Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Orientuje się ktoś jaki jest koszt zwykłej, szarej kostki brukowej 8cm ? Może ktoś wie gdzie na Dolnym Śląsku można nabyć kostkę w dobrej cenie.

Co prawda to nie forum budowlane, ale wydaje mi się, że wiele osób miało styczność z kostką brukową, a więc pewnie ktoś mi pomoże :)

Opublikowano (edytowane)

za 6' (o taką http://www.leier.pl/...3612_piazza.php) płąciłem ostatnio 26zł brutto /m2, wiec 8' może kosztować koło 30 max 35zł/m2

jeszcze apropos tego gdzie kupić, to radze nie przekreślać żadnych lokalizacji.

przed zakupem objechałem wszystkie większe składy budowlane w najbliższym mi mieście i wszędzie chcieli po 28-29zł.

Już miałęm zamówić, ale swierdziłem, ze sprawdzę w GS w sąsiedniej wsi. i jakież było moje zdziwienie jak mi powiedzieli cene 26zł (i to za kostkę dośc znanego producenta a nie kompletny no name)

Edytowane przez nunu85
Opublikowano

Weź się rozejrzyj za dobrym producentem. Ja mieszkam na południu Polski i postawiłem na Bruk Bet, mam 6cm kostkę Kontur. Jak już masz wybrać zwykłą szarą to wybierz coś lepszego, bo tani beton przetrwa nawet przy najlepszych chęciach brukarzy może ze 4 lata, tak to będziesz miał spokój przynajmniej na 10 - 12.

Opublikowano

Jeśli dobrze przygotowane podłoże 6cm wystarczy u mnie jest od 2 lat 6cm pod wiatą położona jeździ się po tym wszystkim ciężarówki PTS-ki 12 wypakowane po brzegi i nie ma śladu po uszkodzeniach.

Opublikowano

Wszystko teraz wymyślają ale jak kiepsko będzie położona to czy 8cm czy 6 to nic nie da zerwie ją, popęka, powgniata się. Przede wszystkim to solidnie położona ma być. Mam ją już trochę i widzę jak się sprawuje. Jedna ekipa mi spiep....a, to rozlazła się jak błoto na polu. Za drugim razem już wiedziałem jak ma być  

Opublikowano

Wycenił mi dziś gość utwardzenie podwórka 580m2 po 135zł netto kostka brukowa betonowa 8cm grubości plus krawężniki 65 zł mb. Czy teraz takie ceny obowiązują?

Opublikowano

unas 1000m2 kostki 8 cm do 50cm podbudowy to od 120zł do 140 zł nnetto a płyta 20cm b25 plus ruszt z drutow  fi6 i trocfhe podbudowy 90 zł netto. województwo podlaskie a u was jakie ceny

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie,
      Jestem na etapie podłączania nowej instalacji energetycznej i wodnej na gospodarstwie.
      Chciałbym od razu zaplanowac sobie miejsce do mycia maszyn rolniczych, od razu przy jednej robocie można podciągnąć siłę i wodę do takiego stanowiska.
      Jak to macie u siebie rozwiazane? Na co zwrócić uwagę? Co powinno być na takim stanowisku? Jak odprowadzać błoto z takiego miejsca?
    • Przez Percinowak
      Wynalazek o którym piszę ma już ponad 150 lat ! Co oznacza, że dzisiaj można go zbudować TYLKO w wersji LEPSZEJ, bardziej efektywnej/wydajnej. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu oraz do wczytania się w temat : "Hot Box" Horace-de-Saussure'a z 1767 r. - pomysł, który ja TYLKO dopracowałem i dostosowałem do współczesnych i łatwo dostępnych materiałów.

• Przez stokrotka120
      Witam,
      planujemy budowę budynku gospodarczego do 300m2 na zgłoszenie. Czy ktoś budował coś podobnego na zgłoszenie i chciałby się podzielić jak to u niego wyglądało?
      Czy potrzebny jest projekt budynku zrobiony przez architekta czy wystarczy własnoręcznie zrobiony szkic? Czy potrzebna jest mapa do celów projektowych czy wystarczy mapa zasadnicza? Czy potrzebne są warunki zabudowy na tę działkę? Czy szerokość budynku może mieć więcej, niż 7m? Np. 9m podparte słupem w środku. Po wizycie w Starostwie niestety nie uzyskaliśmy odpowiedzi na te pytania, skierowali nas do gminy a gmina nic nie wie w tym temacie..
      Dobrze by było coś nieco wiedzieć przed następną wizytą w Starostwie... 😅
    • Przez Anicia
      Dzień dobry, zastanawiam się nad zakupem silosu płaskodennego lub lejowego? Proszę Was o informację jak to jest z ich użytkowaniem? Bo widzę, że ten płaski jest dużo tańszy ale jak jest później? Jak się zachowuje zboże w nim?
      Będę wdzieczna za informacje.
    • Przez pawlik794
      Witam, na wiosnę będę zmieniał kocioł,na rynku dużo jest kotłów na drewno i pellet. Mam  oczywiście opór owsa więc proszę o opinię na temat takich kotłów żeby spalać też owies. Palniki do pelletu są też różnego typu, które nadają się do palenia mieszanką pelletu z owsem. 
  • Dodaj nową pozycję...
v