Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do 1901 zmieści się siatka 3000 m ?? Bo założyłem i dość ciasno jest . I czy można prosić o zdjęcie noża do ucinania siatki  i tej blachy co dociska siatkę do noża bo u mnie coś mi się nie podoba a w okolicy nie na takiej vikonki.

Opublikowano

Tak, tylko żeby przełożyć siatkę między tymi małymi wałkami musisz je trochę rozsunąć. Służy do tego przełącznik na sterowniku, ten od tyłu obok tego do włączania sterownika. Działa on bez włączania sterownika. W razie awarii sterownika można za jego pomocą ręcznie owijać baloty... Czasami też się zdarza, że nowa siatka ma zbyt szeroką rolkę tekturową i nie mieści się w podajniku. Dlatego zawsze wożę ze sobą młotek, jak się te brzegi rolki tekturowej powbija do środka to wchodzi bez problemu.

Opublikowano

Vicon 1601 i tak mam problem z owijaniem siatką w automacie na recznym sterowaniu wszystko OK a na auto owinie 0,8-1,4 obrotu i tnie siatkę albo ją urywa  a na sterowniku ustawione na 2,5 obrotu.Pomocy bo na jutro nakoszone a trochę uciąrzliwe to ręczne owijanie 😕

Opublikowano

Witam. Pierwsze bele za mną. Mam dwa pytanka. Może ktoś będzie wiedział co robić :) 1. Średnica beli ze sterownika nie pokrywa się z faktyczną średnicą np na sterowniku ustawione 80 robi 105. Czy żeby zrobić korektę wielkości to wystarczy zrobić tak jak na obrazku poniżej? 2 pytanie. Robię bele zapika że gotowa staję siatkę puszcza z automatu owija wszystko ładnie pokazuje że siatka poszła bela owinięta i na całym ekranie sterownika obrazek ciągnika z belownicą. Otwieram klapę wypuszczam belę a obrazek nie znika dopiero jak nacisnę restart wtedy przechodzi do ekranu gdzie jest zapełnienie beli. Tak ma być? Czy może muszę ruszyć zacząć zbierać trawę to zniknie (nie pomyślałem i wczoraj nie spróbowałem) ? Jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny. 

61848501_366745093972073_3651639877197365248_n.png

Opublikowano
Też tak myślałem ale dlaczego jak uchylę klapę to pokazuje mi że uchylona a jak zamknę to znika. Tylko po zbelowaniu na auto jak owine wyrzucę to wtedy nie znika...a na "sucho" jest ok...
Opublikowano
Dnia 3.06.2019 o 20:41, piotrek538 napisał:

Vicon 1601 i tak mam problem z owijaniem siatką w automacie na recznym sterowaniu wszystko OK a na auto owinie 0,8-1,4 obrotu i tnie siatkę albo ją urywa  a na sterowniku ustawione na 2,5 obrotu.Pomocy bo na jutro nakoszone a trochę uciąrzliwe to ręczne owijanie 😕

Za mocno napięty hamulec siatki i sprawdź czy nie są zasyfione prowadnice. 

4 godziny temu, kowal1108 napisał:

Witam. Pierwsze bele za mną. Mam dwa pytanka. Może ktoś będzie wiedział co robić :) 1. Średnica beli ze sterownika nie pokrywa się z faktyczną średnicą np na sterowniku ustawione 80 robi 105. Czy żeby zrobić korektę wielkości to wystarczy zrobić tak jak na obrazku poniżej? 2 pytanie. Robię bele zapika że gotowa staję siatkę puszcza z automatu owija wszystko ładnie pokazuje że siatka poszła bela owinięta i na całym ekranie sterownika obrazek ciągnika z belownicą. Otwieram klapę wypuszczam belę a obrazek nie znika dopiero jak nacisnę restart wtedy przechodzi do ekranu gdzie jest zapełnienie beli. Tak ma być? Czy może muszę ruszyć zacząć zbierać trawę to zniknie (nie pomyślałem i wczoraj nie spróbowałem) ? Jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny. 

Po zamknięciu komory przytrzymaj dłużej dźwignię hydrauliki. 

Zobacz czy zamki dobrze zamykają się i czy diody Led świecą na tych czujnikach. 

Opublikowano

Ok sprawdzę dziś wieczorem pojadę coś ukręcę to będę wiedział co jest a jak czujnik to może być taki zwykły jak np od owijarki? To działa na tej samej zasadzie chyba

Opublikowano

@koval1108 wystarczy że włączysz elektronikę żeby sprawdzić czujniki czy diody Led świecą .

Opublikowano

Tak tak wiem aktualnie mnie nie ma przy prasie wrócę to sprawdzę. A o czujniki pytam jakby jednak padł to są jakieś uniwersalne bo kiedyś patrzyłem na stronie vicona to 509 sztuka 🙂

Opublikowano

@koval1108 tego to ja nie wiem chyba że jakieś zamienniki 

Opublikowano

Według katalogu czujnik jest taki sam jak przy podbieraku. Kolega kajto1990 wymieniał w podbieraku na " Czujnik indukcyjny, zbliżeniowy PNP NO 6-36V M18", z aledrogo za ok 20 zl... Sprawdź z tym przytrzymaniem dźwigni od zamykania jak kolega PRIMO napisał, u mnie też gaśnie ten komunikat dopiero jak nabije ciśnienie...

Opublikowano

@kiejdal minimalna wartość to 60 w miękkim rdzeniu a na ile barów masz ustawiony miękki rdzeń? 

Opublikowano

Dokładnie musi być dodatkowa cewka. Z czujnikami doszedłem jeden się poluzował i był za daleko wysunięty. Zostało tylko ustawić wielkość beli narazie nie mogę tego ogarnąć wchodziłem tak jak w instrukcji i tam jest tylko + 5 i więcej tylko można i nie wiem na ile to ustawić ktoś to robił ? robi mi jakoś o 30cm większe niż są ustawione... jak to zmienić? Na ile u Was jest w tej funkcji ustawione ?