Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, masio513 napisał:

Okulary czy soczewki wolisz bo coś słabo widzisz musi. 

No widzę że ta Słoma jest ciemna jeśli była by bez wkładki była by jasno złota nie wiem co tam jest przez trawi a czy inne cudo ale napewno nie czysta Słoma. 

4 godziny temu, Tomek90 napisał:

Aj aj bo chłopak się pomylił, poprzewalał trochę słomy, ale w kostkach B|

Dokładnie w tym roku przerobiłem 100t kostki 70  270-300kg i 90cm 400-435kg pszenica

4 godziny temu, Tomek90 napisał:

Aj aj bo chłopak się pomylił, poprzewalał trochę słomy, ale w kostkach B|

5 godzin temu, slawek74 napisał:

kargo nie kłóć się ja ważę co roku kilka bel po żniwach po pasówce owsianka 115/120 osiąga często 280-300 kg pszenżyto 200-220 i słoma bardzo sucha i bez chwastów i jak postawić ją trzeba to we dwie osoby ciężko .

Ja 120cm ciezejszej niż 235kg nie widziałem pszenica pzenzyta mówi o suchej czystej słomie po rundup-ie bez ziela jak ktoś robi bele z wkładką albo pół żywą od spodu to może i po 300robi

Opublikowano

A kto powiedział że ta konkretną nie waży z tym że jest z wkładką i z tąd ta waga czemu stanowczo zaprzeczasz

Opublikowano

Czysty owies jak co roku więc nie ma skąd się znaleźć zielsko. I jeszcze Ci powiem tak na dobranoc, polej sobie piwa do szklanki i jeśli tak bardzo chcesz tą wkładkę to wstaw kieliszek z wódka i żachnij i jutro będziesz lepiej skalibrowany:D

Opublikowano

Ja mówię, że ogólnie jest cięższa, ale te 300kg wydaje się naciągane ☺️. Niemniej jednak wisi mi to niskim kalafiorem nie jedna gownoburza była o wagę beli i wyrosłem z tego, to tak samo jakby każdy pisał który ma większą kuśkę

Lepiej powiedzcie czy widzieliście kiedyś 120stke 85kg 😂 szwagier znalazł pod Elblągiem dwuletnie pod dachem pszenica po 30zl 1200szt. nie mógł wyjść ze zdziwienia przywiózł jedną, w sznurku ładne okrągłe gość kilka razy już dzwonił żeby brać to opuści. Na firankę po szerokości spokojnie wcisnął by 3szt 😂

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Tomek90 napisał:

KOSTKA to jest od prasy co współpracuje z C360 xD

IMG_20180608_060228.jpg

Proszę bardzo jeszcze kilka mi zostało. To co to jest.... może walec?? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, KARGO napisał:

IMG_20180608_060228.jpg

Proszę bardzo jeszcze kilka mi zostało. To co to jest.... może walec?? 

Big Pack jakby nie było. 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

Ja moge sprzedać juz teraz mala kostka 8-10 kg,-2 zł sztuka

Opublikowano
myślę że przez tą suszę co po niektórych wyobraźnia ponosi, ok 260zł za tonę słomy plus ewentualny transport. A ściółka z trocin kosztuje ok 300zł/tone
Opublikowano

Bo tyle jest warta słoma kolego ,po niższej cenie sprzedają frajerzy,a umowe się robi w ciągu 24 godzin musi z pola zginąć,bo trzeba tależować

Opublikowano

Po 

Pierwsze napewno nikt z tobą takiej umowy nie podpisze że ma być zebrana w 24godziny od skoszenia

Po drugie niby dlaczego trzeba talerzować trzeba tak szybko?? Jak kupowałem kiedyś słomę po ludziach to zawsze tak było szybko prasowac szybko zbierać bo będzie coś tam robił jak co do czego to i miesiąc pole nie ruszane 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
    • Przez wojtek93
      Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Kontynuacja: 

• Dodaj nową pozycję...
v