Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanujmy się chociaż trochę 😉 0,2 elatusa to ile nam daje s.cz. ? 30 g. protio i 15 g. karboksyamidu, o ile dobrze pamiętam... ? Co to sobą reprezentuje ??

Opublikowano
Cebulj napisał:

27 minut temu, lolq1660 napisał:

To powiedz tacie ze przepłacił, a zabieg standardowy ekonomiczny

w sklepie dla roslin 112 zł. Chociaz kolega @sumek666 jest zwolennikiem takich rozwiazan

25 minut temu, Ursus932 napisał:

Ok średniej jakości zabieg, ale w twoi przypadku na 12 ton to będzie za słaby 9_9

Spoko jak zacznę zarabiać na etacie to będę pobijał rekordy na t1 boogie xpro t2 ascra xpro zabiegi za 500 zł. I jeszcze zasieję kws fenomen

Ja miałem ofertę z agrolok na Dominica+mondatak+andros na 180 zł brutto to niewiem ile wam wyszło ale jak piszecie 12t to cena w sam raz😅

Opublikowano

Nie, to Ty błędnie interpretujesz posty.. zresztą nie pierwszy raz. Chodziło mi o tą śmieszną ilość 0,2 l. Elatusa 😁 Zawsze znajdzie się grono naiwnych, którzy postanowią wypróbować te gusła, więc chociaż o te kilka baniek sprzedaż wzrośnie, bo tak jak wspominałem wcześniej, hitem komercyjnym to ten preparat nie jest, głównie ze względu na koszt nieadekwatny do zaw. substancji czynnych. Kolega handlujący chemią zrezygnował z niego, bo zalegał w magazynie i w końcu musiał go zużyć we własnym gospodarstwie. Znajomy obszarnik też stwierdził, że bardziej opłaca mu się np. Priaxor z epoksykonazolem niż Elatus. Oczywiście mówimy o Elatusie Era, nie Plus !

Opublikowano

Z czym będzie łączony ten Elatus i czy w pszenicach też pójdzie ?

Opublikowano

też planuję lecieć z Elatusem w pszenicy w dawce 0,8l/ha. Używałem go już wcześniej i jak dla mnie sprawdzal sie bardzo dobrze w takiej dawce na t2

@yacenty w mieszance z tebu jaką dawkę planujesz?

• Root Admin
Opublikowano
22 minuty temu, Robroy napisał:

też planuję lecieć z Elatusem w pszenicy w dawce 0,8l/ha. Używałem go już wcześniej i jak dla mnie sprawdzal sie bardzo dobrze w takiej dawce na t2

@yacenty w mieszance z tebu jaką dawkę planujesz?

0.6 ale pamietaj ze ja mówie o plusie, nie erze

Opublikowano
13 godzin temu, Cebulj napisał:

w sklepie dla roslin 112 zł. Chociaz kolega @sumek666 jest zwolennikiem takich rozwiazan

Spoko jak zacznę zarabiać na etacie to będę pobijał rekordy na t1 boogie xpro t2 ascra xpro zabiegi za 500 zł. I jeszcze zasieję kws fenomen

112 brutto ? To jakie dawki ?

@yacenty a jak myślisz elatus era+ ? Co by do tego dorzucić na T2 

• Root Admin
Opublikowano

A po co dorzucać? Zależnie od potencjału pszenicy lecisz 0.8 albo litr i już

Jak bardzo chcesz to wróć do webinaru który robiliśmy z Syngentą i zobacz, tam było pokazane ze z czymś mieszali, ale już nie pamietam z czym. Mnie to nie interesowało bo na ten rok już mam kupiony Plus

Opublikowano (edytowane)

8 godzin temu, Ursus932 napisał:

22 godziny temu, Cebulj napisał:

112 brutto ? To jakie dawki ?

@yacenty a jak myślisz elatus era+ ? Co by do tego dorzucić na T2 

Na webinarze było 0,5 elatusa era + 0,6 tebu

Edytowane przez misio3p
Opublikowano
2 godziny temu, Cebulj napisał:

0,6 mondatak 0,4 andros 0,6 tarcza łan

Zdecydowanie za mało prochlorazu , dałem 0,7 l w tamtym sezonie i słabo 

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

Uziu92 napisał:

środki na t1 zakupione. Czy dobrze czy źle to się okaże po zabiegach 😀

ile Cię wyszedł ten pakiet tebu+prochloraz+fenpropidyna??? też będę brał w Dakolu tylko że w Radzyniu

ja brałem delaro i kendo , prochloraz jeszcze mam z tamtego roku , tebukonazol tylko dobrałem. Ale ten pakiet wychodzi ok.120 zł , zależy za ile kupisz dane substancje bo rozbieżności są spore

Opublikowano
adamos012 napisał:

Hej koledzy mam do Was pytanie. Stosował może ktoś w pszenżycie/ pszenicy Duet na Start z Basfu + prochloraz ? Dzięki za podpowiedzi

Raczej jeszcze nikt nie stosował w tym sezonie, a w ubiegłym nie było takiego wynalazku 😉