Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najgorsze to że sam robiłem remont .Wał nowy Indyjski +panewki, pompa hydrauliczna nowa. Podejrzewam że panewki nie na ten wymiar ale dobrze chodzi oleju i płynu nie ubywa dobrze zapala to się z tym bujam.

Opublikowano (edytowane)

Nie irytuj się bo coś ci jakaś żyłka strzeli. Oddałeś blok do pomiarów, osiowania? Zmieniłeś pompę oleju ? sprawdziłeś choć by zawór przelewowy ? Stan wałka? Olej krąży po całym silniku nie tylko po wale. Głupi filtr słabej jakości i już jest problem. 

post skierowany do: grzesiekddk1

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Ludzie nie róbcie czegoś na czym się nie znacie. Bo to tylko naciąga was na koszty a te ciągniki po tych waszych pożal się Boże remontach to tylko na złom będą się nadawać. Po remoncie silnika świeci kontrolka oleju "tak ma być -ten sprzęt tak ma" toż to cyrk!!! 

Nie mój cyrk nie moje małpy,  wyraziłem tylko swoją opinię. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Adi96 napisał:

To po cholerę się wypowiadasz i pleciesz bzdury? U mnie 4 5 ciśnienie i kontrolka się świeci.... Ten typ tak ma....  Ma wała jak Polska cała

@Adi96   Przy jakich obr, Ci się zapala?

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 godzinę temu, asharot napisał:

U mnie na rozgrzanym 600rpm tesz się świeci, ciśnienie mierzone 0,8bar i tak już z 5-lat się bujam.

0,8 bar zaświeca się kontrolka przy 600 rmp, czyli czujnik jest od 30-tki, bo by było jeszcze gorzej, od 60-tki zaświeca się już poniżej 1,2 bara.

Opublikowano

Ale to i tak czujniki ciśnienia głównej magistrali, powinny być dwa. Na różne ciśnienia, drugi powinien być na końcu magistrali, tak to wiemy jedynie że pompa pracuje. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Sean napisał:

0,8 bar zaświeca się kontrolka przy 600 rmp, czyli czujnik jest od 30-tki, bo by było jeszcze gorzej, od 60-tki zaświeca się już poniżej 1,2 bara.

czujnik c 360 czy 330  to jeden  .uj

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Nie irytuj się bo coś ci jakaś żyłka strzeli. Oddałeś blok do pomiarów, osiowania? Zmieniłeś pompę oleju ? sprawdziłeś choć by zawór przelewowy ? Stan wałka? Olej krąży po całym silniku nie tylko po wale. Głupi filtr słabej jakości i już jest problem. 

post skierowany do: grzesiekddk1

blok po osiowaniu.umiesz czytać?

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Cena pomiaru bloku + spasowanie i osiowanie w renomowanym zakładzie w stolicy Podkarpacia aż 300zł. Nawet nie chce się mnie średnicówki wyciągać;]

fajne ceny macie,u mnie za tyle to robią wały do wsk,do c-360 to koło 600 okolice krk

Opublikowano

Wskaż gdzie napisałeś blok po osiowaniu. Zresztą nie wiem dlaczego się denerwujesz, coś musiał pójść nie tak zarówno u ciebie jak i u asharota jak u autora i wszystkie problemy mogą być różne.

Opublikowano
41 minut temu, jacek3773 napisał:

czujnik c 360 czy 330  to jeden  .uj

TERAZ tak, ale kiedyś miały oznaczenie, dla 60-tki był min 1,2 bara, dla 30-tki min. 0,8 bara, minimalne ciśnienie w silnikach 60-tki przy najniższych obr, to 1,5 bara.

8 minut temu, grzesiekddk1 napisał:

ale u mnie jest wszystko ok,po prostu świeci się i uj,nic nie będę zmieniał kupował,nie potrzebuję rad i tyle w temacie

Świeci się bo gdzieś są za duże luzy i wszystko w temacie.