wladyslaw1 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Ja mam alternator chyba z Opla Corsy B jak się nie mylę. 6 rok działa bez problemu, ładuje pięknie. Raz wymieniłem przez ten czas regulator, a tak to nic więcej. Jak na 6 lat stania ciapera na polu w słońce, deszcz, śnieg i takie tam inne myślę, że każdy import czy nowy może się chować.
bratrolnika Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 jeśli człowiek który będzie ci robił regenerację alternatora nie daje na to gwarancji, to lepiej do niego już nie chodź żeby coś naprawiał, u mnie w okolicy człowiek ma własnie naprawę alternatorów, rozruszników itp., wykonuje mi naprawy od dobrych 5 lat, do tej pory nie mogę o nim nic złego powiedzieć, jest drogi, ale skuteczny raz naprawiał rozrusznik do Fiata CC, po zamontowaniu okazało się że nie działa, samochód na sznurek, rozrusznik wyjęty, wina po stronie naprawiającego, naprawa łącznie z demontażem i montażem na jego koszt również polecam tak jak @asharot alternator z pobliskiego złomu, za 50zł, najwyżej trzeba będzie go zregenerować za jakiś czas
TheMariko12 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Kup stomil-olsztyn dają gwarancję 5 lat !!!
Maniek1Excalibur Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Co z tego, że jest 5 lat gwarancji jak coś się stanie to powiedzą, że z winy użytkownika i nie potwierdzą reklamacji... TheMariko12 nie łudź się, że po 5 latach oddasz im już trochę zużyte opony i dadzą ci nowe...
pooch Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Ciekawe właśnie jak jest z taką 5 letnia gwarancją na opony. Ciężko mi znaleźć jakieś konkretne info na ten temat. Gdzieś kiedyś widziałem jakieś wzory matematyczne zużycia, jakieś objaśnienia kiedy i co się należy. Jeżeli ktoś posiada szczegóły takiej 5-letniej gwarancji - dajcie tu info
Maniek1Excalibur Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Na pewno po 5 latach nikomu nie wymienią na nową bo by splajtowali. Pic na wodę z takimi gwarancjami... Zawsze wyjdzie, że zostały zużyte/zniszczone z naszej winy i gwarancja idzie papa...
pooch Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Nie wydaje mi się, że w każdym wypadku tak musi być. Szybko by ich zjedzono. Muszą być jakieś przypadki, kiedy jest wymiana. Oczywiście pod warunkiem danych zapisków w regulaminie.
Maniek1Excalibur Opublikowano 24 Lutego 2014 Opublikowano 24 Lutego 2014 Prawdopodobnie za niedługo będę stał przed wyborem alternatora do mojego Zetora. Jaki wybrać? Jak już będzie to coś do C-330. Zastanawiam się nad Agtechem. Bodajże @vitoma taki ma, może się wypowie?
misiu125cm Opublikowano 27 Lipca 2014 Opublikowano 27 Lipca 2014 Witam, chciałbym podzielić się oraz uzyskać nowe informacje na temat firm które dostarczały części do c 330 na 1 montaż do ZPC ursus. Wymienię te które znam, dopiszcie innych których znacie. opony- Stomil Dębica tłoki - WSK gorzyce tuleje - WSM Krotoszyn pierścienie - Prima Łódź termostat - Mera Białystok filtry- PZL Sędziszów hydraulika siłowa - Agromet Archimedes pompy hydrauliczne - PZL Hydral/ WSK Świdnik/ ZM Tarnów/ Pom Dębowa WODA chłodnica - ZSM Ostrów WLKP łożyska - Fłt/ USSR/CSRR prądnica i regulator - Elmot Świdnica rozrusznik - ELMOT Świdnica wskaźnik kontrolny - MERA KFM obrotomierz - MERA POLTIK lampy tył - ZEM Kwidzyń lampy przód - import TGL siedzenie Grammera - FMR Kunów sprzęgło /pompa wody -ZSM Chełmno koło pasowe na wał - prawdopodobnie ZM Gorzów Wielkopolski blok silnika - ZM Ursus - odlewnia Lublin aparatura pneumatyczna - ZSM Praszka sprężarka - FOS Łódź odlewy aluminiowe - ZM Nimet końcówki drążków - FA Krosno filtr powietrza - nowy typ ZSM Brodnica/ stary typ Pom...? tłumik płaski - ZM Ursus simmeringi - Stomil Piastów paski klinowe - Stomil Sanok panewki - FŁŚ BIMET Gdańsk sygnał dźwiękowy - BELMA przycisk sygnału - ELESTER złącza hydrauliki - Pilmet Wrocław szyby- BESPO kabiny - Agromet Dolzamet/ FMR Kunów Wymieniłem te które znam,, lecz jest wiele których nie wiem np kto produkował kierownice, koła zębate wały korbowe oblachowanie itd jeśli ktoś coś wie niech się podzieli:)
sebe1033 Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 a ja w 330 M miałem opony z tyłu stomil olsztyn z przodu to nie wiem lampy przód raczej polskie
Gość Profil usunięty Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zrub alternator z e starego radia i anteny samochodowej
kamil927 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 nie słuchaj go on ma nie równo pod kopułą, http://allegro.pl/alternator-polonez-i4479922833.html załatw sobie taki i zamontuj, ja założyłem pare tyg temu i ciągnik teraz pali od strzała jak będziesz chciał zobaczyć jak zamocowany to pisz na pw nic nie trzeba przerabiac w sumie
Maniek1Excalibur Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Na pewno 10 lat, mama pozwoliła do komputera i tyle.... Swoją drogą takie posty to można do moderatora wysyłać nie?
kamil927 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 on tych postów napisał kilka w różnych tematach i nikt z nim porządku nie zrobił
andrzej300 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Witam, chciałbym podzielić się oraz uzyskać nowe informacje na temat firm które dostarczały części do c 330 na 1 montaż do ZPC ursus. Wymienię te które znam, dopiszcie innych których znacie. opony- Stomil Dębica tłoki - WSK gorzyce tuleje - WSM Krotoszyn pierścienie - Prima Łódź termostat - Mera Białystok filtry- PZL Sędziszów hydraulika siłowa - Agromet Archimedes pompy hydrauliczne - PZL Hydral/ WSK Świdnik/ ZM Tarnów/ Pom Dębowa WODA chłodnica - ZSM Ostrów WLKP łożyska - Fłt/ USSR/CSRR prądnica i regulator - Elmot Świdnica rozrusznik - ELMOT Świdnica wskaźnik kontrolny - MERA KFM obrotomierz - MERA POLTIK lampy tył - ZEM Kwidzyń lampy przód - import TGL siedzenie Grammera - FMR Kunów sprzęgło /pompa wody -ZSM Chełmno koło pasowe na wał - prawdopodobnie ZM Gorzów Wielkopolski blok silnika - ZM Ursus - odlewnia Lublin aparatura pneumatyczna - ZSM Praszka sprężarka - FOS Łódź odlewy aluminiowe - ZM Nimet końcówki drążków - FA Krosno filtr powietrza - nowy typ ZSM Brodnica/ stary typ Pom...? tłumik płaski - ZM Ursus simmeringi - Stomil Piastów paski klinowe - Stomil Sanok panewki - FŁŚ BIMET Gdańsk sygnał dźwiękowy - BELMA przycisk sygnału - ELESTER złącza hydrauliki - Pilmet Wrocław szyby- BESPO kabiny - Agromet Dolzamet/ FMR Kunów Wymieniłem te które znam,, lecz jest wiele których nie wiem np kto produkował kierownice, koła zębate wały korbowe oblachowanie itd jeśli ktoś coś wie niech się podzieli:) koła zębate SKROPOL Siennica blacharka POLIMERC Dobczyce
Radoslav Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Aż smutne jest dla wielu że większość tych zakładów już nie istnieje...... Może by teraz do tak zacnej tabeli dodać sugerowane zamienniki na 2014, albo chociaż których się wystrzegać. Słyszałem od mechanika że tuleje np. krotoszyn już teraz lipę robi, już lepiej ursusa wsadzać lub zetora.
KULAWA_KOZA Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zetora PDC już nie ma tylko składanka ZETOR&POLSKA, a co do Ursusa Waryńskiego to różne opinie chodzą. Ja wstawiłem PREMIUM i jest ok.Mocy jest od groma na tych zestawach ani oleju nie wyrzuca ani nie bierze .jest OK.
max696 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ostatnio rozglądam się za szczekami hamulcowymi do 330, może wie ktoś kto produkuje zestaw ursusa, bo rozważam opcje URSUS a CHEŁMNO, tylko nie wiem czy to jest to samo czy dwie różne produkcje.
locke Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Raczej to samo.Co by nie było to i tak oba zestawy będą dobre.
petersrrr Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 witam mam taki problem że nigdzie nie mogę dokupić wąsa zwrotnicy do c 328 proszę o pomoc
TheBociek1996 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Które błotniki przód/tył i maske najlepiej kupić? Chodzi mi o te zamienniki metalowe jak w oryginale, na allegro są od różnych producentów i oczywiście różne ceny. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez TheBociek1996
gracz10 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 gdzie moge znajsc takie koreczki do zatykania ? gdzie mozna to kupic >? i gdzie mozna kupic podkładkę filcowa pod szelki co sa pod bakiem ?
Maniek1Excalibur Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Nie wiem czy piszę w dobrym temacie, ale mam coś do zaoferowania: http://olx.pl/oferta/pradnica-p4d-12v-12-5a-polska-ursus-c330-p20c-regulator-rg15c-nowy-CID757-ID6TfJ7.html#a5ab0235e1
Rekomendowane odpowiedzi
Ursus C-328 - podnośnik opada mimo nowego rozdzielacza zewn. i pier...
Ursus C-360