Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
adam2820

obrót łyżki belarus jumz problem z ciśnieniem

Polecane posty

adam2820    0

Witam

 

mam problem z białoruśką a dokładnie z obrotem łyżki, nie jestem pewien jaki to rodzaj białoruśki ale ma ona dwa niezależne układy hydrauliczne jeden do pracy łyżką a drugi zasilany z jednej pompy do sterowania łapami, pługiem z przody i do obrotu....

 

układ od obrotu jest sterowany rozdzielaczem P80 2/1 222 i nie wiem czy tu tkwi problem tzn z jednego otowru rodzielacza idzie przewod do przednich komór siłowników od obrotu...... czy tam ma być stale podawane ciśnienie???? czy może jest w rozdzielaczy zawór który tym reguluje. potem prześle schemat jak to wyglada w mojej koparce bo nie moge znalez takiego w sieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zbyszko    682

Witam

 

mam problem z białoruśką a dokładnie z obrotem łyżki, nie jestem pewien jaki to rodzaj białoruśki ale ma ona dwa niezależne układy hydrauliczne jeden do pracy łyżką a drugi zasilany z jednej pompy do sterowania łapami, pługiem z przody i do obrotu....

 

układ od obrotu jest sterowany rozdzielaczem P80 2/1 222 i nie wiem czy tu tkwi problem tzn z jednego otowru rodzielacza idzie przewod do przednich komór siłowników od obrotu...... czy tam ma być stale podawane ciśnienie???? czy może jest w rozdzielaczy zawór który tym reguluje. potem prześle schemat jak to wyglada w mojej koparce bo nie moge znalez takiego w sieci

 

Ile sekcji ma rozdzielacz . W rozdzielaczu jest zawór przeciążeniowy który przepuszcza olej do powrotu ale to nie jest przyczyna . Może być za mało oleju w zbiorniku lub może być wyłączona pompa ręcznie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GucioJUMZ    283

odkręć te dwie śrubki na klucz 14 i przeczyść to ustrojstwo przy rozdzielaczu i dokręć o 1/4 obr zawór przy rozdzielaczu .A najlepiej wywal te rozdzielacze i wstaw polskie od cyklopa przyjemnie się pracuje i wszystko podnosi na silniku tyko 800obr a osprzęt targa tony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

adam2820    0

Problem ustał po wymianie uszczelnien w . lownikach jednak po dniu pracy z malym ubytkiem oleju znowu spadl lancuch obrotu i tu moze racja zbyszka ze maloo oleju

 

A jaki model tego rozdxielacza polskiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GucioJUMZ    283

model rozdzielacza to nie wiem dokładnie jaki to jest symboli i typ ale taki jak posiada cyklop i kombajn Bizon .Ale cena za trzy sekcje to 1200zł .ja mam osprzęt rolniczy i jest wszystko OK .No ten łańcuch w budowlanej to chyba wada Fabryczna bo każdy na to narzeka i w cyklopie znajomy miał to samo że łańcuch przeskakiwał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zbyszko    682

Ten łańcuch spada w pracy czy gdy jeździsz . Czy zabezpieczasz sprzęt kopiący ten z tyłu żeby w czasie jazdy nie bujał się ?

Symbol rozdzielacza muszę sprawdzić .

Stary rozdzielacz pewnie masz ruski 2/1 222 a nowy musi być 3/1 444 . Można go kupić na allegro ale bym polecał zamówić go w sklepie .

Edytowano przez Zbyszko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Hubert12011
      Witam, w mojej valtrze wyskoczyły 2 kody błędu 
      001639--31--000
      i 008019--08-003
      Valtra seria t 183 2011r czekam na odp. z góry dzieki 
    • Przez zuwar
      Mam problem z niedziałającymi  światłami stop w JD 7700. Bezpieczniki wszystkie całe, zasilanie na przełączniku przy pedale - jest. Czy po drodze jest jeszcze jakiś przekaźnik ? Może ktoś ma schemat elektryki do tego modelu.
    • Przez mateusz7745
      Witam tak jak w temacie mam problem z ehr w moim deutzu a mianowicie jak się uruchomi ciągnik i przełączę przyciskiem na pozycję opuszczenie lub podnoszenie to podnośnik nie reaguje aż po jakichś 5 min wszystko zaczyna działać tak samo jest jeśli użyje przycisków na błotniku, opuszczają odrazu przyciski na  błotniku ale potem przycisk  w kabinie nie reaguje można się bawić do woli i nic ;/ po  jakimś czasie działa bez opóźnień co może być przyczyną
    • Przez dexter00
      Witam. Posiadam elektrozawory i mam problem w 2 parami wyjść hydraulicznych dokładniej to podłączone przewody wyskakuja. Kiedy bez przewodów poruszam przyciskami  otwierającymi zawory widzę że gniazda są wypychane co zapewne sprawia że przewody wyskakują, Nawet gdy uruchamiam 1 gniazdo to wypycha też to z drugiej pary. 3 para działa ok.Proszę o pomoc
×