Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie w niedziele pokazywali zero deszcze a dzisiaj już codziennie możne popadać wiec max 2-3 dni w przód i nie ma co się sugerować bo idzie zgłupieć od tych speców tv

Opublikowano

Mazowieckie pokropiło trochę, kasza ale zawsze coś, 2-3 cm na to co na wierzchu siane pomoże, dobre i to chociaż już wczoraj podlewaliśmy cebulę marchew. Zdjęcia dziś nad ranem robione, druga noc z rzędu mróz, o 2 było -3 nie wiem jak nad ranem ale możliwe że więcej. Podlewaliśmy drugą noc 

IMG_20190416_062929.jpg

IMG_20190416_062913.jpg

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

No no . Wszyscy wiedzą że twoje półkule mózgowe ze sobą nie współpracują , to skąd lewa ma wiedzieć co u prawej . 

Niech moderator ci wytłumaczy że twój mózg błądzi i robisz z siebie durnia.... co akurat mnie nie dziwi. haha

U mnie nie padało i nie pada... Podlasie. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Sam tniesz ten sad czy ekipa?

Sami z tatą, mało jest tego. Tyle co na detal tylko. Braliśmy ekipę raz czy dwa kilka lat temu, ale teraz coraz słabiej i już można powiedzieć że ekipy się rozpadły i nie mają więksi kogo brać do cięcia u nas

Edytowane przez MichaTywonek
Opublikowano

Chłopie . Ja rozumiem że przed  Świętami osoba niewierząca może pierdolca dostawać , ale to co ty wyrabiasz przechodzi wszelką krytykę . Weź się może odwal i po Świętach się przyjeb . Z łaski swojej nie rozpierdzielaj następnego tematu .

4 minuty temu, ogarek napisał:

Niech moderator ci wytłumaczy że twój mózg błądzi i robisz z siebie durnia.... co akurat mnie nie dziwi. 

Opublikowano

Czy jakiś moderator może zająć się tym osobnikiem i mu wytłumaczyć że ma omany? 

Opublikowano
3 minuty temu, MichaTywonek napisał:

Sami z tatą, mało jest tego. Tyle co na detal tylko. Braliśmy ekipę raz czy dwa kilka lat temu, ale teraz coraz słabiej i już można powiedzieć że ekipy się rozpadły i nie mają więksi kogo brać do cięcia u nas

Pytam bo choć nie mam jabłoni to widzę tu trochę błędów. Za bardzo uciekłeś z owocowaniem od przewodnika. Na oko te gałęzie mają około metra , i cieniują to co poniżej

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

...ma omany? 

Państwo Oman, ale omany?🤔

Chyba że chodzi o wołacz: O many!!! 

Pieniądzów nigdy za wiele😁

Opublikowano

Nic z tego , Drugi rok z kolei nie dadzą .

2 minuty temu, bobienko napisał:

Kurła żeby tylko znowu nie zapomnieć po suszowe zajść

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Pytam bo choć nie mam jabłoni to widzę tu trochę błędów. Za bardzo uciekłeś z owocowaniem od przewodnika. Na oko te gałęzie mają około metra , i cieniują to co poniżej

Błędy są, idealnie to nie tniemy :) tata robi to ponad 20 lat ja kilka więc się uczę, techniczne błędy są ale też sam widzę że zbyt wieku gałęzi się żałuje i tnie się zbyt mało miejscami, ale na grzyba czy mszycę nigdy nie narzekamy po swoim cięciu. A Ty jak radzisz sobie obcinaniem?

Opublikowano
34 minuty temu, MichaTywonek napisał:

Mieszczuchy muszą ponarzekać, pogoda musi być ładna żeby leniuchy miały czas odpoczywać deszcz broń boże. Po co to komu potrzebne :) ale potem płacz że wszystko takie drogie i dlaczego to tak, i jeszcze te teksty że tak się dorabiamy majątków na wsi 😅

W sklepie zawsze będzie drogie czy obrodzi czy nie niech tylko politycy zamętu niesieją bo to oni najwięcej jednych na drugich napuszczają wiadomo ze dopłaty z księżyca się nie wezmą ktoś musi się nA NIE złozyć i na pewno nie są to najbogatsi ludzie na ziemii

Opublikowano (edytowane)

Nie mam jabłoni. A wiśnie to tnę jak mi sekator gałąź złapie. 😉 Tu można sobie pozwolić na większe zaniedbanie.

Jest 2mm opadu.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
34 minuty temu, MichaTywonek napisał:

Mieszczuchy muszą ponarzekać, pogoda musi być ładna żeby leniuchy miały czas odpoczywać deszcz broń boże. Po co to komu potrzebne :) ale potem płacz że wszystko takie drogie i dlaczego to tak, i jeszcze te teksty że tak się dorabiamy majątków na wsi 😅

W sklepie zawsze będzie drogie czy obrodzi czy nie niech tylko politycy zamętu niesieją bo to oni najwięcej jednych na drugich napuszczają wiadomo ze dopłaty z księżyca się nie wezmą ktoś musi się nA NIE złozyć i na pewno nie są to najbogatsi ludzie na ziemii

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, staszek131415 napisał:

Chyba kiedyś twierdziłeś że na 500+ to sie nie składamy

LTM - 2-3 litry w zalezności od miejsca

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No patrzaj a uazy po polskich lasach miast ciągników kloce drewna ciągają. A zachodnia technologia na Syberii rady nie daje.

Wódkę też chyba nie najgorszą mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v