Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

że tak napisze " a nie mówiłem" to się niektórym 900 marzyło a teraz trzeba będzie po 650 sprzedać

Jeszcze nic nie wiadomo i 900,- jest realne jak przyjdą 2 cyfrowe mrozy, a zima baardzo długa jeszcze :(

Opublikowano (edytowane)

Troszkę psychologii i panika na wiosce. Od wczoraj widzę że to zadziałało i wywożą zboże po wioskach. Dzisiejsza cena w okolicznym młynie 740 netto

Edytowane przez magnum123
Opublikowano

Na giełdzie leci. Albo chcą, spekulacji, żeby tanio kupić bo teraz jak leci to panika większość bedzie chciała wypchnąć... Na pewno miesiąc trzeba teraz czekać, aż ewentualnie zacznie iść w górę, choć to loteria bo cena może już nie wrócić na to 800netto za pszenicę

Opublikowano

Kukurydza 690 brutto, Białystok, Cargill płaci 670

Cargill placi 670 za kuku to hyba podniosl czy oni maja rozne ceny w zaleznosci od miejscowosci bo ja do sierpca do cargilla dzwonilismy to za kuku 650 netto

Opublikowano

panowie to ja płace 800 zł za tone ale za konkretną odmiane monsun jarą

Opublikowano (edytowane)

nie na sianie 300 kg mi potrzeba tylko a mało ludzi w oklicy tą sieje praktycznie nikt znajomy niema jej

Edytowane przez Gość
Opublikowano

wiesz c 1 ozimą kupowałem po 1500zł tona w tym roku torasa a ta jest mi potrzebna wrazie gdyby jedna pszenica padla która jest w stnie szpilek

Opublikowano (edytowane)

Monsuna posiałem jako przewódkę 15 listopada. Zobaczymy co z niej wyjdzie. Są korzenie i krótkie szpillki ale pod ziemią (specjalnie głębiej siałem).

Jeśli Cię Kolego Maniek20 interesuje mam jeszcze w zapasoe 2 big-bagi Monsuna po 1 odsiewie ( na wiosnę brałem z centeali) Sprzedam Ci po te 800 chętnie, ale przynajmniej cały big-bag ok 1 tony i odbiór własny:)

Edytowane przez Alio
Opublikowano (edytowane)

i dokladnie o tą sie boje bo teraz zaczeła nad ziemie wychodzić jak bylo ciepło a co ja zrobi z big bakiem camry miałem to samo jeszcze napisać

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W jakiej cenie i jakie ilości masz? Z której str. Białej mieszkasz, od Siedlec? Ile się jej sieje na ha?

Opublikowano

Alio ja tez siałem 15 listopada pszenice ale arabelle w ilości 320kg na ha.obecnie jest w fazie szpilkowania i to jest najlepszy moment do przezimowania ,więc czekamy na mróz i nastepnie na poduszkę w postaci sniegu ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v