Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie śa obecne cny żyta??

sprzedałem owies po 600zł,mam kupca na zyto po 530,i niewiem co robić

jak myślicie zdrożeje??bo mi się wydaje że raczej nie

Opublikowano

@zyga2905 jest temat oddzielny o stanie zbóż, tutaj ceny..

połowa lutego trzeba powoli z magazynów wywozić, ale ceny skaczą jak.. Ktoś z opolskiego jest,sprzedawał?

Opublikowano (edytowane)

to masz niezla cene po 1000 zl.... a nie taniej z centrali zaprawiony i z doplata? mniej wysiejesz i bez roboty w czyszczenie i zaprawianie? u mnie jeczmien po 800- 820 zl brutto

ceny pszenicy tez niektorzy maja wysokie bo jak ktos chce 780 netto zaplacic to sie dziwie czemu nie sprzedajecie? u mnie to jakas kosmiczna cena w skupie od 680 zl do 700 netto ja sam sprzedalem po 720 netto w tamtym tygodniu i sadze ze dobra cena jak na moj region tylko w grudniu dawali po 730 netto oczywiscie z odbiorem

oferta na kukurydze to 610 netto z odbiorem na rzepak z nowych zbiorow 1360 netto

Edytowane przez maly00
Opublikowano (edytowane)

Animex Grodków pszenica paszowa 759 brutto

Edytowane przez SAUTER
Opublikowano (edytowane)

podkarpacie powiat przeworski kiepsko wyglonda pszenica wgłembienia tam gdzie snieg zostal zielona a górki albo proste pola rude sie porobiły

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

wlkp kiepsko wyglądają oziminy, moja muszelka żółta... jeszcze troche i wszystko sie okaże co bedzie :/

Lubelskie. Rok temu u mnie pszenica na przedwiosniu była brązowa, ruda. Zmartwiłem sie ale po dokładnych ogledzinach tzw serduszko miała zielone. Dałem 200 kg saletry na ha na start i moment sie zazieleniała rozkrzewiła i urosła. Plon moze nie był zadawalajacy bo były powodzie i ulewy w maju i czerwcu ale wydała srednio około 5,5 ton z ha, odmiana skagen.

Edytowane przez andrzej1988
Opublikowano

Lubelskie. Rok temu u mnie pszenica na przedwiosniu była brązowa, ruda. Zmartwiłem sie ale po dokładnych ogledzinach tzw serduszko miała zielone. Dałem 200 kg saletry na ha na start i moment sie zazieleniała rozkrzewiła i urosła. Plon moze nie był zadawalajacy bo były powodzie i ulewy w maju i czerwcu ale wydała srednio około 5,5 ton z ha, odmiana skagen.

Masz racje że jeszcze nic do końca nie wiadomo, ale uszkodzona jest na pewno i plonu super nie będzie...

Opublikowano

ale rozbierznosci w cenach ogromne naprawde.... gadalem z kierowca ktory ode mnie odbieral pszenice to mowil ze bardzo duzy ruch jest duzo zlecen wiec towaru jest ( a wozi po calej polsce) ceny rozne od 700 netto do 750 netto zalezy jaki odbiorca i jak z parametrami podobno bardzo zwracaja uwage na toksyny duzy pszenicy idzie jako paszowka a to co wytrzymuje parametry i badanie na gdzyba idzie przewaznie na port.

moim zdaniem pszenica podrozeje ale dopiero kolo kwietnia i za pszenice z parametrami wolna od porazenie bedzie mozna jeszcze godziwe peniadze wziąć...

przeraza mnie cena kukurydzy zero ruchu a cena stoi w miejscu jak nie spadla ostatnio na chwile obecne 620 netto z odbiorem i to dopiero w marcu....

Opublikowano

pszenica u mnie okolice biłgoraja, pszenica paszowa 680-690 brutto. handlarz ktory skupuje pszenice i wywozi po drozszej cenie. Młyn KAPKA 750+VAT. Byłem dzisiaj na polu to pszenica nie wyglada zle. Mam odmiane Arkadia z centarli to jest zielona a odmiana Skagen 3 lata po centarli tez zielona ale miejscami liscie zółtawe ale nie ma tragedii :)

Opublikowano

pszenica u mnie okolice biłgoraja, pszenica paszowa 680-690 brutto. handlarz ktory skupuje pszenice i wywozi po drozszej cenie. Młyn KAPKA 750+VAT. Byłem dzisiaj na polu to pszenica nie wyglada zle. Mam odmiane Arkadia z centarli to jest zielona a odmiana Skagen 3 lata po centarli tez zielona ale miejscami liscie zółtawe ale nie ma tragedii :)

witam!

a jak jest z cenami pszenicy w Bidaczowie na fermie kur?

Opublikowano

WItam mam takie pytanie jak wynająć transport ze spedycji słyszałem że jest jakaś strona int pierwsze trzeba wykupić abonament czy coś takiego potem składa się tam zlecenie do którego mają dostęp wszystkie firmy transportowe co należą do specycji i której pasuje stawka i trasa to bierze to zlecenie . Czy ktoś mi może wyjaśnić krok po kroku gdzie i jak złożyć to zlecenie bo potrzebuję transportu.Będę bardzo wdzięczny za pomoc...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v