Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ty Jaruniu nie pamiętasz jaka była beka z two... ekhm... tatowych byków??  

czepiłeś się tego uffa i RU jak pijany płotu, gdybyś był rozsądny to olałbyś temat a tak to szamoczesz się przy każdej okazji... 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
17 godzin temu, Szymon94 napisał(a):

U mnie tak samo. Ogólnie nie wiem co z nią nie tak. Nie rośnie, jest bardzo niska. A nie widać jakichś niedoborów na liściach. Jest posiana na 5 - 6 klasie. Dostała 200 soli, 200 polidapu, 200 mocznika i 100 kizerytu. Ph jest 6 bo były robione badania. Nie spodziewałem się cudów na tej klasie ziemi ale te 7 - 8 liczyłem. A wygląda na to że nie wiadomo czy w ogóle kolbę zawiąże.

IMG_20250702_141840774.jpg

IMG_20250702_142122998.jpg

Przecież bardzo ładna kukurydza. Łodyga gruba, wypuści jeszcze parę liście, a potem wiechę. Lepsza niższa jak 4 metrowa, chyba, że na kiszonkę to lipa.

Opublikowano
50 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jo ojczulek w tym wieku wiele pomoże😂😂😂 

a to tyś mamin cyc -po prostu masz funkcję parobka -dlatego tyle zawiści dostajesz chociaż kieszonkowe czy tylko wikt i opierunek ?

Mnie się nawet nie chce przeglądać twoich wypocin żeby rżnąć bekę -ale starczy parobek .normalnie bym cię olał ale jesteś wyjątkowo upierdliwy 

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, RU68 napisał(a):

-po prostu masz funkcję parobka -dlatego tyle zawiści dostajesz chociaż kieszonkowe czy tylko wikt i opierunek ?

Ale żeś się pięknie podsumował, podziwiam za szczerość i autorefleksję.

Opublikowano
Godzinę temu, RU68 napisał(a):

a to tyś mamin cyc -po prostu masz funkcję parobka -dlatego tyle zawiści dostajesz chociaż kieszonkowe czy tylko wikt i opierunek ?

Mnie się nawet nie chce przeglądać twoich wypocin żeby rżnąć bekę -ale starczy parobek .normalnie bym cię olał ale jesteś wyjątkowo upierdliwy 

Yyyy... RU wczoraj słonko nie za mocno Ci w czuprynę przygrzało jak w tej kukurydzy grzebałeś???🤔🤔🤔

Opublikowano
45 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Yyyy... RU wczoraj słonko nie za mocno Ci w czuprynę przygrzało jak w tej kukurydzy grzebałeś???🤔🤔🤔

idz parobku łojca  bykom jaja huśtać bo frustracja cię zeżre .Też we wisi jest jeden prawie 40 lat a ojciec rządzi wszystkim ale jego ojciec też aż do śmierci kasę trzymał -tak że masz nad czym myśleć nie tylko nad rozpuszczaniem UFF

Godzinę temu, Łukaszek napisał(a):

Ale żeś się pięknie podsumował, podziwiam za szczerość i autorefleksję.

ty współczuj koledze bo jak stara sknera trzyma się kasy aż do śmierci to ni dziw że Jarek wpada w obłęd i wiecznie rozpuszcza UFF

Opublikowano

Bardzo kulturalnie się odnoszę jak do parobka nie widzę podstaw do wakacji a to że u ciebie stary zarządza -twoje szczęście albo pech .Aż mnie korci napisać dosadnie ale jeszcze nie teraz 

1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Jarek wyluzuj. Co to da, tylko burdel jeszcze większy.

Niech żyje sobie w swojej bajce

o to pochwalam niech się odteguje i spokój a ty weź później przykład i będzie totalny spokój 

Opublikowano
47 minut temu, RU68 napisał(a):

Bardzo kulturalnie się odnoszę jak do parobka nie widzę podstaw do wakacji a to że u ciebie stary zarządza -twoje szczęście albo pech .Aż mnie korci napisać dosadnie ale jeszcze nie teraz 

o to pochwalam niech się odteguje i spokój a ty weź później przykład i będzie totalny spokój 

Widzisz biedaku tu każdy ma o tobie taką opinię. Bez odbioru...

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Jarek wyluzuj. Co to da, tylko burdel jeszcze większy.

Niech żyje sobie w swojej bajce

Ja już od 1 czerwca do 1 lipca na wakacjach byłem za "chamskie pyskówki" a typ sobie cały miesiąc pisał z innego konta 😉

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, michalcium napisał(a):

Ja już od 1 czerwca do 1 lipca na wakacjach byłem za "chamskie pyskówki" a typ sobie cały miesiąc pisał z innego konta 😉

widzisz mnie objęła abolicja z okazji wyboru nowego króla -trzeba było napisać wniosek o ułaskawienie .Ale tobie to było potrzebne w końcu wakacje gratis  nie każdy dostaje 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał(a):

Nie schlebiaj sobie.

Cały zamęt i burdel wywołujesz ty

26 minut temu, michalcium napisał(a):

@yacenty chyba udaje, że nie widzi.

Żeby tak skakać sobie z konta na konto. 

Btw.

Skytower drutowcowy ruszył wreszcie 

Nie byłem ponad tydzień 

Teraz już mam 1000% pewność, że jedna sekcja od podsiewu nie dawała.

Dziwne bo fioletu nie było.

Był delikatnie marniejszy jeden rządek, ale teraz widać dokładnie. 

Gaspardo Mirka 8 rzędów, na elektronice, kontrola sekcji, a od nawozu już nie ma kontroli sekcji? 

I to przy głównej drodze pokractwo zrobione 

Klasa 4a,b ok pół metra niższy od amfory na piachu

IMG_20250704_200611_2~2.jpg

Ciekawe kiedy się podda 

IMG_20250704_204417_5.jpg

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Dźwinę że fioletu nie złapała jak nie dostała nawozu... Teraz znów nadają trochę ciepła i potem cały tydzień zimny tyle że z deszczem. 

No dziwne i dlatego nie byłem pewien. Ale pH 6.5 i 50t soczystego obornika to miała z czego żyć

Głupotę zrobiłem bo mogłem dać jedną sekcję amfory dla porównania.

Teraz nie wiem czy tylko ten skytower taki lipny czy ten drutowiec mu zdrowia ujął.

Amfora na 4kl jest deczko niższa niż na górkach, ale nie wygląda tak biednie jak on. 

Opublikowano
14 minut temu, dantur96 napisał(a):

U mnie skytower narazie petarda 2 m już ma gdzieś. Jak dobrze urośnie w tym roku i kolba będzie w miarę to za rok wezmę go więcej 

Kolba będzie mała ale masy bardzo duzo... Fajnie jest zmieszać ja z jakaś odmiana ziarno/kiszonka.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy się im sprawdzi ta prognoza. Ale wątpię bo na windy i na yr i na jeszcze innych praktycznie opady u mnie odwołane już 

IMG_20250705_133855.jpg

Edytowane przez dantur96