Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bakutil okolice Radzynia Podl za pszenżyto proponują 536brutto przy ilości cało samochodowej przy mniejszej 526zł brutto.

A do Wipasz w Miedzyrzecu nie mogę się dodzwonić.

Opublikowano

Bakutil okolice Radzynia Podl za pszenżyto proponują 536brutto przy ilości cało samochodowej przy mniejszej 526zł brutto.

A do Wipasz w Miedzyrzecu nie mogę się dodzwonić.

Ale taka cena w bakutilu z terminem płatnosci 30 dni.?

Opublikowano

Pszenica tu po 600 brutto tom po 700 netto gdzie prawda po co chłopy siać trza zająć się handlem na składzie na plusie 3tys mozno wozić po całej Polsce i tak do przodu a robota przez cały rok a na ha zboża kilka godzin

Opublikowano

Nie wiem co to się dzisiaj porobiło na giełdzie... Pszenica na grudzień spadła do 165Euro... Tak nisko chyba nawet w żniwa nie było... Mam nadzieje, że teraz zacznie się dobra passa i ceny będą rosły. 100% zbiorów leży na magazynie +20% jeszcze pszenicy z ubiegłego sezonu. Pęknie do żniw bariera 200euro ? 

Opublikowano

na giełdzie pszenica 177E ale prognozy raczej słabe bo zboża nie brakuje. Gorzej, że rzepak ostro poleciał w dół, a wszyscy twierdzili, że będzie trzymał cenę...

Było sprzedawać tydzień temu, a tak trzeba czekać, jeszcze tylko słaba złotówka ratuje całą sytuacje bo inaczej było by nie ciekawie.

Opublikowano

woj lubelskie ,pow krasnostawski paszówka u pośrednika 630 brutto 

Powiat Kransystaw - paszówka po 642 brutto

woj. lubelskie - paszówka po 655-660 brutto z odbiorem 

Opublikowano (edytowane)

Trochę dziwnie te ceny na Matifie wyglądają przedwczoraj za pszenice było 169E, a wczoraj 177E? Nie wiem czy nie ma jakieś tam pomyłki bo cos tak to wygląda prędzej 167...

Edytowane przez grego
Opublikowano

Trochę dziwnie te ceny na Matifie wyglądają przedwczoraj za pszenice było 169E, a wczoraj 177E? Nie wiem czy nie ma jakieś tam pomyłki bo cos tak to wygląda prędzej 167...

Wczoraj sie konczyl kontrakt grudniowy , teraz najblizszy to marcowy , proste.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v