Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli ma 80 km to po mojemu 3m śmiało,ale myślę że wiesz mniej więcej jaki miałeś zapas mocy przy starej 

Opublikowano

Powiem tak w 1012 odczuwa się brak 4x4 jak mokro to faktycznie klapa.Można założyc dokupic przód ale nie jest to opłacalne 8tys najbidniej.chyba że okazje gdzis trafić ale to naprawdę hodliwy towar-więc ciezko. ;)

Opublikowano (edytowane)

jeśli ma małą ilość przełożeń to i tak mu nic nie da jak weżnie 2,7m bo i tak nie włoży wyższego biegu chyba że uważa że włoży to co innego

jak już pisałem 3 m max

Edytowane przez mirek37
Opublikowano

Ja miałem od sąsiad 2 lata temu talerzówkę 3.15 i powiem tyle. Ciągnik 80KM 4x4 nie daje z nią rady robić robiłem ale to było skrobanie a nie robota i więcej bym tego nie podczepił do 80KM ciągnika no chyba że bym tylko latał w jedną stronę i to z góry by było  :D

Opublikowano (edytowane)

zgadza się  brak napędu .. ale mi  nie przeszkadza bo to ciągnik pomocniczy i bardzo go lubię  za to że zawraca na miejscu....no może by się mu przydała euro kabina  ale nie wymagajmy za dużo....do ciężkiej roboty mam 16

Edytowane przez damo
Opublikowano

Ja talerzowałem po kukurydzy 904 w turbo bometem 2,4 i lekko nie miał na 2II jak zagłębiła się po osie. Trzeba były wypłycić na podnośniku, bo wałków brak. Po wyłączeniu napędu zaczął się ślizgać i stawać w miejscu. Obciążenia ja ramie było ok 350 kg. 2,7 to max dla tego ciągnika jeśli ma to być robione z odpowiednią prędkością. U mnie V i VI klasa.

Opublikowano

zgadza się  brak napędu .. ale mi  nie przeszkadza bo to ciągnik pomocniczy i bardzo go lubię  za to że zawraca na miejscu....no może by się mu przydała euro kabina  ale nie wymagajmy za dużo....do ciężkiej roboty mam 16

czyli talerzówka do którego? bo jak bez napędu to inna bajka

Opublikowano

talerzówka była kupowana jeszcze do 1012 z myślą  większym  przez parę lat miała trochę mniej talerzy.. a  w tym roku był duży zajęty.... a ja miałem na wczasy jechać to mały szedł że na następnej wsi było słychać bo zamiast tłumika rura

Opublikowano

Sołtys a ta 106tka to silnik zdychał? czy mielił kołami? Ciekawe bo silnik ten sam. U mnie po górkach ciągana 2.2 to minimum 80km, chodzi o prędkość.

Opublikowano

Kołami mieliła-znajomy brał ja na próbę w 2014 i było dość wilgotno wydaje mi się,że dlatego bo 110 cięższa i jakoś się toczyła...Jeżeli chodzi o silnik to mocno nie kopcił ;)

Opublikowano

No ja też aż tak daleko nie mam do nich poza tym nie będzie ona aż tak wykorzystywana że by miała nie wytrzymać byle ciągnik jakoś sobie radził :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v