Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

damianbor, u mnie dożynki w niedziele, ale co z tego jak 40% zbóż i 75% słomy jest jeszcze na polach?

U mnie wczoraj słonecznie a dziś od 5 rano leje aż do teraz i niezapowiada się, aby przestało. Od czwartku ma być pogoda u mnie, ciekawe na ile się to sprawdzi...

Edytowane przez Buszido007
Opublikowano

u nas na południu tez leje dzien pogody dzien deszczu ostanio sasiad w sobote kosił 5 ha pszenicy , a na dozynkach pół dnia lało i boisko jest tak zdeptane ze 2 miesiace na nim ni zagraja

Opublikowano

U mnie- płd Wielkopolska- sucho, dzisiaj troche popadało ale co to za deszcz ... ledwo mżawka. Żniwa skończone już z początkiem sierpnia, chociaż też od początku miesiąca pada dość często ale nie na tyle obficie żeby gleba przesiąkła, ale taki deszcz nawet 5 minutowy codziennie lub co drugi dzień już dużo szkodzi jeśli chodzi o zbiór czegokolwiek czy to żniwa czy sianokosy. Zwariowana pogoda

Opublikowano (edytowane)

w malopolsce jest teraz masakra, kto jeszcze nie wykosil, a są tacy, w tym ja, to ma problem

lało od soboty wieczorem do niedzieli do późnego popołudnia, z malutkimi przerwami, a na niedziele wieczorem przywaliło gradem i ulewą

poniedzialek był bardzo ładny i wietrzny, widziałem nawet kombajn na drodze, ale czy wykosił coś po takiej niedzieli to wątpie

teraz leje od wtorku z samego rana do teraz - nieustannie!, ziemia w polu jest tak przesiąknięta wodą że i za tydzień sie chyba nie wjedzie

czwartek piatek ma byc niby sloneczny i ladny ale co z tego jak sobota niedziela poniedzialek juz zapowiadaja burze i deszcz....

na szczescie my mamy symboliczny kawalek pola, troche zboza dla kur, wiec ja sie tym az tak nie martwie, pszenice mam miejscami ziemniakami przerosnieta ;)

Edytowane przez mlody28
Opublikowano

Podkarpacie-żniwa zakończone początkiem sierpnia, ale teraz jest problem z nadmiarem deszczu... Ciągle leje, że nawet nie ma jak posiać rzepaku. Na szczęście w "kradziony" sposób udało się przygotować pola pod niego...

Opublikowano (edytowane)

grzyby za to rosną na potęgę :D

gdzie napisz jaki rejon

u nas to nawet muchomora nie spotkasz :( .dobrze że jest zapas z tamtego roku. :)

Edytowane przez matingus
Opublikowano

mazowieckie na pograniczu z podlasiem, troche popadało lecz niestety dalej sucho... byłem dzisiaj w powiecie węgrowskim i widziałem nieskoszone zboze " czarne jak cholera", + że ładnie u nas kukurydza na kiszonke dojrzewa - pod koniec tygodnia trzeba bedzie kosić

Opublikowano

W mojej okolicy woda spływa z pól bo już więcej w ziemię nie wejdzie. W polu istne bajoro, buty można pogubić. Codziennie pada, leje, w dzień, w nocy. Co trochę przeschnie parę godzin, to doleje jeszcze więcej. Dużo nie zostało do koszenia, ale w takim tempie to do przymrozków trzeba będzie czekać na wjazd w pole. :blink: (Łódzkie)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v