Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taka pani bezpośrednio z centrali do mnie zawsze dzwoni odnośnie skupu zbóż, środków i nawozów. są jacyś terenowi przedstawiciele, ale z nimi nie współpracuje. jak ktoś chce to okolice olesna(opolskie) mogę dać namiary chodowców trzody co dają po 550zł netto/tona jęczmienia

ja czekam jeszcze do połowy kwietnia, potem trzeba uciekać z towarem. skupujący wiedzą, że potrzebujemy kasy na wiosnę i cenę wręcz obniżają. na pewno rzepaku po 1420netto nie kontraktuje, wydaje mi się, że żniwa w skupie będzie więcej..

zerknij na PW

Opublikowano

panowei a teraz taka sprawa i pytanie czy podpisywac umowe kontraktacyjna na rzepak 1420 netto loco Kruszwica ? czy w zniwa bedzie droższy zeby nie stracić ? jak sądzicie na dużą ilosc warto podpisać umowe ? czy co robić

Opublikowano

A jeszcze chyba jak dobrze pamiętam w styczniu oferowali 1420zł... Myślałem że jak będzie się coś kręcić koło 1450-1500zł to część podpisze ale oni coś nie w tą str jadą!!!
Aż tyle rzepaku w znakomitej kondycji znajduję się na polach że ceny tak mocno idą w dół? A może mają już jakieś prognozy co do plonów po 5t/ha?

Opublikowano

bo pewnie znając życie spekulanci narobią roboty, że w usa wymarznie, że ukraina tam słabo z zasiewami o rosji nie wspominając, więc skąd nadrobią te importy co szły z tych krajów.. może i jestem głupi, ale za 2-3miesiące nie zdziwię się, że dużo osób będzie żałować, że się jeszcze nie przetrzymało bo można było sprzedać po 800-900.. z drugiej strony, nie widzę sensowengo powodu dla którego te ceny miałyby jeszcze jakoś sporo polecieć.. 

Opublikowano

Ja sprzedaje owies po 600 brutto. Partie po 8t na miesiąc

daj namiary.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v