Skocz do zawartości

Case MX 110 problem z PowerShift - instrukcja napraw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam od niedawna Case MX 110 z 2001 roku PowerShift. Szukam instrukcji napraw do tego modelu, ma ktoś z Was linka do pobrania takiego PDF? Mam problem z biegami PowerShift zmienianymi kciukiem. 2i 3 działają, jednakże 1 i 4 zadusza ciagnik! Mieliście taki przypadek? Zmieniłem joystick oraz 2 elektrozawory odpowiedzialne za tą zmianę biegów i problem wciąż istnieje.

Opublikowano

tarczki może nie od razu kolego do wymiany jak za dusza traktor bo wbijają się dwa biegi i trzyma chyba poszły uszczelniacze na tym wałku ale kolego rozbierzesz to wszystko będzie widac ale troszkę roboty bedziesz miał ;p

Opublikowano

Kolego jak chcesz to mam servisówce do tego ciagnika cena 70zł , a to co ona zawiera:

The manual has sections:
Engine
Fuel system
Electrical
Steering
Transmission
Brakes
Hydraulics
Chassis and mounted equipment
Controller systems

Jak coś to pisz.

Opublikowano

ale w czym problem? wystarczy, że wepniesz manometr w poszczególne półbiegi (te cztery otwory w pionie na zdjęciu wyżej) i wszystko będzie jasne. Jeśli jednocześnie na 2 koszach będzie ciśnienie to poszedł któryś uszczelniacz lub wina rozdzielacza (tego na zdjęciu) jeśli ciśnienie będzie tylko na załączonym półbiegu to najprawdopodobniej są zapieczone tarczki,  ja obstawiam to drugie ;)

Opublikowano

ewidentnie coś jest z koszami na jednym z wałków jest 1i3 a na drugim 2i4 połówki wiec uszczelniacze na walku ok bo nie dzialaly by 1i3 lub 2i4 tak wiec oring na koszu albo tarczki. a skrzymni nie rozłacza?

Opublikowano
Dnia 29.07.2016 o 22:54, matingus napisał:

koledzy dzisiaj zginął mi 3 pół bieg.stało się to raptownie.

czy do wymiany tarczka,czy uszczelniacz..dzięki za odpowiedz.

Witam! Panowie co jest przyczyną -jeśli przerzucam z trzeciego półbiegu na drugi przydusza na chwilę ciągnik.W innych pozycjach przerzuca ok! Czy te typy tak mają?Nie dawno zakupiony Case mx 110

Opublikowano
11 godzin temu, matingus napisał:

tak nie powinno być.

napisz jak rusza z miejsca.

Rewers działa płynnie -przód-tył,bez żadnych szarpnięć .Proszę o kontakt-791940336 to byśmy kiedy na spokojną ,o tych modelach porozmawiali !

Opublikowano
19 godzin temu, Lukas85 napisał:

nie ma polskiej wersji jezykowej

Ok! Ale ogólnie to dobre ciągniki case mx ?Jesteś pan zadowolony z niego ? Czy są jakieś usterki dokuczliwe ?

Opublikowano

Na chwile obecna jestem zadowolony. Ciagniki tej serii maja bardzo dobre opinie o ile trafi sie na w miare zadbany model. Do tego nie maja jeszcze zbyt wiele elektroniki co w przypadku uzywanego sprzetu jest moim zdaniem zaletą.

Opublikowano
4 godziny temu, Lukas85 napisał:

Na chwile obecna jestem zadowolony. Ciagniki tej serii maja bardzo dobre opinie o ile trafi sie na w miare zadbany model. Do tego nie maja jeszcze zbyt wiele elektroniki co w przypadku uzywanego sprzetu jest moim zdaniem zaletą.

Dzięki za odp.Mój jest 2001r-9300mt,zobaczymy jak będzie chodził.Na chwile obecną wałek przekaznika wkurza ,nieraz załączy,-jak wyłącze to już nie mogę włączyć miga zielona kontrolka.

Opublikowano
14 godzin temu, Lukas85 napisał:

Ja też mam model 2001r na liczniku 7300mth. 

Puść pan sygnał na 791940336-to by porozmawiał

14 godzin temu, Lukas85 napisał:

Ja też mam model 2001r na liczniku 7300mth. 

Opublikowano

Witam mam problem z półbiegami w case mx90c  jest taki ze półbieg 2-3-4  nie chcą zawsze wchodzić właściwie  lub wogle ich niema  , bywa też ze  wyswietlacz pokazuje 4 a jest faktyczny stan przełożenia 2, tak samo jest z 3 a jest cały czas na 2 , bywa też że gwałtownie spadnie z 4 do 2 półbiegu . Co może być przyczną tej usterki

Błendy widoczne sa14,15,72,82,62

oleje i filtry zostały zmienione na nowe

hydro-akumulator też jest nowy ( i jakie tam powinno być ciśnienie w barach ) bo ja mam nabite 15barów

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.03.2019 o 06:00, rafko52 napisał:

Witam mam problem z półbiegami w case mx90c  jest taki ze półbieg 2-3-4  nie chcą zawsze wchodzić właściwie  lub wogle ich niema  , bywa też ze  wyswietlacz pokazuje 4 a jest faktyczny stan przełożenia 2, tak samo jest z 3 a jest cały czas na 2 , bywa też że gwałtownie spadnie z 4 do 2 półbiegu . Co może być przyczną tej usterki

Błendy widoczne sa14,15,72,82,62

oleje i filtry zostały zmienione na nowe

hydro-akumulator też jest nowy ( i jakie tam powinno być ciśnienie w barach ) bo ja mam nabite 15barów

Witam ma ktoś instrukcję napraw w pdf do case mx

Edytowane przez Ed2000