Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na rośnięcie nie padało - teraz już zboże zebrane [moje ] to pada ładnie ; łąki zaczynają się zielenić jak na wiosnę -poplony zaczynają wschodzić -na moje pola może padać.

Opublikowano

U mnie (północ łódzkiego ) w nocy przeszły ze 2 galante burze ale popadało z tego co kot napłakał.Dzisiaj zrobiłem podorywke jak nie będzie padać to owies pójdzie pod kose

Opublikowano

U nas Opolskie, od wczoraj sie pogoda zrobiła, dziś 2 dzień słońca jutro w jęczmienie jare i próba pszenic.. Jeszcze potrzeba 3 pełnych (12 godz dziennie od 10 do 22) dni w polu i pokoszone..

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U mnie też kujawsko-pomorskie a deszcz ostatni spadł wczoraj z rannej burzy.Dziś się jeszcze kombajnem nie wyjedzie.ale jutro już tak jak tak będzie jak dziś.

Słonecznie,przyjemny wiaterek i można pracować :)

Opublikowano

U was susza a u mnie(świętokrzyskie) potopienia. Teraz trzeba tydzień pogody aby żniwa się zaczęły.

Zgadza się, w świętokrzyskim co dziennie pada, przez ostatni tydzień spadło u mnie (płn. świętokrzyskie) ponad 70 l/m2. Żniwa powinny się u nas rozpocząć co najmniej tydzień temu, bo zboża były już gotowe, ale tak dopadało, że na polach mokro. Jeśli nie popada dzisiaj, to może jutro zacznie się coś kosić. Zboża wszystkie stoją, rzepaki dopiero zaczęli kosić.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No i nabyła się pogoda.Burza idzie,a na pada tyle co kot napłaczę ,spaprze i znów postój ze żniwami.I tak się będzie ciągnęło do września.przy dobrych wiatrach,

Kujawsko-pomorskie pow.Włocławek

Opublikowano

U mnie w sumie wczoraj z rana było parno, po spędzeniu 3 godz w ciągniku zawartość wody w organizmie chyba spadłą do minimalnego poziomu. O godz 16 przy silnym słońcu zaczęło kropić, w kilkanaście min z błękitnego nieba powstały geste chmury a ich efektem były 4 burze w ciągu 3 godz z taka ilością deszczu która chyba spadła w ciągu całej wiosny. Dodatkowo padał też grad. Szczerze mówiąc rzadko mam do czynienia z tak gwałtowną pogodą. Te burze były z niczego.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Temperatura jak w piekle,być może w piekle chłodniej.

Susza ,wszystko schnie i pożary dookoła ,,,,,

Dawno takiego lata nie było.

Opublikowano

U Mnie wczoraj przeszła straszna nawałnica :/

Dziś już duszno i upalnie, ale zbiera się na noc jakaś burza : /

Opublikowano

U mnie w łódzkiem też upał i narazie się na deszcz zapowiada co najgorsze mieszkam w takim miejscu że descz mnie omija jakieś 3km ode mnie potrafi lać a u mnie tylko poświęci.Co do pożaru dzisiaj podczas prasowania iskra poszła z ciągnika i ściernisko się zapaliło gdyby nie szybka reakcja to mogło być nieciekawie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v