Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Skąd wy macie takie ceny?Nam za byczka HF około 60kg płacą 7,5 za kg.

A skąd jesteś ? Dam ci więcej ale minimum 4 sztuki muszą być ,,o ile za daleko nie mieszkasz

Opublikowano

Panowie moge kupić jałóweczki 2 tyg po dobrych krowach, mają być na krowy mleczne.

Powiedzcie po ile trzeba by dać za szt? bo wiem że ktoś ma i chce je sprzedać ale narazie ceny nie znam, wiem że bedzie chciał za szt. Ile dac za taki towar?

Z góry dziekuje.

Opublikowano

Witam. Chętnie kupię cielaki- byczki do dalszego chowu. W wieku od 2 tygodn. Wyłącznie od gospodarza. Potrzebuję jeszcze 7 szt. Najlepiej w promieniu 100km od

od Świecia

Opublikowano

Wczoraj sprzedałem ładnego byczka mieszańca kolorowego, ale super umięśniony. Miał prawie 90 kg w 36 dniu życia. Poszedł po 14zł/kg brutto, ale handlarz proponował po 12zł/kg. Trochę musiałem się potargować, czyli albo bierzesz za tyle ile ja chcę albo wracam z nim do domu tym bardziej, że szkoda mi było tanio oddać taką sztukę

Opublikowano

Ceny jakie zaobserwowałem  w moim regionie to:

-od 9 zł do nawet 14 zł za byczki od hf poprzez mieszańce, aż do mięsnych, przedział wagowy od 55kg do nawet 100kg.

Osobiście za ładnej budowy czarno białego byczka 90kg dałem 1050 zł. Rośnie aż miło patrzeć :D

Opublikowano

Witam. Ja chętnie kupiłbym jałóweczki 2 tygodniowe mieszańce najlepiej po simentalu albo limusine do dalszego chowu. W wieku ok.2 tygodn.Powiększam hodowlę i szukam jakieś 25 szt. Trudno znaleźć w miarę wyrównaną partię. A jeszcze żeby były czerwono białe i z białymi głowami to już chyba cud. Pozbierałbym nawet po 2,3 sztuki tylko gdzie szukać takiego towaru?

Opublikowano

Ja żyję to nie spotkałem aby ktokolwiek potrącał z wagi małemu cielakowi do dalszego chowu, tak samo z ceną za kilo-ma być już uzgodniona brutto. Można też kupować płacąc za  konkretną sztukę określoną sumę 

Zawsze można się potargować 

Opublikowano

Pytanie nie jest bezpodstawne, bo kiedyś w zamierzchłych czasach przy zakupie cielaka potrącało się 3% z wagi na okarmienie. Dzisiaj się tego nie praktykuje a powinno, bo jak liczyć i płacić to z aptekarską dokładnością :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v