Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi Ci zapewne o sezon 2011/2012, który był wyjątkowy w całej Europie. Była wysoka wydajność i to co nie mieściło się w przechowalni można było kupić luzem po 2-3 centy. Czyli cena podobna jak u nas z tą różnicą, że po pierwsze był to luz prosto z pola a nie wysort w workach jak oferował polski chłop a po drugie to co było na kontrakcie poszło w normalnej cenie. 15-20 centów dostają za ziemniaki do pakowania w normalnym roku.

Opublikowano

Też narzekałem na suszę, ale wystarczyło żeby dwie godzinki popadało w poniedziałkowy wieczór i woda z ziemniaków zeszła dopiero dzisiaj. Około hektara miałem pod wodą.

Co do ceny to na chwilę obecną jest wysoka i chyba nie ma co narzekać. A jak będzie później to czas pokaże :)

Opublikowano (edytowane)

mikad nie miałem czasu na odpowiedź Masz racje to co piszesz jak byłem pierwszy raz 7 lat temu było dosłownie tak .Piszę co widzę bo często latam w okolice i zależy do jakiego landu wpadniesz jeśli chodzi o skarbonki potwierdzam tylko dopisz że jak zerwie na kontrakt do grupy i zostanie na polu ogórek czy truskawka i nie opłaca się zrywać stawia skarbonkę . idź na pole zerwij i nie zapłać W Polsce

jak ukradniesz to znikomy czyn --tam mój znajomy za 4 kawałki drewna z lasu dostał wezwanie i zobaczył filmik w hd w roli głównej Jozef i zapłacił jak za przyczepę .

Teraz z innej beczki- uważam że sami popsujemy cenę . widzę coraz więcej kopiących ziemniaka bo za coś trzeba żyć zboże na górę :) bo nie ma ceny

jestem ciekaw po ile ziemniak na giełdzie w Lublinie wczoraj w sklepie w centrum widziałem po 2,50 zł drobiazg -

Edytowane przez Robertkujawy
Opublikowano

u mnie wyjątkowo nie ma w tym roku rolnicy. Tam gdzie zawsze były bulwy pogryzione niezależnie od przebiegu pogody teraz jest kukurydza. I też nie widać żeby rolnica atakowała

Opublikowano

Tradycyjne stosowanie chloropiryfosu nie przynosi dobrych efektów, od kiedy wprowadzam go bezpośrednio doglebowo całkowity spokój z robalami. W tym roku posadziłem na nowej działce na której był ugór wieloletni, w kopanych na wiosnę dołkach próbnych aż roiło się od drutowca a i pędrak się znalazł do tego przez cały lipiec praktycznie bez deszczu. Wczoraj desykowałem Bellarosę i zero uszkodzeń.

Opublikowano (edytowane)

dokładnie. Tylko bezpośrednie pryskanie podczas głębokiego kultywatorowania działa praktycznie w 100% ale tylko na drutowca czy pędraka. Co do rolnic nigdy nie udało mi się zrobić porządku do końca

Edytowane przez saszeta
Opublikowano

Takiej ceny już dawno nie było . Zjazdowa po południu wywoławcza żółty 14 a irga 18 . U mnie ziemniak ładny i wydajny . Czyżby więcej zasiali zboża a może pogoda zrobiła cenę bo chłop nie potrafi .

Opublikowano (edytowane)

Takiej ceny już dawno nie było . Zjazdowa po południu wywoławcza żółty 14 a irga 18 . U mnie ziemniak ładny i wydajny . Czyżby więcej zasiali zboża a może pogoda zrobiła cenę bo chłop nie potrafi .

A w nocy do**bali dwie pełne alejki ale i tak za żółtego 13 bylo na wyjsciu.

Edytowane przez przemol87
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v