Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kojarzy ktoś może co to za zielsko rośnie na samym środku w moim owsie? I ewentualnie czym to odchwaścić?

Sorki za jakość zdjęcia, ale coś się popsuło :)

Bez tytułu.png

Opublikowano
3 godziny temu, wojt napisał:

Jaka reklama...środek dużo wcześniej kupiony niż ta reklama wyskoczyła. Zawsze pryskałem chwastoxem, ostatnio mocarz a teraz próba mustangiem, mam owies po ugorze dużo nawłoci i ciekawy jestem czy coś ją chociaż przyhamuje.

Ja pryskałem chastoxem turbo nawłoć prawdopodobnie zniszczona  jak i wiele innych chastów bo owies po ugorze  kawałek mi brakło to dopryskałem granstarem co u sąsiada pryskalem i zostało również nawłoć pozwijana ewidentnie środek zadziałał

Opublikowano

Chwast w siewcę zwalczyć nie jest tak trudno gorzej jak to dziadostwo urośnie taki fiołek jak wyrośnie i zakwitnie toi mustang nic nie zrobi a w siewcę to i chwastox turbo go weźmie. 

Opublikowano

To u mnie ta nawłoć była już większą na równi z owsem a nawet miejscami już wyzsza, byłem teraz zobaczyć to już ją poskręcało także coś zadziałał ten środek na M 

Opublikowano

Czy ktoś z was dokrzewiał owies ccc? W jakiej fazie trzeba dokrzewiać? Myślę żeby w środę dać saletre bo mają być opady deszczu a w sobotę zastosować ccc. Jak zastosuje ccc to kiedy mogę dać herbicyd bo plan był na sobotę?

Opublikowano (edytowane)

Na polu mam placki takie jasno zielone podchodzące pod żółtym. Z bliska objawy jak na zdjęciu. 

Czego to jest niedobór Manganu ? Bo magnez mam na poziomie bardzo wysokim.

Proszę o opinie, kto spotkał się z podobnymi objawami. 

97447519_624150614982424_6396951726913486848_n.jpg

Edytowane przez pawelus1986
Opublikowano

witam, w sobotę ok 9, jeszcze z lekka rosa ranna pryskalem goldem 1l/ha owies bingo a o 21 już z taka konkretna rosa pojechałem z identyczną dawka i dziś byłem na polach to wszystkie chwasty poskrecane a rumiany wygięte w dół. Także jakby ktoś się zastanawiał nad zabiegiem na chwasty z rosa to nie ma problemu, acha w sobotę w nocy było 14stopni a w niedzielę 28

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

O widzisz jakbym sasiada slyszal no przeciez pryskalem a te srofki jakies ciulowe a ze za 30min deszcz albo ze w sloncu 30stopni i pkprzypada czy cos to nie wazne wazne ze na polu z opryskiwaczem go widzieli i nie beda gaadac ze nie pryskal

Opublikowano

A ja mam jeszcze takiego co zboże ozime pryska w fazie prawie flagi  huzarem daje mocznik i odżywki zupę tają zrobi że aż mnie mdli a w żniwa jak kosi to mówi można było dać npk pod korzeń 🤣Owies pryska chwastox mocznik odżywka i w 25 stopni i rura w pole a ja patrzę aby wiatr od mego owsa wial przeciwnie🤣

Opublikowano

Co ty sie smiejesz ja mam sasiada co 3 dni temu wykloszone żyto pryakal od chwastow 

A agregatem kezdzil 20 marca po polu myslalem ze zasial jare a tu zonk bo tydzien temu bronowal i sial jare 

No akurat z chwastoxem mocznik mozna mieszac i siarczan ale nie pryskac w slone a raczej jak pochmurno pod wieczor

Prawda taka ze wielu niepatrzy jak robi a robi by robic a z innych sie miac ze jezdza po 3 razy rozsiewaczem jakby nie mogli 3 nawozlow zmieszac albo po co tyle razy opryskiwaczem jezdzic mozna wszystko dac na 1 raz 😁