie koszona). Balotów nie widziałem, ale koniczyna powiedziałbym, że bardzo ładna.

Folia niech 10zl na balot, za prasowanie z owijaniem sąsiad bierze 12zl, sznurek koło 30balotow z jednego((?) to 1.2-1.5 zł/balot, skosic jakieś 10L/ha, zgrabic 5L/ha (strzelam, no ale ponad pół godziny 60tka, to i tak na wyrost policzone) a z ha paręnaście balotów to na balota z litr ropy-niech 5zl, + własny czas, którego się oczywiście nie liczy, żeby końcowy rachunek kosztów na gospodarce lepiej wyglądał :)

Opublikowano

U nas ubiegłoroczna sprzedają po 65. Koniczyna z tego roku -stowa za balot. Lokalna firma robiąca baloty-ty kosisz, ty grabisz, oni prasują, zwoza, owijają, ustawiają, ich sznurek i folia - 55zl od balota..

No to bardzo drogo,w mojej okolicy cena za identyczną usługę waha się między 40 a 45zł

Opublikowano

Panowie co powiecie na temat tego opryskiwacza ( www.otomoto.pl/oferta/seguip-opryskiwacz-sw-25-brutto-transport-opryskiwacz-seguip-typ-berthoud-blanchard-24-metry-szerokosci-ID6yUakB.html )warto się pchać w ta marke czy szukać innego?

Opublikowano (edytowane)

No to bardzo drogo,w mojej okolicy cena za identyczną usługę waha się między 40 a 45zł

Ale jaką prasą? Co innego sipma z ursusem c 360 a co innego jakaś zmiennokomorówka z nożami i ciągnikiem 150km 

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

A kto mądry będzie dobijał bele na sprzedaż katując prasę i ciągnik? Toć spalanie i koszt eksploatacji taki że ta bela nie będzie warta...

Opublikowano

Nie powiem Ci jaką dokładnie prasa, na pewno nie nowa, prasować to chyba MF 120konnym prasują.
W każdym bądź razie tyle za usługę zapłacić, do tego swoje koszty, policzyć koszt alternatywny z pola, na którym mogliby rosnac zboże czy co innego i chyba bardziej opłacalne byłoby kupić gotowe(o ile miałoby się pewne zrodlo oczywiście).

Opublikowano

Ta ursusowska kabina tak pasuje temu classowi jak psu chomontoo

Opublikowano

100zl za balot z jakiej starej łąki? U mnie po stówie to z koniczyny, siana chyba rok temu(tzn rok temu pierwszy raz po siewie koszona). Balotów nie widziałem, ale koniczyna powiedziałbym, że bardzo ładna.

Folia niech 10zl na balot, za prasowanie z owijaniem sąsiad bierze 12zl, sznurek koło 30balotow z jednego((?) to 1.2-1.5 zł/balot, skosic jakieś 10L/ha, zgrabic 5L/ha (strzelam, no ale ponad pół godziny 60tka, to i tak na wyrost policzone) a z ha paręnaście balotów to na balota z litr ropy-niech 5zl, + własny czas, którego się oczywiście nie liczy, żeby końcowy rachunek kosztów na gospodarce lepiej wyglądał :)

Prasowanie  z  owijanie  12  zł? nic  ci  sie nie pomyliło? sianokiszonki zwijac  się  za  tyle nie opłaca 

Opublikowano

Prasowanie z owijanie 12 zł? nic ci sie nie pomyliło? sianokiszonki zwijac się za tyle nie opłaca

Prasa stary welger z MTZ 82, a owijarka oddzielnie zwykła spięta z 60tka.

Myslales, że prasa od razu z owijarka i 12zl?

Opublikowano

Ja za samo prasowanie 15zł i bele zostawiam. Pakiet prasowanie i owijanie na podwórku, Ja tylko prasuje, załadunek na przyczepę, później na owijarkę i na stos to 30zł a jak dalej od domu to + 100zł na paliwo...

Opublikowano

Prasa stary welger z MTZ 82, a owijarka oddzielnie zwykła spięta z 60tka.

Myslales, że prasa od razu z owijarka i 12zl?

To  bez  znaczenia  czy prasa  z owijarką  , czy owijarka  osobno .

Prasowanie i owiniecie sianokiszonki  za  12  zł  szt - to nie  wiem  czy  sie koszta  zwrócą 

Opublikowano

To chyba pozostaje mi się cieszyc, że sąsiada mam takiego jak mam, a nie Was :)
Nie wiem czy u nas bierze mniej niż normalnie na zarobek, ale tak to wygląda. W tym roku napewno w plecy na tym interesie będzie bo jakas os przy podbieraku mu pękła, a domyślam się, że nowe tanie nie jest.

Opublikowano

To ja robię dzisiaj znajomemu baloty czyli prasowanie i owijanie folią bez załadunku i liczę mu po 30 zeta za szt. i nie narzeka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v