Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko jak jest w tych aresach z przełączaniem obrotów jak zmieniam tutaj przy kierownicy to niby jak przełącze na 1000 wskazuje mi wyższe obroty ale w rzeczywistości są chyba takie same;/ Dzisiaj zaczepiłem rozrzutnik i renia mimo ponad 160km zdychała jak puśiłem wom i taśmę, a jak przeczepiłem się do Renault 155.54 to mimo sporo mniejszej mocy ciągnik pracował bez żadnch problemów

Opublikowano

Z prawej strony na dole przy siedzeniu powinna być żółta dzwignia i nią się przestawia góra/dół, tak jest przy moim aresie 550 a licznik zawsze wskazuje aktualne obroty WOM- jak masz na tym ustawione.

Opublikowano

u mnie z prawej strony są napisy 540/eco/1000 ale są zaślepione pewnie orginalnie , a da się u ciebie przełączać funkcje wyświetlania przyciskiem na czubku przełącznika wycieraczek z prawej strony kierownicy ?

Opublikowano

Tak da się i jak sil. chodzi to pokazuje obr. sil, następnie obr. WOM potem obr. przedniego WOM (opcja) następnie mth dzienne i mth całkowite chyba nie pomyliłem kolejności ale obr. WOM zawsze pokazuje rzeczywiste z jakimi w danym momencie kręci się wałek i u mnie wpływ na zmianę obr wałka i na wyświetlaczu ma przestawienie dzwigni a nie przełączanie przyciskiem wycieraczek

Opublikowano

Kurcze to u mnie pewnie jest inczej może przełączać obroty powinno się tym przyciskiem przy kierownicy i jest coś zepsute, tak z drugiej strony chyba nikt nie był by takim cepem żeby powyciągać wajchy te z prawej strony

Opublikowano

Kolego popatrz z tyłu tam jest taka malutka dzwignia tam się przestawia obroty wom. tam też można ustawić na N czyli neutral są 3 pozycje. Dokładnie między siłownikiem a zaczepem.

Opublikowano

Ok dzięki za szybką odpowiedź :) zaraz idę zobaczyć czy będzie działał :)

Kurczę niestety dalej nie ruszył :( mógł by ktoś napisać Mi dokładnie jak uruchomić wałek w Renault Ares 550RX ?

Opublikowano

Przed przekręceniem trzeba wcisnąć! Jak przekręcanie działa dobrze to powinna zapalić się kontrolka i jak wtedy WOM się nie kręci to sprawdz z prawej strony za siedzeniem dzwignię ( żółta), przestawia się nią 540/1000 i może nie jest włączone żadne przełożenie.

Opublikowano (edytowane)

witam mam aresa 720 urochomiłem traktor wałek wom działał zaczełem przełączac wom i przy kierownicy i sie zablokowało cos jak włącze to traktor gasnie:( co jest?? prosze o pomoc.

Edytowane przez nokiakarolek
Opublikowano

Witam podłączę się do tematu a mianowicie mam problem  w aresie 550 rz nie mogę przełączyć wom z 540 na 1000 obr.coś blokuje ta dżwignia z tyłu nie chce się do końca przełączyć bardzo proszę o pomoc .

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj ręką pokręcić za wałek i sprawdź czy wtedy wejdzie.

___________________________________________________________________________________________________________

AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca :)

Edytowane przez andrewk