Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najlepiej jak po deszczach, ciepło i bezwietrznie. no i żeby zaraz deszcz nie padał.     wtedy pryskaj.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

najlepiej jak po deszczach, ciepło i bezwietrznie. no i żeby zaraz deszcz nie padał.     wtedy pryskaj.

To wiadome. Ja wczoraj dopiero pryskalem i to na wieczor bo wiatr codziennie hulał i dopiero wczoraj na wieczór oslabł tak to juz z tydzień wcześniej bym jechał bo ziele to w oczach rośnie. Zobacze jak podziała granstar ultra bo pierwszy raz stosuje. Bo chwastoxy wszytkie są o kant d..y potluc a mustanga forte nie bede na okrągło używał. Jeszcze golda może przetestuje jak nie w tym to następnym roku. 

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem zdania ze jak coś działa to stosować a jak przestanie działać to szukać czegoś innego, zresztą dobre środki coraz wycofują.

Wiem ze niby uczą ze się uodparnia ale większość osób stosuje zawsze to samo i ja podzielam te zdanie.Poco sobie robić problem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Dokładnie u siebie wcześniej stosowałem Lintur z którego byłem zadowolony ale został wycofany więc przeszedłem na Mustanga i będę go stosował chyba że właśnie przestanie działać lub zostanie wycofany. Wtedy się zobaczy tym bardziej że właśnie za jakiś czas nie będzie już zbytniego wyboru bo ciągle coś jest wycofywane

• Thanks 1
Opublikowano
CaseInter napisał:

Mam pytanko.Rok temu zakupiłem CCC,lecz go nie używałem.Mogę go użyć teraz na mieszanki zbożowe?Stał w garażu na mrozie ok. -10 stopni przez zimę.

To raczej nie zadziała, ale przecież ccc kosztuje kilkadziesiąt zł więc nie warto ryzykować.

Opublikowano

A czym będziecie skracać bo u siebie mam pozostałości moddusa i wystarczy na oprysk solo mam też i ccc z poprzedniego sezonu też wystarczy na solo czy zrobić mieszaninę obu tak się zastanawiam który wariant wybrać 😗

Opublikowano
Dnia 20.05.2021 o 20:43, Dolti napisał:

Cześć wszystkim. Na jednym z pól nie zostały przed zimą wykopane ziemniaki, niestety część musiała nie zmarznąć i teraz odbiły w plantacji owsa. Pryskałem na chwast Mustangiem i albo się pośpieszyłem i nie były jeszcze na wierzchu albo Mustang sobie z nimi nie poradził. Czym mogę poprawić żeby zniszczyć ziemniaki? Bo nie liczę, że owies je na tyle "zagłuszy" 

Ponawiam pytanie, macie pomysł jaka substancja potraktować Owies zeby zniszczyć te ziemniaki ? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dzikiWschód napisał:

pierwszy raz planuje zrobic regulacje owsa nawigator stabilanem czyli ccc w etykiecie jest napisane że mozna od 1 do 5 kolanka a tak praktycznie to w fazie którego kolanka najlepiej wykonać regulacje?

Ja zawsze skręcałem jak pierwsze kolanko centymetr nad węzłem krzewienia u maksymalna dawka a w tym roku zastanawiam się czy nie dodać modusa 

IMG-20210522-WA0013.jpg

IMG_20210522_150901.jpg

Edytowane przez AgroSzymi99
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Pstrąg napisał:

A medax i mustang można łączyć?

Nie zaleca się stosować herbicydów ze stymulatorami wzrostu.,

A fungicydy zaleca się stosować ze stymulatorami wzrostu jedno z drugim współpracuję.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Panowie mam pytanie jutro prawdopodobnie bede pryskal jeczmien z owsem od chwastow chwastoxem turbo moge dorzucić 10kg mocznika i 5kg suarczany na hektar ? Czemu tak bo jak dopada to nie wjade do zniw w pole 

I czy jesli wyplukalem 2 razy opryskiwacz woda filtry umyte po axial komplett pak to bedzie oki ? Nie chce spalic owsa jak jeden gosc co zostaly resztki axiala 

Opublikowano

Siema koledzy. Myślę pierwszy raz o skracania owsa CCC. Dostał około 85-90kg azotu, czy mogę do zabiegu dodać siarczan magnezu, mocznika i mikro, oraz ile CCC zastosować przy tym nawozeniu. Mam kupiony 725, 1.25l czy 1.5l.

Opublikowano

Jak kiedyś sialem mieszanki nie robiłem wogole Grzybowki,  ale skoro musisz to raczej się nie pchają w koszta tylko może jakiś tebukonazol, raczej nie dawalbym żadnej strobiluryny bo jęczmień dojdzie wcześniej i się sypie A owies będzie dalej zielony. Takie jest moje zdanie 

Opublikowano
Dnia 21.05.2021 o 17:52, Zetix napisał:

Idzie jak zły! ;) 0.5 medaxu przy 110kg/n  myślę że to utrzyma.

Do tego dorzuciłem resztki które miałem na półce z fungi i  nawet ciekawa T1 wyszła :D

189931903_966126434163587_4876508790306308959_n.jpg

to jest tegoroczny owies?! 😲