Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dziś zrobione foto przed chwilą na słoneczku i w cieniu. I brak konkretnego deszczu od 20 maja. W polu susza przelotne opady jak tylko dotkną ziemi to zaraz odparowują

post-20192-0-45449000-1405593411_thumb.jpg

post-20192-0-24582900-1405593443_thumb.jpg

Edytowane przez 90daniel
Opublikowano

Kujawsko-Pomorskie susza ,susza i jeszcze raz susza. :( Ziemniaków nie będzie po prostu są ugotowane w radlinach, kukurydza zapowiadała się super a teraz szkoda mówić. Buraki usychają , brak słów co to za pogoda. W ostatnich dniach pojawiły się czarne chmury ale wszystko przeszło .... zero deszczu :(

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dokładnie sucho ,gorąco,

Ale teraz już zaczął się sezon żniwny,to raczej życzyć pogody jak już jest.Bo może się odwrócić i będą łapane żniwa.Jak nie raz bywało.

Wszystko deszczu potrzebuję ,ale cóż.......nie od nas to zależy.

Opublikowano

Witam.Pszenica po niedzieli powinna w magazynie lezec,kukurydza od 1m do 1,5m wysokosci, szkoda tylko tego nawozu posianego 3tyg. temu.Plon kukurydzy to bedzie porazka.

• Like 1
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Susza,wystarczy iskra :(Było żyto

post-136212-0-38875100-1405631102_thumb.jpg

post-136212-0-91011200-1405631128_thumb.jpg

Edytowane przez AnnaPalczewska
Opublikowano

A u mnie okolice Łukowa nie ma tygodnia bez deszczu. Niby na te nasze piachy to jest ok ale siano ususzyć problem. W tym i tamtym tygodniu prawie co dziennie pada. Dodam że deszcze przechodzą pasami w jednej wiosce rano ulewa 1km dalej ani kropli po południ odwrotnie.

Opublikowano

Takiej suszy jak w tym roku jeszcze nie widziałem. :( sąsiad [dalszy ] ma 70 ha. kuku na ziarno i kolby w tym roku nie ujrzy. A bydło od niedzieli na skup lub do obór z ,,pastwisk''

Opublikowano

Kukurydza w kujawsko pomorskim będzie tragiczna, wiechy wywala a miejscami ma po 50 cm ma , jeśłi ktoś nastawił się na paszę to ostro się w tym roku przejedzie.

Najgorsze że deszczu w lipcu chyba już nie zobaczymy

Opublikowano

Dzisiaj o 15 ulewa zalała skup rzepaku w konopnicy woj Łódzkie czekałem 5 godz aby się rozładować

Widziałem tą chmurę. Przeszła bokiem ok. godz. 14. Widać było, że jest to porządna burza.

Opublikowano

Od Kutna w strone Lowicza 16.00-17 20 przeszla potezna ulewa z poczatku troche gradu i mocne grzoty niektore ze az okna trzeszczaly. Woda drogami plynela bo rowy nie nadozaly odbierac.

Opublikowano

To ja jestem z drugiej strony Kutna i tę burzę tylko słyszałem , ale i tak nie ma co narzekać , bo na Kujawach to dopiero susza . Brześć Kujawski , Radziejów , czy Toruń to od wiosny prawdziwego deszczu nie widziały . Sąsiad ma brata w Toruniu , to miesiąc temu biadolił że sucho , a od tamtego czasu nic tam nie padało .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v