Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie dogadaliście sie z dilerem żeby sie wszystko na fakturach "zgadzało"? Tak chyba łatwiej i szybciej?

Jestem tego zdania, ze lepiej podac max sume we wniosku i przy podpisywaniu umowy, niż potem sie gimnastykować...

Można wiedzieć ile teraz wołają za napisanie takiego wniosku?

Opublikowano

Dzisiaj dowiedziałem sie że w Lubuskim na 550 wniosków złożonych rozpatrują tylko 250 a 50 zostawili sobie w rezerwie niestety i ja jestem w tej rezerwie :P Reszte ponad 300 już wywalili.

Opublikowano

z tymi fakturami tak jak we wniosku to byłby problem bo kto by zapłącił vat i podatek od tej wyzszej sumy ??? Niższa wystawic to pewnie by wystawili ale wtedy masz zwrot vatu nizszy niz faktycznie zapłąciłęs. A oferta to tylko oferta najczesciej zawyzona i póżniej trzeba pisac wyjasnienia, ale to chyba normalka.

Opublikowano

Dzwoniłem do ARiMR w Gorzowie i barzo miła pani poinformowała mnie że mam nikłe szanse na pozytywne rozpatzrenie wniosku z powodu braku pieniążków (jestem w grupie 100%150%) . Kurcze ale jak zbliżały sie wybory do Parlamentu Europejskiego to pieniążków miało starczyć dla wszystkich a teraz o nas zapomniano.

Opublikowano

W opolskim numer 42X nadal cisza.

równo miesiąc temu dostałem papier z agencji o przedłuzeniu rozpatrywania wniosku nr 40x a ty nic takiego nie dostałes?

Opublikowano

ja mam takie pytanie : czy gdzieś jest przepis ile agencja ma czasu na rozpatrzenie i wypłacenie kasy , bo ja złorzyłem wniosek o płatnośc trzy miesiące temu i zadnego odezwu z łaski ich , a jak dzwonie to że poprawki juz sa wypisane i czekaja na podpis osoby kontrolującej i tak juz jest od 3 tyg. ile kurw... za przeproszeniem trzeba za głó.. czekać . bo kasa potrzebna na następny etap a tu do 25 grudnai mam złorzyć wnisoek o płatnośc i nie wiem co robic , bo jak co to musze pisąć aneks oprzesuniecie terminu złorzenia wniosku

Opublikowano

Kuj-Pom nr 7xx wciąż daleko do podpisania umowy, bo od początku sierpnia wciąż się czegoś czepiają, chociaż "już" jestem na etapie oceny technicznej.

Opublikowano

Jakie normy oceny mocy silnika ciągnika bierze pod uwagę arimr? Tą zawartą w prospekcie bez względu na normę, czy konkretną np. ece r24, ISO 14396? Czy mało rygorystyczna norma oceny mocy silnika może być dobrym argumentem dla ARiMR (na korzyść beneficjenta)?

Opublikowano

Podlaskie, jutro jadę zawieśc poprawki a mam nr. 177X więc niezły Szacun. A mam się zgłośic do Biura Powiatowego w Bielsku-Podlaskim. Też mieliście poprawki w obcych powiatach, a nie w miastach wojewódzkich ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v