Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

zajrzyj do Cedrobu, skontaktuj się z Polskimi Młynami, w tych rejonach nie ma problemu ze sprzedażą towaru jest dużo osób prywatnych skupujących całym rokiem. Jak masz magazyny to czekaj na cenę.

Cytowanie poprzedniego postu !

Edytowane przez murtek
Opublikowano

Rami, ty mieszkasz w tych kisielicach koło Łasina?

To ty masz zaledwie 20 max 25km do Szczepanek, gdzie płąc aza pszenice 790 a jak sie ma nieco wiecej, to i 800 dadzą netto.

Jaki zatem sens sprzedawać za 730.

Opublikowano

To jest maksymalna cena?

A jak placą elewatory? Wymagania?

Tak maksymalna, moja miała gluten 36, opadanie 375, wyr. 88 a jak masz rozkruszka to potrącają 10pl z tony, a w byłej Aurorze sie nie dowiadywałem.

Opublikowano

Heh a kto im produkować zabrania? U nas podskoczyło pszenzyto 700. Mysle że za rok droższe za wiele to nie będzie chociaż sam przechowam z 30 ton do nastepengo roku.

Opublikowano

Poszło pare ładnych ton pszenicy po 780 netto kilka dni temu gdzie w tym samym momencie spadła o 10zł na tonie, I tak nie mam gdzie przechować bo miejsce musi być na nowe zbiory także myśle że cena lepsza nie będzie ani nie była w moich okolicach po ostanim zbiorze :D

Opublikowano

tylko jak bedziesz prezechowywac t odobrze zabezpiecz et zboze by sie nie wdala wolka lub innew dziadostwo

W jaki sposób mam je niby zabezpieczyć. Jak było suche skoszone i ma dobre warunki do leżakowania to będzie leżeć. Teraz to juz chyba za późno na zabezpieczanie ;)

Opublikowano

dzisiaj pojechało 20t pszenicy po 780 zł/t netto odbiorca PZZ Świecie woj. KUJ-POM, nie znam się na parametrach ale nie mieli żadnych zastrzeżeń, zboże suche, czyste, a oto co napisali: Wilgotność 13,80%, zanieczyszczenia ogólne 6%, gęstość 77,10, gluten 26, liczba opadania 380, białko 12,30, liczba sedym. 32. Nie wiem czy to dobre parametry czy nie może ktoś mógłby podpowiedzieć. Pszenica odmiana KRIS

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v