Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Sokol2 napisał:

jeżeli wygrałem przetarg w gminie ale umowy nie podpisałem... to mogę przystąpić do kolejnego na tą samą działkę mam nadzieje ze juz za normalną stawkę...

To po co przebijałeś? Co się stało że zmadrzałeś?

• Like 2
Opublikowano

dziadek uprawiał tą ziemie, później ojciec a od 13 lat ja. Nagle sąsiadowi zachciało się tej ziemi i mnie podbijał do 10  ton pszenicy za hektar. Wstydu nie czuje wcale. Wadium to normalna sprawa ze przepada

Opublikowano (edytowane)

ile tej ziemi  jest? 5ha,  50ha?  10 ton /ha?  niech se weźmie w uja

Po za tym jeśli najwyższa oferta sie wycofa/ zostanie odrzucona, to mogą przyjąć drugą ofere , zależy od warunków przetargu

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano

nie ma duzo 1,5ha tylko tak jak mówię my to uprawiamy od 70 lat bo to kiedyś była ziemia sołecka a dziadek był 40 lat sołtysem pozniej ojciec 2 kadencje a pozniej zrobili przetargi jakos w 2000 którymś roku.  tego pana sasiada w gminie to wszyscy dobrze znaja i to raczej z tej gorszej strony... jak znowu zrobi to samo to odpuszaczam niech sobie weźmie. dzwoniłem do gminy i moge startowac

Opublikowano

A teraz pytanie, skoro on podbił na 10ton to ty na przetargu nie przytomny byłeś? 

Rozumiem że on dał 9.900 a ty 10ton 😄

U mnie w gminie przetargi są to jest wyszczególnione że jak wygrasz a nie podpiszesz umowy to wadium nie jest zwracane i jest wyszczególnione że jak wygrasz a również nie podpiszesz umowy to nie możesz brać już udziału w przetargach przez 4 albo 5 lat

Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał:

ile tej ziemi  jest? 5ha,  50ha?  10 ton /ha?  niech se weźmie w uja

Po za tym jeśli najwyższa oferta sie wycofa/ zostanie odrzucona, to mogą przyjąć drugą ofere , zależy od warunków przetargu

Jeśli był ustny to w większości przypadków jest rozpisany nowy przetarg 

Opublikowano
3 godziny temu, Sokol2 napisał:

nie ma duzo 1,5ha tylko tak jak mówię my to uprawiamy od 70 lat bo to kiedyś była ziemia sołecka a dziadek był 40 lat sołtysem pozniej ojciec 2 kadencje a pozniej zrobili przetargi jakos w 2000 którymś roku.  tego pana sasiada w gminie to wszyscy dobrze znaja i to raczej z tej gorszej strony... jak znowu zrobi to samo to odpuszaczam niech sobie weźmie. dzwoniłem do gminy i moge startowac

Musisz teraz wytrzuc kiedy on powie stop, musisz mu teraz ty podbić cene i powiedzieć dobra wystarczy, wątpię żeby ktoś nawet 6tysiecy dał za hektar, te 4tys jak jest idiota i chce zrobić na złość to da ale więcej to wątpię, myślę że jak byś na 8tys stanął tamtą razom to on tak by podpisał umowę jak ty 

Opublikowano

ale co ty mu piszesz😆 , jakie kurła 6 tyś czy nawet 4 ? ludzie co wy zajęcia nie macie?

pszynica po 1500 sie skonczyła, teraz bedzie dobruchanie ukrów kilka lat bo ...oni mają cieżko i chcą do ujni - chyba nie zaprzeczysz?

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
43 minuty temu, krzysiek277 napisał:

Musisz teraz wytrzuc kiedy on powie stop, musisz mu teraz ty podbić cene i powiedzieć dobra wystarczy, wątpię żeby ktoś nawet 6tysiecy dał za hektar, te 4tys jak jest idiota i chce zrobić na złość to da ale więcej to wątpię, myślę że jak byś na 8tys stanął tamtą razom to on tak by podpisał umowę jak ty 

no to wytrzuł, tylko chyba jego oponent, bo ja sie zastanawiam czy warto brac piachy bez dopłat a Wy takimi kwotami rzucacie. 2 tys czynszu jeden wylicytował to sie pół gminy w czoło stukało

• Thanks 1
Opublikowano

Dzwonił do ojca mojego krowiarz( @soltys48 z Gromadna czyli więcej nie muszę pisać bo tam każdy napalony🤭)pytał czy nie ma u nas ktoś ziemi do wydzierżawienia. Za 5-6 klasę daje 2 Tys i podatek płaci, za lepsze do 4 tysięcy. Dodam że to jakieś 20 km dojazdu. Minimum 4-5 ha żeby było to mu się będzie opłacało kukurydzę posiać 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Dzwonił do ojca mojego krowiarz( @soltys48 z Gromadna czyli więcej nie muszę pisać bo tam każdy napalony🤭)pytał czy nie ma u nas ktoś ziemi do wydzierżawienia. Za 5-6 klasę daje 2 Tys i podatek płaci, za lepsze do 4 tysięcy. Dodam że to jakieś 20 km dojazdu. Minimum 4-5 ha żeby było to mu się będzie opłacało kukurydzę posiać 

Daj mu nr do mnie

Chętnie poddzierzawie mu to co ostatnio wziąłem.

Zaraz mmsem podeślę Ci co i za ile