Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

pojechałem zaorać poplon i nagle z nienacka zeczął się sączyć olej z dwóch pokryw zaworów a z 4 troche sie poci. Rozumiem że trzeba uszczelnicze wymienić tylko martwi mnie że do tej pory było sucho a teraz nagle jak się ciągnik pożądanie nagrzał zaczęło lecieć ze wszystkich.

Opublikowano (edytowane)

dziś próbowałem ponownie, bo pompa wróciła z poprawki bo na składaniu się lekko pociła i bez zmian 5cm tył od ziemi i słychać jakby buczenie pompy, tak jakby chciała ale nie mogła (jakby dawała ciśnienie cały czas) na szarpaniu na sprzęgle z 5x razy po trochę podnosił i w końcu uniósł ale 3 min zajęło takiego bawienia się. Wcześniej po tym oderwaniu od ziemi 5 cm i próbowaniu dalej ( pompę słychać ) wspomaganie działa normalnie, lekko cały czas oraz podaniu ciśnienia na szybkozłącze gdzie mam podłączony manometr pokazuje cały czas 195 bar, czyli ciśnienie jest pomimo używaniu 3 rzeczy, nie ma spadku. Po prostu już nie mam pomysłów gdzie szukać przyczyny. 

Zawór piorytetowy może mieć tutaj jakiś wpływ ?

Z błotników również nie podniosł 5 cm może i słychać tylko pompę jakby próbowała podnieść

Edytowane przez Bolek96
Opublikowano

pług to nowy nabytek, 5 skibę i tak będę odkładał, po prostu był w dobrych pieniądzach.

Nie mam siłownika wspomagającego.

Jeszcze przy okazji będę musiał sprawdzić z dużą przyczepą 16t, bo przed robieniem pompy podniósł tylko 1 wysuniecie tłoczyska i koniec nie miał sił. Bo jak to będzie teraz działać to po prostu podnośnik nie daje rady z tym pługiem.

A dodatkowy siłowniik łatwo dorobić lub dostać ?

Opublikowano

Chore te ceny. Siłownik łatwo dorobić, gorzej z mocowaniem, kiedyś miał mi to robić tokarz, ale odpuściłem jak sprzedałem MTXa. Został mi z niego siłownik razem z mocowaniem, ale finalnie go nie założyłem do MC120, musze kiedyś to zrobić…

Faktem jest, że udźwig z tym siłownikiem jest naprawde dużo większy. Chyba wynika to z geometri, gdyż jest on mocowany dosyć leko na ramieniu przez co siła jest duża.

• Like 1
Opublikowano

Ok, będę coś myśłał mam jeszcze john deere 6810 w razie co tam lepszy podnośnik. A takie pytanie jak macie case, jak zawiozłem pompe hyd. do regeneraacji to pompiarz zaraz powiedział że winny jest uszczelniacz na wałku napędu którego jak zdemontowałem nie było ani segera zabezpieczającego i mówił żę pompa tutaj gubiła ciśnienie i pchała olej do skrzyni i dlaatego nie miał siły podnieść przyczep, tak to działa, czy mi tak po prostu gadał  ?

Opublikowano (edytowane)

jak by sie dostał ten element z pompy do skrzyni? :D Smarowanie skrzyni jest z innej pompy.

Panowie, pękł mi wąż zasilający świece żarową. Na starym wężu był chyba dławik, pytanie czy on musi być, czy może pchać paliwo w dolot bez niego? Chodzi o taki wąż o takich nr. 131979A2

Edytowane przez Ziel
Opublikowano

Ile wchodzi oleju do skrzyni Case MX150, mam nalane 80 l a miarka pokazuje że brakuje. I proszę o informację odnośnie długości miarki od oleju hydraulicznego. (metalowa część miarki).

Opublikowano
57 minut temu, kompan napisał(a):

Ile wchodzi oleju do skrzyni Case MX150, mam nalane 80 l a miarka pokazuje że brakuje. I proszę o informację odnośnie długości miarki od oleju hydraulicznego. (metalowa część miarki).

97 litrów wchodzi kolego 

Opublikowano
13 godzin temu, Ziel napisał(a):

Panowie, pękł mi wąż zasilający świece żarową. Na starym wężu był chyba dławik, pytanie czy on musi być, czy może pchać paliwo w dolot bez niego? Chodzi o taki wąż o takich nr. 131979A2

Ja mam odcięty i bez świecy pale, tam jest raczej zaworek  zwrotny. 

Oleju chyba ponad 100 wlałem ale stan sprawdzić po przejachaniu kawałka, bo do zwolnic później nachodzi. 

• Like 1