Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dokłądnie jak nie masz jakiegos nawet słabego ukłądu to laske kłada i lezy wniosek i czeka :) U mnie porawki złozyłem ponad miesac tyemu i według umowy miało to byc załątwione w ciagu tygodnia a do konca pazdziernika miaął byc umowa. jak teraz sie wygadał prowadzacy ze juz podpisał kilka umów a mój wniosek był jednym z jego pierwszych wiec kolejki nie ma w ogóle :) Pewnie żebym nie zadzwonił i sie nie porzypomniał to nadal by sobie leżał i nie wiem na co czekał :) Miałem tam kiedys kolege z którym razem sie bronilismy ale nie mam z nim kontaktu a pewnie byłby bardzo pomocny :)

A mój kuzyn bez znajomosci miał numer koło 1200 i umowe podpisał na poczatku wrzesnia albo koniec sierpnia ludzie maja farta :)

Opublikowano

To trzeba dzwonić(przecież nr. telefonów podali wam w piśmie o poprawki) do osób rozpatrujących wasze wnioski co kilka dni i się dopytywać ,a jak będą was zbywali to pytać się kiedy znów zadzwonić i telefonować 2 dni wcześniej i nie odpuszczać jak znudzi im się tłumaczyć przed wami to zaraz wyślą pismo w sprawie podpisania umowy.U mnie taki sposób zadziałał.

Opublikowano

ja tak robiłem przed otrzymaniem poprawek to sie delikatnie na mnie wkurw... :) i na szczescie kierownik przeniósł mój wniosek do kogos innego bo z pierwszym prowadzacym to mogło by byc róznie :) nie wolno przesadzac. oststnio jak dzwoniłem a to go nie zatsałem w pokoju a to to a to tamto i tak przy 3 telefonie to juz słyszałem głos pani ze ten pan niecierpliwy sie do pana dobija i reszty nie zrozumiałem. jak masz sytuacje klarowna to mozna ich meczyc bo cóz moga zrobic ale jak masz cos na pograniczu przejdzie badz nie to trzeba poganiac umiarkowanie :)

Opublikowano

dzwoniłem nie raz nie dwa :) ale nie mozna przesadzać codziennie nie bede dzwonił zawsze jedna odpowiedz ze to juz długo nie potrwa lub ze sie w terminie wyrobi

Opublikowano

A ja dzisiaj podpisałem aneks do umowy i jutro jadę do banku,byłem w banku wcześniej ,zebrałem wszystkie kwity więc kredyt powinien być gotowy w przyszłym tygodniu-a wtedy hajda do dilera.najprawdopodobniej w ciągu tygodnia wszystkie sprzęty będą na podwórku! :)

Opublikowano

no mój wniosek leży w warmińsko-mazurskim nr 92X, dzwoniłem raz i będąc tam przypadkiem pytałem ale chyba jutro zadzwonię jeszcze raz bo widzę po znajomych że są "równi i równiejsi" w tej batalii o kasę a ja już straciłem bo sprzęt poszedł lekko w górę.

Pytanko - jak jest wniosek dwuetapowy to można dwa aneksy pisać? Jak to jest z aneksowaniem? Bo maszyny pierwszego etapu to może i przejdą chociaż wątpie bo to parę tysi których nie mam ale drugi etap na bank chcę aneksować ale nie wiem kiedy to się robi (chodzi o aneksowanie pierwszego etapu, zakup maszyn, wniosek o płatność, czekanie na drugi etap, aneksowanie ciągnika na inny i jego zakup). Idzie o to czy musiałbym teraz już aneksować sprzęt z drugiego etapu czy moge to zrobić jak czas realizacji tego etapu nadejdzie.

Opublikowano

mozesz kolego @samex69 powiedziec co aneksowałes ??? co musiałes dołączyc do podania bo zapomniłęm sie zapytac co trzrba dołozyc jesli chce mocniejszy ciagnik ( pewnie bede musiał oferte wziasc na 140 KM ??) Bo to że chce zminic z 2 etapów na jeden to bez jakichs papierów powinno pójsc. I włąsnie jak to jest isc do banku z umowa i ppóżnije dowiesc aneks czy lepiej juz z aneksem ?? Wniosek juz wziołem i papiery mam naszykowane tylko nie wiem jakie kwoty wpisywac bo mam zamiar tez usunac jedna maszyne i kwota po aneksowaniu sie zmieni. Kolejna sprawa we wniosku sa troszke zawyżone kwoty wiec sam nie wiem czy wpisywac te jakie bede płacił czy co sa we wniosku i beda w umowie ?? bo jesli z umowy to automatrycznie potzrebny jest wiekszy wkład i zeby zrealizowac inwestycje powinin byc wiekszy kredyt :)

Opublikowano

dierżawy na czas nie okreslony nie beda brane pod uwage bo musi ona byc conajmniej 5 lat od momentu wypłaty dofinansowania. a co do autka to raczej nie realne. Nawet na róznicowanie nie można kupowac srodków transportowych o okreslonym PKD ( było o tym na stronach arimr)

Opublikowano

Zostałem wylosowany do PROW 2009.Chciałbym wiedzieć jeśli w tych papierach mam traktor fendta 2009 a kwota wpisana to 200 tys mogę zmienić to na fendta 412 a kwot zwiększyć do 300tys.pierwszy raz biorę udział w PROW a większy traktor jest mi potrzebny.czy mogę zrobić aneks do umowy i czy jest możliwość zwiększenia kwoty??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha

• Dodaj nową pozycję...
v