-
Podobna zawartość
-
Przez rabit500
Witam Forumowiczów
Zwracam się do was z pytaniem odnośnie wskazań obrotów w dominatorze 88s, poprostu ich nie ma (ani silnika ani młockarni wskazówka od obrotów poprostu umarła). Na przycisk zmiany wskazań też nie reaguje. Gdzie szukać przyczyny? jak sprawdzić czy obrotomierz wogóle działa. Jakiś schemat wiązki od obrotów czy coś podobnego. Albo jak pospinać żeby były na ten moment żeby przynajmniej pokazywał obroty młockarni.
Jeśli był taki temat proszę o podrzucenie linku, bo osobiście ni nie znalazlem co pomogłoby rozwiązać problem.
-
Przez 12145
Witam, nigdzie nie mogłem znaleźć tego tematu więc postanowiłem utworzyć nowy. Zwracam się do Was z prośbą/ zapytaniem gdzie znajduje się regulacja obrotów prędkości nagarniacza w Claas'ie Mercator'ze 70/75. W katalogu nic nie mogę znaleźć, w internecie też nic nie zobaczyłem. Pozdrawiam, i proszę o w miarę szybkie odpowiedzi.
-
Przez BartoszWitusik
Mik problem polega na tym iż pewnego dnia podczas belowania swoim deutzem dx 6.05 na wyświetlaczu pokazywało mi ok. 4600 obrotów na wałku więc stuknołem pięścią w ten wyświetlacz (zawsze to pomagało)i nagle wyświetlało mi tak jak powinno tylko że na środku nic nie było widać po wyłączeniu ciągnika i włączenia go od nowa pokazywało mi na 2300 obrotów (pasek od obrotów jest w prawej części wyświetlacza). I na tym polega muj problem i mam pytanie czy da się coś z tym zrobić. (Jutro wżucę zdjęcie ja to wygląda po przekręceniu stacyjki
-
Przez Theprzemo205
Witam! Posiadam kombajn claas cosmos z silnikiem cztero cylindrowym perkinsa. Do tej pory wszystko było ok. Z tlumnika zaczął lecieć bialawo niebieski dym jakby coś sie palilo. Po zgaszeniu musiałem poczekać trochę by go odpalic. Po odpaleniu silnik ładnie zaczol chodzić. Nic nie dymił ani nic aż po około 15 minutach znów zaczol schodzić z obrotów i dymić. Gdzie szukać przyczyny?
-
Przez stiepan
Hey mam renówkę 103.54 i ostatnio wpatrzyłem się że na wskaźniku obrotów silnika w miejscu gdzie zmienia się liczba motogodzin to na ostatnim miejscu (licząc od lewej) zmienia się na trójkącik lub kwadracik co to oznacza?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Terkotanie skrzyni Renault 90-34, oraz metaliczny stukot
Lamborghini 874-90