Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Nie wprowadzaj w błąd wczoraj było Święto Zwiastowania Pańskiego.

Może u Ciebie i coś tam takiego i było ale nie u mnie B|

Jak na razie pogodnie :) 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

LBI +24°C, jęczmień posiany z ranka, teraz ostatni kawałek wody z błotem wymieszany i czekać żeby przeschło, potem jeszcze raz przewruszyć zaorać i posiać jęczmień i będzie wsio.

Panie , a do żniw co będzie Pan robił ? Jak Pan daje radę , taki ciągły zapieprz od rana do nocy , dzień w dzień ? o.O

Opublikowano
Wieje, grzmi ale jeszcze nie pada. Mogło jeszcze z dzień wytrzymać bo raczej będzie napewno padać.
Opublikowano
Z daleka to te burze przypominały te z sierpnia ub. roku, ale po nadejsciu jedynie parę grzmotów i aktualnie mocny deszcz. Zdarzył sie chwilowy grad okolo 2cm. Sieradz i tam te rejony podobno mocno oberwaly deszczem i gradem
Opublikowano

O panie , słychać grzmoty . Ciekawe czy popada , czy tylko na hałasie się obejdzie ? Kurzy się w polu , czyli deszcz przydatny .

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze do soboty taką pogoda i może uda się wjechać z obornikiem.

Wczoraj na 8 gnojar 6 wtop potem nie dało się nawet tego zaorać 

pzl 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

A u mnie ucichło . A już miałem nadzieję że owies mi zmoknie .o.O

Opublikowano

A ja właśnie skończyłem  jazdę z opryskiwaczem. Na niebie stroboskopy i oczywiście zero nadziei na deszcz - wszędzie tylko nie u mnie:S

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A ja właśnie skończyłem  jazdę z opryskiwaczem. Na niebie stroboskopy i oczywiście zero nadziei na deszcz - wszędzie tylko nie u mnie:S

U mnie po szesnastej zaczęło grzmieć i trochę kropić a tak to do okoła dawało ostro. 

Opublikowano
15 minut temu, withanight napisał:

Doszła do Ciebie ? Na Wrześnie leciała :D

doszła na pewno Gniezno tez dostało dość obficie ,jutro siejąc jęczmień nie będzie się kurzyć, a i dzis rozsiana druga dawka azotu sie fajnie rozpuści ,

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jeszcze do soboty taką pogoda i może uda się wjechać z obornikiem.

Wczoraj na 8 gnojar 6 wtop potem nie dało się nawet tego zaorać 

pzl 

Soltys idą opady w Twoim kierunku

Opublikowano

U mnie na północy Opolszczyzny  to tylko kilka kropel spadło a mam nadzieje że jeszcze z 2 tyg bez deszczu będzie to będę mógł przed sezonowo nieużytek  na łąkę skosić bo w tamtym roku z 6 ha skosiłem tylko 2,5ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v