Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś cały dzień bez deszczu, słońce świeciło, po południu ciepło aż przyjemnie, na jutro zapowiadają przelotne opady na Dolnym Śląsku. Natomiast w północno-zachodniej Polsce na tę noc zapowiadają do 70 litrów opadu na metr kwadratowy. Nieciekawie się robi. Oby się nie sprawdziło i przestało padać

Opublikowano

łódzkie pada na razie nie tak intensywnie ale znowu pada :(

Opublikowano

nie pada nie kropi a leje. Ciemno jak..... Tu już nie ma żartów wszędzie woda ziemia już tego nie przyjmuje. Oby nie było powtórki z 1997. Tragrdia klęska nie wiem jak to nawet określić

Opublikowano

U nas tak samo dzisiaj do pompowało tak że już zastoiska wody coraz większe się robią, na razie młodych pyrków nie kopie bo połowa poleciała już a reszty się nie da kopać, a co będzie dalej. Oj dopiero będzie drogo w tym roku, bo u nas jak widzę to wygnije tak jak w 2010.

Opublikowano

Powiat Lipno ,pada codziennie ...W nocy była burza i zlało ,teraz też już coś się szykuje .Kukurydza pływa ,ziemniaki pływają ,trawy do pasa i kosić nawet na sianokiszonkę nie daje rady, bo stale deszcz . Czy ta pogoda, to już tak będzie wyglądać ,że albo suszy ,albo leje ponad normę ? :unsure:

Opublikowano

@Meg5 sucho to się zrobi jak sie zaczną podorywki... znowu plug nie bedzie chcial wchodzic i trzeba bedzie na nim jezdzic :lol:

jak narazie to wszedzie mokro, 3dzien z rzedu mnie wykąpało...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U Was pada, a u mnie ciągle sucho. Trochę ostatnio kropiło ale nie na tyle by się jakakolwiek kałuża pokazała.

Opublikowano

Ta, jak w mojej okolicy z jarych to będzie niewiele- kto posiał kukurydzę to większość musi przesiać. Jęczmień u mnie żółty cały, ziemniaki 30 % już wygniło, trawy ładne ale nie można sprzątnąć.

Opublikowano

Dokładnie coś w takiego. Jak tak spoglądam w niebo to już wiem czy coś kombinują. Moim zdaniem to tło nowego porządku świata :rolleyes:

Opublikowano
Nikita nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę.U mnie wczoraj w jęczmieniu buty mi się zassały że ledwo no wyrwałem .

ja mam ziemię spękaną miejscami.

Co do modyfikacji pogody - kiedyś pewnie tak ale czy za naszych czasów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v