Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi chodzi na którą jest największy zbyt, którą najlepiej kupią. Teraz nie mam zwierzaków to bym parę ha w kostki zrobił może by przez rok rozsprzedał. Może jaki miastowy konika trzyma to kostkę w bagażnik i pojechał.

Opublikowano

Na kostkach przy najmniej u nas jest dość dobry interes bo koniarze placa dość sporo :) jak do koni sportowych to nie za bardzo chcą jęczmienna bo za konie za bardzo ja jedzą :D a na kazda inna nic nie mowil jak wozilem do stadniny

Opublikowano

Też już zamówione po 150 zł/t. Ok. 20ha  :)  A klientów że ho ho

Opublikowano

Za takie pieniądze podziekuje za ta slome :o ja sie nie spieszę za dużo z kupowaniem bo jak mam dać po 25 zl i sam prasować i zwozić to sie robi 40 zl a za tyle mam siano ptaszkowe 160x120 po pasówce z transportem do domu :) Moze cena spadnie trochę :P

Opublikowano

W zeszłym roku jak zamawiałem po 125 zł/t też mówili że drogo, a później kupowali po 60zł szt... Ile w tym sianie jest nasion chwastów? A później na polu cuda. Ja towar znam bardzo dobrze bo rośnie blisko piękna pszeniczka.

Opublikowano

Mam pytanie. Ile można realnie dostać za hektar słomy z jęczmienia i pszenicy. Dużo ludzi się pyta o słomę. Mam pola gdzie co roku słoma cięta dodatkow co 2 lub co.3 lata qq także próchnicy sporo. Myślę żeby sprzedać.tym bardziej ze planuje zasiac rzepak w sciernisko. W 2016 można.było dostać po.400 zł. Za hektar sporo ludzie potrzebują ze względu na.bydło.

Opublikowano

Ja wiem czy drożej, dopiero teraz ludzie się ogłaszają i wraca do normalności. Kupiłem 120stki konkretne spod dachu po 50zł 18km od domu, dziś drugi skład przywiezlismy i 20 super siana też po 50zł. Znajomy sam się oferuje po 60 na miejscu. U nas kupowali ze stogu od handlarzy po 65-70zł nawet na olx jest dużo więcej ogłoszeń rolników

Opublikowano

To oddaj za darmo, chyba jasne że każdy chce sprzedać za jak najlepsze pieniądze. U nas też była cena normalna 10-15zł za belę z pokosu, ale jeździł koleś z Podlasia i dawał 25-30zł i automatycznie nikt taniej nie sprzedał - on praktycznie nic nie kupił bo każdy wolał sprzedać znajomemu ale burzę zrobił, i po co to? Kto jest winien? Handlarzyk 

Opublikowano

Jak jest klienta to można więcej, ja dwa lata temu jak kupiłem drugie gospodarstwo i facetowi zostało kostek na oborze to po 3zł sprzedałem około 2tys. Ładne nie pocięte przez myszy i inne gryzonie.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma co sprzedawac,lepiej zciąć  i bedzie pruchnica .Wtamtym roku oddałem kuzynowi  3 ha słomy,miał być obornik za to.Niestety jak pojechałem  spytać kiedy mogę odebrac stwierdził ze moze dać 1 rozrzutnik.Dobre co.w tym roku kolejne jazdy  TUZ ktore dostał w tamtym roku do skoszenia skosił I teraz.i ani słowa.powiedziałem guma i w drzwi. taka rodzina.Jeszcze ma czelnosc pytac czy w tym roku tez sloma bedzie

Edytowane przez kiko80
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
    • Przez wojtek93
      Witam,w tym roku po raz pierwszy będę sprzedawał wysłodki buraczane i kompletnie nie wiem o co z tym dokładnie chodzi (proszę się nie śmiać jestem nowy w tych tematach i szukam porady) Jak kształtują się ceny wysłodków? Wiem że cena w cukrowni to około 30zł ale jak to jest na wolnym rynku? I czy ktoś może wyjaśnić mi o co chodzi z tymi wysłodkami przeliczeniowymi? Jak to się przelicza? Może dla Was to podstawy ale jeszcze raz powiem że nigdy nie miałem z tym do czynienia a nie mam się kogo poradzić:/
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Kontynuacja: 

• Dodaj nową pozycję...
v