Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 20 to u nas można kupić gotową bele ,za 15 zeszłoroczną.

Nic tylko pozazdrościć że masz w okolicy organizacje charytatywne, ja sprzedawałem tamtoroczną słomę po 40 za belę.

Opublikowano

ile liczyc za usługę c-360 + kosiarka bijakowa GEO EFGC-175. Interesuje mnie cena za godzine roboczą, gdyż czas pracy zalezy tu w glownej mierze od tego jakie trawsko jest na polu, gdyz im wieksze tym nizszy bieg i czas pracy sie wydłuża. Oczywiście full obroty, czyli przepał jest. czy 3 razy paliwo bedzie ok?

ile wogole spali c-360 na full obrotach na godzine

a jak z tą moją usługą?

Opublikowano

Witam, ile powinno kosztować skoszenie ok 1,8 ha zboża małym kombajnem MF z hedrem ok 2,5-3m bez sieczkarni. Bo wczoraj mi koleś wykosił ale wydaje mi się że za dużo policzył, a dokładnie 1050 zł

Opublikowano

Witam, ile powinno kosztować skoszenie ok 1,8 ha zboża małym kombajnem MF z hedrem ok 2,5-3m bez sieczkarni. Bo wczoraj mi koleś wykosił ale wydaje mi się że za dużo policzył, a dokładnie 1050 zł

Ładnie cie skasował....

Opublikowano

Ale zdzideracie

W ubiegłym roku płaciłem 8,5 za bele 120x120 z siatka srednia waga suchej beli 155,

w tym roku mam innego bele są cięższe -ale jeszcze nie ważyłem za 7zł w tej cenie ogłasza się jeszcze dwóch innych i to z nowym sprzętem

Nowy sprzęt ale jaki?? Mój brat nowym sprzętem robi bele 120x120 o wadze 310 kilo, słoma sucha przenna.

Opublikowano (edytowane)

Czy 300zł za godzinę młucenia Z0-56 bez sieczkarni to uczciwa stawka, dodam że paliwo kupiłem hurtem za 5,40 za ile liczyć z sieczkarnią?

Edytowane przez Czeladnik
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

PITOLIŁ SOBIE i pitolił, a czas liczył jak normalną maszyną, to hektar wyszedł 583 zł. - szok.

Edytowane przez KORSARZ1
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem z zachodniej małopolski, niestety teren górzysty dlatego z 4 ha mogę obrabiać tylko 2, w tamtym roku sialem na wszystkim ale ten kombajnista powiedział że nie będzie już zjeżdżał na te trudniejsze pola.

Nie dość że plon niewysoki ok 1,5t /ha, to jeszcze kombajnista kombinator ;[

Sprostowanie w tym roku policzył 950zł a w tamtym 1100zł

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Edytowane przez max696
Opublikowano

jak brać 350 zł za hektar, jak u gościa pszenica sypie 8 ton/ha, bizonem trzeba to kosić 2 godz zeby bez strat wykosic, to co lepiej brac mniej i wysypac tyłem, czy wykosić dobrze na czujnikach bez strat i wziąć 450?

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Za hektar to liczą tylko ci co albo chcą oszukać albo chcą zostać oszukani. Licz za godzinę usługi. U mnie koleś bierze 300zł za godzinę koszenia Bizonem Super a mój tato za godzinę koszenia Internationalem z hedrem 3.60 bierze 250zł i wykosi więcej niż tamten tym bizonem.

A co do cen prasowania to ja za rolki 150x120 dobite na full aż pasy strzelały płaciłem 15zł.

Edytowane przez CaseIH744
Opublikowano

Za hektar to liczą tylko ci co albo chcą oszukać albo chcą zostać oszukani. Licz za godzinę usługi. U mnie koleś bierze 300zł za godzinę koszenia Bizonem Super a mój tato za godzinę koszenia Internationalem z hedrem 3.60 bierze 250zł i wykosi więcej niż tamten tym bizonem.

A co do cen prasowania to ja za rolki 150x120 dobite na full aż pasy strzelały płaciłem 15zł.

Bajki piszesz od ha jest najuczciwiej nie będe stał na polu i czekał czy wykosi w godzinę czy dwie a zkażdego kombajnu wychodzi podobnie cenowo czy skosi 2 ha i wezmie 600 na godzinę czy hektar i 300 u nas w tym roku 250 od ha B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez pio066
      Let her brighten up your night - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's not a bot [/url]
    • Przez Piotrpiotrek89
      I Dare You To Call Her. - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's real, she's ready, she's yours [/url]
    • Przez Yaokim
      Witam panowie, ile w tym roku bierzecie za koszenie bizonem z056 od hektara? 
    • Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez Kwiatek12
      Ile bierzecie za prasowanie sianokiszonki prasa łańcuchowa new Holland  i owinięcie folia plus transport ?
  • Dodaj nową pozycję...
v