Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich kolegów chciałbym zasięgnąć waszej opinij chcę kupić ciągnik około 220-250 koni co zaproponujecie

Troche kolego mało precyzyjnie ;) Do jakiego dealera masz najbliżej ? Skrzynia bezstopniowa ? Jaki przedział cenowy ? Jakie marki masz na swoim gospo ?

Opublikowano

3 razy silnik i raz hydraulika kasy wywalone w ujjj mógłbym za to kupić większego 90 km np case maxxum 5120... wszak to stary ciągnik no ale opinie mi wyrobił ... lata 90 tez wcale nie lepsze w wykonaniu mfa... może teraz coś sie zmieniło na lepsze

Opublikowano

Tylko NH t6 jakąś taką małą mi się wydaje a gospodarstwo jest w pagorkowatym terenie dużo wzniesień ciężkie ziemię i myślę że by sobie słabo poradził. Deutz fahr wydaje mi się fajna propozycja i czytałem że można go dodatkowo doposazyc w obciazniki na kołach słyszeliście coś może o tym? A ty uzytkujesz może deutza seri 6 bo taka by mi odpowiadala?

Opublikowano

Panowie ja poszukuje ciągnika używanego, moc: 130/140KM, głównie do orki, siewu i transportu.
Kwota jaką chcę przenaczyć to ok 140 tys zł.
Co proponujecie w tym przedziale mocy i ceny? Ciągnik ma być oczywiście jak najmniej awaryjny.
Czytałem dużo o serii MF 64XX, podobno to dobre ciągniki, co natomiast z Claasem i DF ?

Opublikowano

Mam możliwość zakupu Fendt 711, 2007r. 6 tys godzin, wygląda w rzeczywistości na niezużytego, czy może ktoś się wypowiedzieć co do awaryjności skrzyni Vario ?

Opublikowano (edytowane)

Jak wypada porównanie tych serii? Słabe i mocne strony? Któryś model z serii jakoś najlepiej wypada? Najbardziej uniwersalny przy produkcji zwierzęcej, czyli pole i łąka? Do 100tyś dobry egzemplarz z nich powinno się znaleźć.

Case MX-C, MX

Claas Ares

John Deere 6020se/p

McCormick MC, MTX

New Holland TM

Renault Ares

Tematy połączone

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Stoję przed podobnym wyborem, lecz delikatnie mniejszy budżet. Mój wybór padł na Renault Ares seria 600. Model 630 / 640. Dlaczego akurat renault? W mojej okolicy w ostatnim czasie przybyło ok 10 ciągników tej marki i każdy z nabywców chwali te ciągniki. Duży komfort pracy, stosunkowo niskie spalanie, dostępność części.

Opublikowano

Ja osobiście posiadam Jelona 6420 z Turem i polecam jak najbardziej mam go 10 lat i 1 awaria przepalona kontrolka od przedniego napędu
(Skrzynia PowerQuad)

Opublikowano

Kogo obchodzi 4 gary, bo ich napewno nie. 

Claas i Renualt to będzie to samo, maszyny ciężkie do ciężkiej roboty. 

JD raczej nawet 6520 nie kupisz do 100tyś w dobrym stanie. 

Opublikowano

Najbardziej zastanawiam się nad jd 6320/6420/6620 i aresem. Z aresem mam taki dylemat że nie wiem jakie są tu różnice i jak one wychodzą w praktyce ares 4cyl. 550/556/566/557/567/577 i ares 6cyl. 620/630/616/626/636/656/617/657? Lepszy ten od renault czy od claasa?

Opublikowano

Witam jaki traktor odznaczał bd  się największa ekonomią spalania? potrzebuje traktora na usługi np do siania kukurydzy czy tez jako odwózkę do Forszaja przy kukurydzy na kiszonkę, im mniej spali tym wiecej zostaje w kieszeni. Chodzi mi o modele używane tak w granicach 60 tys zł gdzies wyczytałem ze ponoć te mniejsze Same i Lamborgini sa bardzo oszczędne oraz MF ale czy te 120 km tez? mile widziany bylby rewers, Mam JD i co moge powiedzieć komfort oraz moc jest ale spalanie bardzo wysokie

Opublikowano

Jak wypada porównanie tych serii? Słabe i mocne strony? Któryś model z serii jakoś najlepiej wypada? Najbardziej uniwersalny przy produkcji zwierzęcej, czyli pole i łąka? Do 100tyś dobry egzemplarz z nich powinno się znaleźć.

Case MX-C, MX

Claas Ares

John Deere 6020se/p

McCormick MC, MTX

New Holland TM

Renault Ares

Tematy połączone

Mam ten sam problem i szukam ciagnika głownego głównie do prasy. a w przyszłości kosiarka dyskowa przód.

Widziałem wiele aresów z fajnym wyposażeniem z tym ze troszke mnie zastanawia fakt stosunowo niskich cen co do wypozazenia i młodego rocznika. Nie wiem czy to prawda ale prawdopodobnie skrzynie lubią w tych areskach siadać  i tego głównie sie BOje. cena masx 100brutto czym taniej tym lepiej :)