Skocz do zawartości
Marcian1234

Zetor 7340 problem z hydrauliką

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Marcian1234    14

Mam problem z zetorem a głownie z hydrauliką

 

Podłączyłem ostatni do niego tura ale źle podłączyłem hydraulikę i ten przewód który idzie do dekla na dół podłączyłem pod pompę a ten co do pompy to pod dekiel.I wypchało mi chyba uszczelkę bo trochę kapie z pod niej.Następnie jak podłączyłem dobrze to tur nie ma siły nawet nie podnosi przodu ciągnika. Jak ruszę kiprem to przedtem zawsze jakby wyło a teraz nic.Wymieniłem olej i ten filtr z lewej strony .

 

Jak waszym zdaniem poszła pompa czy coś innego ???

 

I jakie pompy były montowane oryginalnie ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romek6340    203

A ja trochę inaczej zapytam bo opis jakiś zawiły mi się wydaje... Jaki masz rozdzielacz przy tym turze?(to chyba Trac Lift?) tj. Masz na 2 czy 3 wejścia /wyjścia idące na ciągnik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

romek6340    203

Jak masz 3, czyli pewnie rozdzielacz dostosowany do zasilania kolejnego rozdzielacza. Tak więc rozdzielacz tura musisz wpiąć szeregowo z rozdzielaczem ciągnika. Pompę w tym Zetorze powinieneś mieć z przodu ciągnika więc problemu nie będzie. Zerknij w ten temat:

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/36641-jak-podlaczyc-tura/

Jest opisane o co chodzi. W poście 11 masz schemat tego co miałem na myśli. Tak podpinałeś czy inaczej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marcian1234    14

Ja już wszytki podłączeń próbowałem.Obecnie mam dwa przewody na tył a jeden zaślepiony. Tylko nadal tur nie ma siły podnoszenia.Podnosi na pusto i opuszcza.Tylko gorzej z lekkim ciężarem.

 

Ile zetor ma pomp hydraulicznych ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adiksutil16    8

Zetor ma dwie pompy. Jedna do całej hydrauliki a druga do orbitrola. Tą od hydrauliki masz pod sprezarką. Moim zdaniem pompa jest winna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    71

Piszesz że tylko tur źle działa. Czyli tylny TUZ ma siłę bez zmian? Próbowałeś go?

Jak TUZ działa prawidłowo to nie może być pompa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×