Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CHrobi jak dla Ciebie t4 i ten mf 5445 stanowi porównanie to jest przepaść. Szczególnie jak chodzi o ceny tych traktorów. Ja jak kupowałem to w cenie 5435 kupiłem nh 6030 i nie żałuje ani troche. Ale teraz troche w nh z cenami polecieli. Chyba za dobrze im się sprzedawały.

Opublikowano (edytowane)

Jak na początku roku jeździłem za ciągnikiem około 115km to NH powalał cenami JD 6M wychodził taniej niz NH T6 (oczywiście w podobnym wyposażeniu) i jeszcze CLAAS ARION był strasznie drogi czyli porównywalny z NH,

N113 powinieneś dostać około 220tys netto

Edytowane przez janusz20
Opublikowano

Valtra N113

- skrzynia 24/24

- przedni tuz+obciążnik

- 3 pary wyjść hydrauliki

- pneumatyczne siedzenie

- siedzenie pasażera

- zaczep Hitch

- WOM 540 i 540E

cena 284 tys netto (katalogowa), do urwania jakieś 25 tys

N123 20 tys droższa

Opublikowano

Zawsze lepiej mieć ten 4 półbieg niż nie mieć i za jakiś czas żałować.Ale skrzynia Valtry chyba jest tak zestopniowana że nie odczuje się braku tego półbiegu.

Nastąpiły jakieś zmiany w cenach ciągników w związku z naborem PROW?

Opublikowano

Witam

Potrzebuję ciągnika do aktywnego agregatu uprawowo-siewnego Lemken Zirkon 10+ Saphir 7 (3m), dodatkowo podczas siewu używam Kongskilde Front Terra C.

Do tej pory siałem Case MX 170, ale na cięższych glebach sie męczy. Poszukuję czegoś około 200KM.

Narazie zastanawiam się nad Case Puma 200 CVX i Valtra T193. Co ewentualnie polecacie i jak z cenami tych i innych podobnych ciągników?

Opublikowano

@Eryko jeśli 3 półbiegi to za mało zawsze możesz zamówić HiTech 5, 4 zakresy, na każdym 5 półbiegów. wszystko może pracować w trybie automatycznym. ale w takim zestawieniu N113 będzie prawie 30 tys droższa. ale myślę że te 3 półbiegi wystarczą

Opublikowano

Znalazłem na allegro nowy ciągnik John Deere 5100m (100KM)

Ciągnik posiada tura hydrometal ..

Cena 186 tys zł brutto ale myślę że można jeszcze coś z tego urwać .

http://otomoto.pl/jo...-m-A293957.html

Jak myślicie czy to dobra cena ??

Bo jak dla mnie jest dość kusząca ..

Też mnie to zaciekawiło bo koledze jedna firma model 5080M z ładowaczem MX wyceniła na 220 brutto. Ciągnik nie był jakoś bogato doposażony, miał szyberdach szklany (1600zł). Ładowacz kosztował maks 40tys więc za sam ciągnik chcieli 180. A tutaj masz mocniejszy ciągnik i ładowacz niemal za te same pieniądze.

Opublikowano

Zwykły chwyt marketingowy. W opisie możemy dowiedzieć się m.in. że cena zaczyna się OD 152 netto oraz :

"Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, §1 Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia"

Opublikowano

Kurcze nie powiem bo cena bardzo ale to bardzo kusząca mimo że to podstawa ..

Gdy by ta cena okazała się prawdziwa można by było wynegocjować ehr i zatrzaskowy zaczep i jeżeli chodzi o mnie nic więcej nie potrzebuję

Ciągnik głównie do koszenia łąk , prasowania siana/słomy, transportu, siewnik i nawożenie więc dla mnie by wystarczył :)

a gdzie znalazes takie informacje na temat ceny t4.85?

mówię orientacyjnie oprócz mocy nic się nie powinno zmienić więc 160-170 tys brutto to max

Opublikowano

Mam pytanie.. chodzi o ciągnik case jx 60.. jaką moc ma ciagnik jak zdejmiemy mu turbine.?? czy ciagnik z nia posiada 60KM.?? bo słyszałem że ta moc jest liczona bez turbiny.. jak to jest.?? z góry dzięki za odp :)

Opublikowano

To po co mu by w takim razie turbosprężarkę zakładali???Żeby ładnie gwizdała? :D Co do M-ki to w mojej okolicy sąsiad kupił 5100M za 170 tysięcy brutto+ładowacz z osprzętem(Warfama) to go wyniosło coś ponad 200 ale to było w 2011r. Od tamtego czasu to ceny fakt mogły się zmienić...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v