Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100% rolników jest w izbach rolniczych, płacimy składki i to nie małe bo 2% z podatku rolnego idzie na izby, każdy rolnik to płaci a nie każdy o tym wie. Byłbym za tym abym to ja decydował na jaki związek idzie moje 2% a tak nie jest. Mając taką kasę izba powinna nas reprezentowac np w sądach czy innych sporach , ale niestety "nie mają pieniędzy na prawnika", śmiech na sali. Spadam bo na 13 musze dojechać na strajk 60 km traktorkiem, pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

"W kwietniu 2015 r. kończy się obecna kadencja izb rolniczych. Zgodnie z prawem, wybory do samorządu rolnego muszą się w takiej sytuacji odbyć do 60 dni od ostatnich wyborów, koniecznie w dzień wolny od pracy. Jak ustaliła nasza redakcja, wybory do izb odbędą się prawdopodobnie 31 maja 2015 r."

Warto się tym zainteresować, tak samo jak wyborami na prezydenta czy parlamentu - i głosować

Edytowane przez JacekMi
Opublikowano

Izby to zlikwidować nic nie robią.Zdesperowany 60 km  ciągnikiem  ,można samochodem z flagą

Opublikowano (edytowane)

Skoro odezwali się tym którym jest dobrze to po co piszesz jak ci dobrze, maja rację ludzie ok globalizacja jest i nic nie zrobisz ale rząd powinien byc pro polski a nie pro zachodni, grecy wybrali, i cała europa d*pą trzęsie, poczekajcie jeszcze trochę a nic nie będą spłacac żadnej kasy. Widzę też że odezwała sie klasa rządząca o jak fajnie pozdrowienia dla żelaznej Tacher, niech tylko uważa bo jeszcze troszkę i jej górnicy tak koło d*py zrobią razem z rolnikami że sp***doli z kraju jak donaldzik ;)  Właśnie co jest z warzywnikami nie wiem wszyscy zarobieni czy co,

Edytowane przez zetorlublin7341
Opublikowano (edytowane)

"Nawet na protest zabierają najdroższe traktory i co ludzie z miasta mają wam współczuć"

Rolnicy kupując te traktory zapewnili pracę wielu ludziom z pracownikami banków włącznie...

Skoro rolnicy na protest powinni zabierać stare traktory. To może kobiety w miastach w ramach protestu zaczną robić pranie w pralkach "frania". Życie w mieście też nie jest łatwe.

Edytowane przez qawsedr
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Grecy to darmozjady co nie chce im sie robić ich było nie wspomagać ale wypir.....ć z UNI

NIE CHCIEJ GRECJI U NAS BO NIE WIESZ CO TO ZNACZY JAK TAK PISZESZ,

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Jak narazie to kompletnie nie widać jakich kolwiek symptomów zmian w efekcie tych strajków.I tak naprawde wątpie aby cokolwiek na dłuższą mete one dały.KOMPLETNY BRAK ORGANIZACJI w wiekszosci województw nic się nie dzieje albo bardzo niewiele.Gdzie są warzywnicy?Gdzie są kartoflarze?Gdzie są zborzowcy?

Opublikowano

A co ten strajk może zmienić embarga nie cofnie a minister rolnictwa nic nie zrobi bo boi się uni ,najwyżej można wywalczyć odstrzał dzików i może większe odszkodowania za straty spowodowane przez dziki .

Opublikowano

jak nie ma wpływu? chłopie? psl jest w koalicji jak bylo głosowanie o ubój zamiast postawić warunek dla po "głosujemy za ubojem albo bierzemy rozwód" to oni potulnie przyklepali zakaz uboju bo się ekologów bali??? mają koniczynki zamiast jaj taka jest prawda... to po jaką cholerę oni tam są jak nie mają według ciebie na to wpływu? jak rozkradać kraj to mają wpływ? nierząd rządzi tym całym rządem ale właśnie teraz jest szansa na nich jakoś podziałać. rolnicy z górnikami moga zrobić niezły bajzel i rząd o tym wie ale jeszcze udaje nieugietych. można tu pisać i sięspierać ok każdy ma swoje zdanie, jedni chwalą izdebskiego inni na nim psy wieszają ale prawda jest taka że on jest z nami, kto jak nie on to pociągnie? za kim pójdziemy? za korwinem? jest lider, chce coś dla nas wywalczyc to trzeba się zjednoczyć i razem walczyc o swoje bo inaczej będziemy za rok dla ciotki angeli zasuwać za talerz wodnistej zupy...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W konarzycach koło Łomży

W Stawiskach przydało by się zablokować

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Trzeba zablokowa wszystkie drogi bo w wiadomościach nic nie mówią. i lekcewazą rolników.