Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dane brata z faktury Mlekpol 40000 lit 4,2 tł 3,25 białko 2,05 zł

i mówi że nie jest źle to że potrącili na udziały troche nie fer ale ok bo to i tak jego pieniądze cieszy go to że przy tych samych odtsawach ma więcej na ręke o 14000 zł niż poprzedni miesiąc

Opublikowano

Też mnie zdziwiła wypowiedź @silny84 :huh: chyba że nie doczytał potrącenia na udziały :P

U mnie coś faktury nie ma może jutro będzie...

Niestety z udziałami :-/ skoro wiemy jak nam tna tę naszą "super" premię to każdy może skorygować cene o te 18 gr :P dokladnie 5100 litrów przez miesiąc, nie jestem super wielkim dostawcą ;)

Opublikowano

W ŁOWICZU widać po skutkach , premię dostał tylko jeden łyżwiarz -Zbigniew Bródka ,a resztę nadwyżki ćwirkają wróbelki przerobiła Rada na chińskich wypadach. Więc 1.50 zł brutto to jest wg. tych panów ,aż nadto więc trzeba ich wspierać i dalej wybierać ,

Opublikowano (edytowane)

(Mlekpol odział Zambrów) u mnie potrącili 19gr na udziały i wyszło mleko przy ilości 12000 4,3% tłuszcz i 3,1% białko 1,89zł brutto dokładnie nie pamiętam parametrów jutro sprawdze i jak cos poprawie

Edytowane przez dabrowskit
Opublikowano

mlekovita cena 1,18-1,25 brutto, mniej więcej przez cały rok taka cena jest, białko około 3,5, tłuszcz nie pamiętam.

mam pytanie odnośnie mleczarni ostrowia Mikiland, oddaje ktoś tam mleko?

bo oferowali nam dzisiaj 1,65zł przy dostawach min. 2000 miesięcznie

Opublikowano (edytowane)

Słyszałem że płacą i proponują sporo bo 1, 85 do negocjacji nie będę przechodził bo u siebie mam prawie to samo ryzyko zawsze jest z przechodzeniem

Edytowane przez mammut1
Opublikowano

mlekovita cena 1,18-1,25 brutto, mniej więcej przez cały rok taka cena jest, białko około 3,5, tłuszcz nie pamiętam.

ile masz litrów? Ja mam 5-10tys litrów. I pośrednik mlekovity płaci mi przy białku 3.5 tłuszczu 4. 30-40gr więcej niż tobie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v