Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim zetorze 7211 jest założona oryginala pompa do hydrauliki, i niby pompuje te 16mpa ale na maksymalnych prawie obrotach, gdy zimny olej a gdy ciepły to pewnie i nie ma tyle ciśnienia. Czy w waszych ciągnikach też tak jest?. Jak tak na prawdę powinna pompować przy jakich obrotach silnika? Trochę ciężko ładować bele bo ciągle na prawie max obrotach chodzi i strasznie sprzęgło obrywa i nie tylko. Pomożecie ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

nie ma prawa tak chodzić. u mnie hydraulika jest ok, mimo że podnośnik troche kuleje - podnosi, ale po podniesieniu na żądaną wyskość, delikatnie opada i podnosi na bardzo małej amplitudzie. wymieniłem pompe i jest tak samo, najpewniej winny jest rozdzielacz.

natomiast kiprowanie przyczep, czy praca z innymi maszynami przebiega bez problemu - na niskich obrotach.

Opublikowano

nie ma prawa tak chodzić. u mnie hydraulika jest ok, mimo że podnośnik troche kuleje - podnosi, ale po podniesieniu na żądaną wyskość, delikatnie opada i podnosi na bardzo małej amplitudzie. wymieniłem pompe i jest tak samo, najpewniej winny jest rozdzielacz.

natomiast kiprowanie przyczep, czy praca z innymi maszynami przebiega bez problemu - na niskich obrotach.

jak po podniesieniu opada i znów podnosi to mogą być wyrobione gumki na tłoczysku w podnośniku, a jak wyłączysz silnik i podnośnik opada to na 100% gumki, u mnie w 3p też tak się działo a po zmianie gumek i pierścienia zaczęło być ok

Opublikowano

Kolego nie cytuj posta poprzedzającego.

Czym podnosisz bele? Na Turze czy tylnym TUZ. Tylny Tuz i szybkozłącza maja taką sama przypadłość?

Sprawdzałeś zawór przeciążeniowy-bezpieczeństwa.

Opublikowano

Mam tura z przodu (tl100). Na wolnych obrotach tj, ok 1000 nie podnosi nawet rotacyjnej po skończeniu koszenia. Tur podłączony jest bezpośrednio z pompy a zaworu nie sprawdzałem.

Opublikowano

Witam, mam problem z podnoszeniem w zetorze 7011, czasami nie mogę podnieść pługa, po chwili wszystko wraca do normy, olej jest nad minimum. Ponadto nie reaguje na szybkie wolne podnoszenie. Podnosi cały czas z jednakową prędkością. Rozdzielacz jest po regeneracji. Proszę o pomoc.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez mati5048
      Witam. Mam problem z ciagnikiem jd 3640 , po podłączeniu owijarki pod cisnienie oraz oryginalny wolny splyw nieotwiera sie silownik od obcinania foli( sipma maja) wyrzucajac dzwignie na neutralny silownik sie otwiera dodam ze ten silownik otwiera sie neutralnie bez cisnienia. Czyli pierwsze co to pomyslalem, że przyczyna jest ze olej niewraca wolno do skrzyni, dorobilem drugi wolny splyw od gory, silownik sie otwiera ale przewod cisnieniowy drga jak szalony. Niewiem czemu tak sie dzieje, dodam ze reszta wszystko ladnie chodzi a pod innym ciagnikiem normalnie sie otwiera
    • Przez zielek39
      Hej. Widziałem gdzieś już taki temat i wiem że te ciężarki mają być na dole gdy pierwszy tłok jest na górze. Tylko może głupie pytanie gdy silnik jest wyjęte i  odwrócony czy w swojej normalnej pozycji w  której pracuje?? 
    • Przez Arasowsky
      Cześć! Mam we Władimircu T-25 pompę wtryskową z C-330 i nie bardzo wiem jak wymienić olej w pompie wtryskowej, bo to mój pierwszy ciągnik.
      Czy wlew oleju jest w tym miejscu co zaznaczyłem 2 na zdjęciu?
      Pod numerem 1 jest bagnet sprawdzający poziom?
      Gdzie jest spust? Z prawej czy z lewej strony?

• Dodaj nową pozycję...
v