Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja biore 300 zl recordem i kosze okolo 1.5 h w godzine jak ma sie wyszkowany sprzet to idzie w tym roku bede bral 320 zl a kolejke mam bardzo dluga i kosze rocznie kolo 350 h w sezonie

350 ha rocznie nie rób nas tu w konia

Opublikowano

Tak, głupie koło pasowe kosztuje 500zł ale potem masz 10 lat spokoju, w bizonie chociażby zmieniają kilka końcówek targańca na sezon, i co z tego że tanie, kosa co rok itp itd

Ustaw dobrze końcówki (cykl pracy kosy) ,ja końcówkę wymieniam raz na 4 lata (tj. ok. 200 ha) wcześniej też były problemy.

Opublikowano

panowie gdzie nie ma nadmiaru kombajnów to i z ceną mozecie isc w górę

Kolega rekordem kosi 1,5 ha w godzinę tylko mi się wydaje ze jego przepustowosc to bodajże 5,5 tony na godzine ,chyba ze rzeczywiscie kiepskie plony albo coś

U mnie na usludze dominator 88 przy wydajnosci pszenicy ok 5,8 tony to w godzine , ale w ubiegłym roku mielismy ustaloną stawke na 300 zł za hektar

(odnosnie skrótw; h - godzina

ha - hektar)

Opublikowano

U mnie Reksiem też tak zapierdzielał ale tylko przez rok a ci co się wcześniej kapli to tylko jeden kawałek i po zawodach.Nie sztuka wpaść w pole rozkręcić młocarnie i jechać tylko co za tobą się dzieje.Kombajn idzie bo oporów nie ma ale ziarna w słomie od cholery.

Opublikowano

A gdy pójdę pomóż zbierać ziemniaki, to co w tedy :(

No własnie niewiem co wtedy prawo polskie jest chore, znajac Tuska to zaniedlugo mozna sie spodziewac ze od pomocy przy ziemniakach trzeba bedzie podatek odprowadzic:D

Jak tam uwas ze zniwami zaczete juz??

Opublikowano

ja bizonem z056 bede bral podobnie jak w tamtym roku czyli ok 300zł/h bez sieczkarni i 330zł/h z sieczkarnia. Kolejka na podworku od rana a i tak niedaje rady wszystkim obkosic przez przejazdy:/

Opublikowano

Panowie, a jaka cena za bizona Z056 względem ubiegłego roku? Coś się zmieniło? czy pozostajecie przy tych samych cenach?

podobnym kombajnem (E-512) 300 i 320, chyba że konkurencja zejdzie to trzeba będzie coś wymyślić

Opublikowano

U nas w tamtym roku było 300 zł, ja brałem 270 zł, ale w tym roku wyrównuję do 300 i tak zostawię. Co do sieczkarni to też ze 330 zł trzeba będzie wziąć, chociaż nie wiem jak było w tamtym roku, bo wogóle jej nie odpaliłem :P

Opublikowano

claas lexion ma go 4lata i bierze 380zł za 1h heder około4m

prasowanie siana 20zł 1 balot

sianokiszonka 25zł bez foliowania

takie ceny chyba tylko u nas ;[

U nas to normalne ceny, więc nie wiem o co się co niektórzy pieklą :D wkrótce pewnie i u was takie będą ;)

Opublikowano

Może mi ktoś podpowiedzieć jak się rozliczać za usługę koszenia. Chodzi mi czy od razu żądacie pieniędzy czy później opłacają. Pytam się dlatego bo kupiłem w tym roku kombajn i nie mam doświadczenia w usługach.

Opublikowano

Może mi ktoś podpowiedzieć jak się rozliczać za usługę koszenia. Chodzi mi czy od razu żądacie pieniędzy czy później opłacają. Pytam się dlatego bo kupiłem w tym roku kombajn i nie mam doświadczenia w usługach.

znasz ludzi na tyle że wiesz kto Ci zapłaci od ręki a od kogo bedziesz musiał ściagać poźniej, jak Ci to nie przeszkadza to bez róźnicy, ale chodzić i upominać sie o swoje ;)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Sprzedam kombajn ziemniaczany ANNA. Rocznik 89, mało użytkowany. Stan bardzo dobry, gotowy do pracy. Nigdy nie nocował pod chmurką. Cena 12tys

• Przez PRZEMOxD11
      https://www.olx.pl/oferta/kombajn-bizon-z056-CID757-IDxucAD.html
    • Przez pawcio21
      witam mam pytanie bo słyszalem ze mozna wsawic stary cep w klepisko zeby bylo rowne jak jest krzywe ? Czy ktos cos takiego robil i jak to wstawic prosze o odpowiedz . Podobno lepiej mlóci tak slyszalem ale mechanik juz nie zyje to co robił  

• Przez pawcio21
      witam mam pytanie bo słyszalem ze mozna wsawic stary cep w klepisko zeby bylo rowne jak jest krzywe ? Czy ktos cos takiego robil i jak to wstawic prosze o odpowiedz . Podobno lepiej mlóci tak slyszalem ale mechanik juz nie zyje to co robił  

• Dodaj nową pozycję...
v