-
Podobna zawartość
-
Przez kony88
Witam mam pytanie ;] Mam zamiar kupic kombajn New Holland sprowadzony z Francji wszystko jest ok rok 1985 , kabina z klimatyzacja, sieczkarnia do słomy rura wysowana hydraulicznie , ale jest mały problem widac ze kombajn kosił kukurydze byl on do tego przystosowany ponieważ nie ma szczelin miedzy cepami no i widac jeszcze ziarna kukurydzy a słyszalem ze kombajn ktory kosil kukurydze jest z lekka zajechany... czy to prawda? prosze o wasze opinnie ;] pozdrawiam
-
Przez Rolnik2517
witam
mam pytanie do znawców bizonów, kupiłem nie zadbanego supra do remontu i nie ma na nim zadnej tabliczki znamionowej wiec nie wiem z którego jest roku.
Nie posiada cofania gardzieli, ma stara kabine, nie ma osłon z boku na hederze (ani na targancu, ani wyzej na motowidłach), ma stary naped hederu bez zadnej osłony na gardzieli, nie ma osłon na dole z boku kombajnu koło wentylatora.
Zamieszczam zdjiecia, poprzedni wlasciciel mówił ze jest z roku 84.
Prosze o pomoc
http://pokazywarka.pl/7qzz1s/
-
Przez KarolFałek
Witam, panowie potrzebuje pomocy. Zmieniam całkowicie instalacje elektryczna w moim ferdku, wszystko było ok lewy błotnik, prawy błotnik było bez problemu. Sugerowałbym się schematem z instrukcji obsługi traktora ale zmieniając wiazke przednią natknąłem się na problem. Kolory przewodów i ich ilość przy klaksonie i styku świateł, czujnika wody się zgadzało ale jak doszedłem do alternatora to już rozlozylem ręce żaden z kabli mi nie pasuje. W starej wiazce wychodził mi kabel czarny i niebieski a w nowej mam brązowy i niebieski oraz dodatkowy brązowy i czarny... Dodam że nie jestem elektrykiem a nie chce uszkodzić nowych kabli... Pomożecie? Który kabel gdzie podłączyć? I gdzie idą te dodatkowe dwa kable?
-
Przez leon8875
Pottinger Vitasem 302ADD + Lion303(siewnik mechaniczny) czy Kverneland NGM101 + siewnik DA(siewnik pneumatyczny) jeden i drugi jest w granicach 110 tyś tylko nie wiem które rozwiązanie będzie lepsze bo nigdy nie stosowałem siewnika pneumatycznego, a dmuchawa jest zasilana elektrycznie.
-
Przez Wojtek026
Jaki tani ładowacz polecanie do df agrofarm 85, ładowacz nie będzie dużo wykorzystywany dlatego chce ekonomiczne rozwiązania ale i nie chce potem żałować że kupiłem badziewie i się z tym męczyć, najtańszy metalfach i ten metaltechnik, przecztałem całe AF na ten temat i metalfach piszecie że mocowanie ma delikatne że coś tam nie wytrzymuje że rozdzielacz w gniazda wpinany to niby nie bardzo ale w sumie i na takich rozwiązaniach ludzie pracują, a metaltechnik to w ogóle że blee, a czy ja taki tur sam bedę w stanie zamontować czy w takim metalfachu wszystko przypasuje do ciągnika z tym mocowaniem,
a czy warto wiąść coś droższego ten ursusa czy hydramet no i jaki rozdzielacz powinien być jeśli agrofarm ma 52l/min na 2 pompach to jaki rozdzielacz min?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Mercator 60 albo 50.
Deutz-Fahr Agrotron 150 & Sonarol snr500