Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do najniższych cen to u mnie (Wieluń) bodajże 3 lata temu worek 15kg sprzedawali nawet po 0,80zł :)

Ja obecnie sprzedaję po 3zł/15kg na hurtownie, taniej sprzedawać nie będę, hektar zostawiłem na polu.

Opublikowano

Handlarze robią wszystko żeby głupi rolnik uwierzył, że cena niska i lepsza nie będzie. Jeszcze latem po cichu liczyłem, że uda się sprzedać po 5zł za woreczek bo od początku było widać, że sezon będzie ciężki, ale nie ma co się oszukiwać, że ta cena nawet wiosną może być nierealna. Może jeżeli przyszłaby jakaś mroźna zima...

Opublikowano

Rozmawiałem z moim odbiorcą w ubiegłym tygodniu i powiedział mi że za dobrą Vinetę jest w stanie dać 4,5 za 15 jak dla mnie. Od stycznia ruszam z ilościami hurtowymi a jak narazie to tylko detal i mały hurt po 50 gr.

Opublikowano

taka cena i zejście że się pisać nie chce... ja sprzedaje osobiście na lewiatany 12 ton tygodniowo po 2,5zl za 15kg, hurtownia bierze 300workow na tydzień po 3 zł... Kraków rybitwy nawet od desperata po 2zl idzie kupić... Wolbrom 1,5zl za 15 kg

Opublikowano

taka cena i zejście że się pisać nie chce... ja sprzedaje osobiście na lewiatany 12 ton tygodniowo po 2,5zl za 15kg, hurtownia bierze 300workow na tydzień po 3 zł... Kraków rybitwy nawet od desperata po 2zl idzie kupić... Wolbrom 1,5zl za 15 kg

jak byś był handlarzem to po ile byś musiał te ziemniaki kupić żeby ci się opłacało sprzedać do lewiatanu                

Opublikowano

1,5zl X 1100 worków tygodniowo wystarczy ze będę miał 1zl na worku w domu czyli sprzedam po 2,5zl zakładając że kupię towar we wsi żeby nie mieć kosztów...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v