Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, robert55555 napisał:

3000 za wniosek, to wielka przesada, rozbój w biały dzień i co gorsza za przyzwoleniem prawa. Sami zrobicie, po co komuś płacić taką kasę, 1/3 wartości z jednego wniosku.

Wpisywanie  do biznesplanowych tabelek nie jest takie trudne - największy problema miałem z otwarciem samego pliku w Exelu tz. otwarcie pliku biznesplanu. Trzeba metodycznie uzupełniać tabelki - ewentualne m-ailowe poprawki miałem przy konsultacji z miła panią z Regionalnego już na etapie weryfikacji wniosku kiedy okazało się, że są pewne niuanse i błędy wynikłe z braku wiedzy fachowej.

Opublikowano
3 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Z tego co mi wiadomo w Łodzi rmg i mgr obsługują głównie osoby które poprzychodzily z biur powiatowych, więc cudów się nie ma co spodziewać 😁

A co to rolnika interesi - przepisy i rozporządzenia obligują obydwie strony - ale cacy jest tylko wtedy jak wali się na górze. Zarządzanie polega na przewidywaniu, kreacji rzeczywistości  a przede wszystkim prawidłowej organizacji. Jeżeli gryzipiórek na szczeblu regionalnym jest przypadkowym spadochroniarzem to mamy tego efekty?

Opublikowano
30 minut temu, Buszmen11 napisał:

Z tego co mi wiadomo w Łodzi rmg i mgr obsługują głównie osoby które poprzychodzily z biur powiatowych, więc cudów się nie ma co spodziewać 😁

widac zasłużyły na awans cieszcie sie ze wogóle ma kto obsługiwac te wnioski  

24 minuty temu, many12 napisał:

A co to rolnika interesi - przepisy i rozporządzenia obligują obydwie strony - ale cacy jest tylko wtedy jak wali się na górze. Zarządzanie polega na przewidywaniu, kreacji rzeczywistości  a przede wszystkim prawidłowej organizacji. Jeżeli gryzipiórek na szczeblu regionalnym jest przypadkowym spadochroniarzem to mamy tego efekty?

masz wyższe wykształcenie zatrudnij sie do arimr nabory prowadzone cały czas  zobaczysz ile materiału bedziesz musiał przerobic  

Opublikowano
4 minuty temu, adaammek napisał:

masz wyższe wykształcenie zatrudnij sie do arimr nabory prowadzone cały czas  zobaczysz ile materiału bedziesz musiał przerobic  

Nie biorę już nawet udziału w wyścigu szczurów nie mówiąc o karierze gryzipiórka - mam to za sobą. Teraz siedzę pod lasem i zero stresa.

Opublikowano

Kiedyś za wniosek o kredy preferencyjny z ARiMR ODR chcieli 1000zł. Dla mnie to dużo. Sam wypełniłem i miałem kilka poprawek ale sam załatwiłem i po sprawie. Parę złotych w kieszeni. Jeżeli ktoś ma małą wiedzę i problemy z obsługa komputera to może i tak, przy 1000zł ale 3000zł to już przesada.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, adaammek napisał:

Kogo chcesz usprawiedliwić? Każdy kto miał odrobinę styczności wie ile osób pracuje chociażby w małym powiatowym biurze ARiMR, gdyby mieli pensję naliczaną od wyników pracy jestem pewien że większość rolników miała by już kasę na Kontach, a tak a to skomplikowana-sprawa to za tanio Pan coś wycenił ten sprzęt- a to na urlopie 2tyg. Wszyscy z nas tam żyją, jak wchodziliśmy do UE nie było takich instytucji jak ARiMR, ODR czy KOWR., zaczeły się dopłaty powstały biura i doi się przy okazji rolnika który chce cokolwiek dotacji otrzymać.( Nie będzie nas nie będzie ich )

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 5
Opublikowano

@GRZES1545 po części masz rację i z twoim stwierdzeniem zgadzam.ARiMR istniał przed wejściem Polski do UE, w tym roku obchodzi 25 rocznice powstania. Tak samo z ODR-ami. KOWR to instytucja powstała nie dawno, ale scaliła wcześniejsze instytucje. Z drugiej strony jaka płaca, taka praca. Jak w każdym biurze, czy pracujesz czy nie, taka sama masz pensje. Po co się przepracowywać? Jak ja nie zrobię to kolega czy koleżanka za mnie zrobi, rolnik poczeka. Z drugiej strony, to zwykły pracownik zatwierdza sprawę a przełożony podpisuje pod decyzją. Pracownik obarczony jest świadomością, że ma wszystko rozpatrzeć tak jak należy. W mazowieckim na warszawę szukają ludzi za 2700 brutto, czy się opłaca za taką pensje pracować, jak nie jesteś w wawy? Wynajmij sobie mieszkanie, koszty życia itp, co ci zostanie? Dołożysz to interesu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnikos98 napisał:

województwo Łódzkie, powiat Łaski, dziś przyszła decyzja o przesunięciu terminu rozpatrywania wniosków do 12 marca

u mnie tata też dzisiaj taką dostał powiat piotrkowski

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sylwia25x91 napisał:

To nie jestem sam prawie wszyscy w lodzkim dostali to samo o przesunieciu sprawy to teraz musimy czekac do 12

"Przesuniecie terminu rozpatrzenia wniosku +" - następna PIS-dowska sciema - chłopy musimy jak najszybciej obalić ten szabsgojowaty nierząd? -  oczywiście głosami w tegorocznych wyborach. Osobiście nie będę w nich brał  udziału bo przy tej ściemie i wystawianiu kandydatów tylko nacji żmijowatej bojkotuję wybory.

Edytowane przez many12
Opublikowano (edytowane)

Many - po dobrym panie - jeszcze lepszy nastanie , słyszał coś takiego .

Żeby , kurna nie słyszeć o tej opozycji  NIE MA I NIE BĘDZIE PIENIĘDZY .

Dalej może być zielona wyspa i bardziej sprzedawać wszystko co jeszcze zostało , bo będą d*pę lizać .

Bruksela znalazła kolejnego pupila? Biedroń spotka się z Timmermansem. Tematem rozmów praworządność i fundusze UE

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

Niech ich wszystkich ch*j strzeli. Wg mnie nikt z siedzących u koryta nie zasługuje na poparcie.

1 godzinę temu, Sylwia25x91 napisał:

To nie jestem sam prawie wszyscy w lodzkim dostali to samo o przesunieciu sprawy to teraz musimy czekac do 12

Chyba że przyślą odroczke o kolejny miesiąc. Najlepsze jest uzasadnienie-duza ilość wniosków. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Many - po dobrym panie - jeszcze lepszy nastanie , słyszał coś takiego .

Żeby , kurna nie słyszeć o tej opozycji  NIE MA I NIE BĘDZIE PIENIĘDZY .

Dalej może być zielona wyspa i bardziej sprzedawać wszystko co jeszcze zostało , bo będą d*pę lizać .

Bruksela znalazła kolejnego pupila? Biedroń spotka się z Timmermansem. Tematem rozmów praworządność i fundusze UE

Nasze Polskie narodowe nieszczęście - nie będzie na kogo zagłosować. Ciekawe co by było z tymi żydami do jewrokołchozu przy braku frekwencji na wyborach?

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Spokojnie w Agencji pracują 3 % ludzi z 10 letnim stażem , a reszta to nie ummy a zarabiają więcej od tych starych pracowników , tak jest na Elizówka .

Na pewno PIS-doski narybek?

Opublikowano
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

mogę wyłączyć własną działkę z dopłat w tym roku a w docelowym będzie ?

Tak, żeby w tym roku mieć mniejszą dochodowość, a w docelowym ją sobie w ten sposób podnieść? Powodzenia :P 

• Haha 1