Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nabierzesz do takiej łyżki piachu albo żwiru to jest grubo ponad tonę, więc weź pod uwagę że zboże tyle nie waży. Według producenta mieści 0,91m3,

to sam sobie odpowiedz czemu ładujesz taki towar łyżką budowlaną, a nie objętościową..

Opublikowano

Ile można skasować za usługę koszenia łąki orkanem2+ursus c 360 ?

A ile za wożenie gnoju ursus c 360+warfama n 218(6ton) ?

Opublikowano

Koledzy potrzebuję pomocy - ile można powiedzieć za rozwiezienie obornika (ciągnik 90 KM + rozrzutnik 8t)

jak u Was chodzą stawki od rozrzutnika czy od tony obornika? A ile można doliczyć za załadunek ciągnikiem z turem?

Dzięki za pomoc

Opublikowano

Mojego wujka kasowali po 15 zł za załadnunek rozrzutnika cyklopem, a rozrzutnik był trzytonowy. Ile brać za wywóz obornika rozrzutnikiem sześciotonowym ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

ile biora w Waszych stronach za koszenie/młócenie kukurydzy na ziarno ?

Opublikowano

Koledzy potrzebuję pomocy - ile można powiedzieć za rozwiezienie obornika (ciągnik 90 KM + rozrzutnik 8t)

jak u Was chodzą stawki od rozrzutnika czy od tony obornika? A ile można doliczyć za załadunek ciągnikiem z turem?

Dzięki za pomoc

Ja brałem po 80zł za 8t plus załadunek, ale to było dla znajomego, a tak to pewnie koło 100zł trzeba

Gość Profil usunięty
Opublikowano

330-350 a nawet 370 słyszałem ale to rzadkość chyba ^^

na godzine czy za hektar ?

Opublikowano

na bazach przeładunkowych biorą po 14 zł za rozładunek / załadunek palety wiec jak ty będziesz robił połowę usługi to 7 zł http://tablica.pl/of...html#45ecf0d47a

Cena usługi ładowarką teleskopową to koszt poniżej 100zł/h, przez godzinę można 2 tiry rozładować więc nie wiem kto zapłaci 7zł za rozładunek 1 palety.

Opublikowano

Cena usługi ładowarką teleskopową to koszt poniżej 100zł/h, przez godzinę można 2 tiry rozładować więc nie wiem kto zapłaci 7zł za rozładunek 1 palety.

idź i powiedz pod sklepem, żeby ci ktoś nawet za 7zł paletę zdjął ;)

Opublikowano

Witam, trafia mi się usługa w rozwożeniu obornika, będzie pracował ciągnik 140 km z rozrzutnikiem obornika 6 ton. Do pola od gospodarstwa będzie około 2 km, wiec jaki cennik obrać?

Opublikowano

Ja bym brał 120-140 zł, Chociaż jak dla mnie 140 konny ciągnik do 6 t rozrzutnika to lekka przesada ;>

Mówisz na godzinę, czy od kursu, rozrzutnika, jak to rozumieć, no tak rozrzutnik mały wedle ciągnika, ale teraz grząsko na polu wiec zapas mocy wskazany.

Opublikowano

Mówisz na godzinę, czy od kursu, rozrzutnika, jak to rozumieć, no tak rozrzutnik mały wedle ciągnika, ale teraz grząsko na polu wiec zapas mocy wskazany.

ale ta moc jest przesadzona jakieś 2 razy..

Opublikowano

Tak tak , zamierzam liczyć od ha . W mojej okolicy cenią się 120/130 . To mój pierwszy sezon w usługach tego typu więc chciałbym nałapać Sobie klientów i liczyć po 120

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez Kwiatek12
      Ile bierzecie za prasowanie sianokiszonki prasa łańcuchowa new Holland  i owinięcie folia plus transport ?
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?

Czy sami korzystaliście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?

Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?

A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam
    • Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
  • Dodaj nową pozycję...
v