W sprawie PROW
-
Podobna zawartość
-
Przez kingway
Witam , czy ktoś wie coś konkretnie na temat aktywnego rolnika ? Chodzi o to , że jeśli sprzedaje zboże lokalnemu rolnikowi który jest RR i ja tez jestem RR to trzeba spisać umowę ?? I wtedy to będzie ważne jako rachunek ? Czy jeśli coś tam wejdę w te ekoschematy (te co będą wyszczególnione ) na część gospodarstwa to już nie będę musiał tego przekazywać ? Ktoś coś wie ?
-
Przez Roki212
Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór
-
Przez Krzysztof2008
Witam, w styczniu kończę 18 lat i mam w planie przejąć gospodarkę po dziadkach. Jest to ok 5ha w Małopolskim więc chyba jest to średnie gospodarstwo jak na ten region ale co ważniejsze są maszyny i mi najbardziej ich szkoda żeby sie nie zmarnowały. Mamy to Ursusa c360, 914 i Bizona Z056, bronę aktywną z hydropakiem 2,5m i siewnik Fione do tego, Poznaniaka 3,5m chyba, kultywator z 11 rapami, pług 3 18', 2 obrotową, 5 14', opryskiwacze, rozrzutnik, taki dźwig do ładowania czy jak to sie tam nazywa, kosy i lejek do nawozów, prase sipme, kultywator do uprawy przedsiewnej stary, brony itp. Chciałbym to rozwinąć i kupić nowy ciągnik bo do agregatu troche rady sobie nie daje bo ciężka gleba, rędzina i glina, i tu pytanie czy jest szansa żeby pobrać dotacje dla Młodego Rolnika czy za mała gospodarka i nie da rady ?
-
Przez zenmaniek
Witam
Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
-
Przez tomasz566
Witam orientuje się ktoś jak to wygląda z przyznawaniem mocy traktora,jeśli chce wziasc traktor na młodego rolnika.Bo posiadam 8ha w gospodarstwie,głównie skupione na warzywach i nie ukrywam że sprzydalaby sie moc 90-100km.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zalane zboże
Co czeka unijne dopłaty po 2020?